AİKİDO NEDİR?

blog yazısı ekle !

AİKİDO NEDİR?

İç huzurunuzu geliştirmek için, aklınızı ve bedeninizi birleştirmek, daha sakin ve rahat olmanızı, tüm potansiyelinizi anlamak ve hayattan zevk almanızı sağlar. Dövüş sanatı olarak saklanmıştır.



Cat Sports

Beştepe

devamını oku... Adres: Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi 61 / A Çakıroğlu Plaza Beştepe - Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Emirhan Dursun Personal Training

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi No:2/C-3 (Beştepe Koleji Karşısı) Çankaya-Ankara

Ess Pilates

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Çamlıca Mahallesi Bağdat Caddesi No:82 Kat:3 Daire:208 Yenimahalle - Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


Aikido sayesinde kendinizi iyi hissetmeniz olasıdır. Aikido dövüş sanatıdır. İnanıyorum ki dünyadaki en etkili dövüş sanatıdır. Çünkü kazanılacak başarı hıza, güce, gençliğe, boya ya da kiloya bağlı değildir. Aynı zamanda sizin içsel akıl/vücut durumunuza bağlıdır. Bu sayede sakin ve rahat olmanız doğru bir duruş ve pozitif akılla mümkün olacaktır. Bu alanları kendi hayatınızda geliştirebilirsiniz. Akıl/vücut durumunuz daha güçlü oldukça, daha az kırılgan bir şekilde saldırıda bulunursunuz. Genellikle tuhaf olan saldırılan kişinin kırılgan olmasıdır. Ama durumun doğruluğu da şudur ki birisi size saldırdığında, vücutlarını kullanırlar. Ve beklenilen şekilde davranmazsanız, saldırgan an itibariyle hem fiziksel hem de akli dengesini kaybeder. Bir odada duruyormuş gibi olacaksınız ve genellikle duvara karşı yaslanmak gibidir. Ama bu duvarın bir kağıt kadar ince olduğunu düşünün.

İlk yaslanmanız şiddetli olmasa da diğeri olacaktır. Aynı şekilde aikido kolay hedefleri yok eder ve onların dengesini kaybetmelerine neden olur.

Ama aikido kokıkai bu fikri bir adım öteye götürür. Bu kağıdın arkasında başka birinin daha olduğunu hayal edin. Ve onların kağıda yaslandıklarında ve dengeyi kaybettiklerinde, sizin onları itmenizle düşmeleri olasıdır. Bu kişiyi ne kadar güçle itmelisiniz? Oldukça kolay, değil mi? Peki, bu aslında Aikidonun nasıl işlediği ile ilgilidir. Öncelikle saldırgana dengesini kaybettirmeliyiz. Daha sonra da onun dengesini kazanmasına izin vermeyeceğiz ve nereye isterse oraya taşıyacağız.

Bu nedenledir ki aikido yapmanız için güçlü ya da genç olmanız gerekmemektedir. Yapmanız gereken rakibinizin dengesini kaybetmesini sağlamak ve kendi akıl/beden durumunuzu güçlendirmektir.

Eğer daha çok rahatlarsanız ya da bir noktada daha iyi bir duyuya sahipseniz, ya da daha iyi bir duruşunuz varsa, teknikleriniz daha kolay ve daha etkili olacaktır. Bu gerçekten inanılmaz bir duygudur. Ama eğer gergin, üzgün ya da eğikseniz, teknikleriniz daha zor olur ya da imkansız hale gelir. Aikido'da genellikle ödüllendirilirsiniz ve cezalandırılırsınız da. Sonuç olarak da, ilerlemeye doğru itilirsiniz.

Peki Kokikai nedir? Aikido Kokikai Okulu, Sensei Shuji Maruyama tarafından kurulmuştur ve dahi ünvanını hak etmektedir. Maruyama Sensei 1966 civarında Amerika'ya Aikido öğretmek için gelmiştir. Şaşırtıcı olarak ise bu koca adamlar onun yaptığı hareketlerden korkmamışlardır (Sensei'nin sözleri ile: "Amerika'ya geldiğimde, herkes dev gibi görünüyordu. Ama şimdi hepsi karınca gibi görünüyor. ")

Bu yüzden de tekniklerini daha güçlü hale getirecek çözümler aradı. Bunun sonucunda Maruyama en yumuşak dokunuşla tutar, en az çaba ile ilerler ve harap edici bir güçle ya da kibarlıkla fırlatır.

Maruyama Sensei gerçekten bir ilhamdır. Ama olağandışı öğrencileri olmasaydı tek başına Aikido Kokikai'yi sergileyemezdi. Yine de mükemmel bir öğretmendir. Fikirleriyle oldukça cömert olmuştur. Bu yüzden de tekniği birçok öğrencisine geçmiştir ve onu görmeyen öğrenciler bile onun tekniğini öğrenmiştir. Kendi öğrencilerinin ondan daha iyi olmasını istediğini belirtmiştir. Aikido sayesinde hayatta iyi olmak istediğimiz konularda daha iyi olabiliriz.