AMATÖR BOKS İÇİN HAZIR MISINIZ?

blog yazısı ekle !

AMATÖR BOKS İÇİN HAZIR MISINIZ?

ANKARA BOKS


Formda olmakla dövüşme forma sahip olmak arasında fark vardır. Yarışa hazır mısınız? Şimdi bulalım.

Boks oldukça serttir. Ama gerçekten ne kadar sert? Birçok boks antrenörüyle bu konu hakkında konuştum. Bu noktada hangi yeteneklere sahip olmanız gerektiği aşağıdaki gibidir:



İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Cat Sports

Beştepe

devamını oku... Adres: Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi 61 / A Çakıroğlu Plaza Beştepe - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

Kulüp 150 karate savuna sanatları

Avrupa ve Dünya Şampiyonu eğitmenler ile beraber kendini en iyi şekilde savunmayı öğrenirken istediğin fiziğe ulaşman için en eğlenceli ve kısa yola bizimle ulaşabilirsin.

3500 m2 alana sahip spor salonumuzda ücretsiz diyetisen ve ilk seans ücretsiz olmak üzere fizyoterapistimiz bulunmaktadır.

Karate / Judo / Taekwondo / jijitsu / Boks / Kick Boks / Muay Thai / Cimnastik Branşlarımız bulunmakta.

Aynı zamanda cimnastik ve yoga ve çocuk cimnastiği bulunmaktadır
devamını oku...
Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Jack Gym Personal Coaching

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi 3350. Cadde No:C-3/2 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Gorilbey Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Esat Caddesi No:115 Çankaya - Ankara

PilateSystem Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi 2651. Cadde No:2-A Eryaman-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

All Time Fitness Club

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3253 Cadde No:4 Crystal Towers E Blok Yaşamkent-Ankara

G Training Vip

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:40 Bahçelievler - Ankara

Ataform Spor Merkezi

Eryaman

ATAFORM DİYET VE SPOR Merkez'imizde Kick boks ve boks dersleri çocuklar, gençler,
yetişkinler ve kadınlara özel olmak üzere dört ayrı gruptan oluşmaktadır. Kendini savunmayı ve
dövüşmeyi öğrenmek isteyenler erkek ve kadın antrenör eşliğinde birebir veya grup derslerine
katılım sağlayabilirler. Ücretsiz deneme dersleri için bizi arayın.
devamını oku...
Adres: Eryaman Mahallesi Subaşı Sokak Ata Apartmanı No:27/A Ata Apartmanı Eryaman-Ankara


Çok fazla yorulmadan 3-5 kilometre koşun.

Otuz dakika boyunca ip atlayın.

Kum torbasına 15 dakika hiç durmadan vurun.

Herhangi bir amatör kişiyle boks yapın

Gereken rauntlarda iki kez boks yapın.

Rutin eğitim konusunda herhangi bir şeyden bahsetmedim. Çekeceğiniz şınavlar da önem taşımaktadır. Çünkü amatör dövüş seviyesine ulaşmak için eğitim önem taşımaktadır. Hepsini ortalamanın üzerinde yapabilirseniz, daha sonra da düzgün bir forma ulaşacaksınız. Bazı insanlar daha fazla eğitim ve aynı zamanda kondisyon da elde ederler. Her birey her zaman belirli egzersizlerde avantaj sağlarlar. Liste bitmeyecektir. Ama dövüş formuna kavuşmak için önem taşımaktadır.

Kendinizi bu konular hakkında test edin ve ayrıca kendinizi çok fazla zorlamamaya özen gösterin. Amatör boksör olmak gerçekten fiziksel bir güç gerektirmektedir. Dövüş müsabakaları tamamen yeteneklere ya da kimin daha iyi dövüştüğü ile ilgili değildir. Bu tamamen puan yarışıdır. Ve bu da tamamen doğrudan vuruşlarla ilgilidir. Profesyonel boks müsabakaları oldukça acemice olabilmektedir. Diğer yandan ise amatör boksör saf saldırganlıkla ilgilidir. Yetenekli olabilirsiniz. Ama eğer rakibiniz 200 vuruş elde ederken, siz sadece 50 vuruş kaydederseniz jürinin sizin için karar vermesi oldukça zor olur.

Koşmak ya da yumruk atmak olsun, bu ikisine de oldukça hazır olmanız gerekmektedir. Evet, yetenek güçten ve dayanıklılıktan daha önemlidir. Ama bu durum sadece boks müsabakasında yeteneğinizi sergilediğiniz kadar geçerli olmaktadır.

Amatör Boks için 5 Önemli Atıf

1. Dayanıklılık

Ofansif ya da defansif hareketler sergileseniz de herhangi bir hareketi gerçekleştirmek için enerjiye ihtiyaç duyacaksınız. Eğer yumruk atmak için ve rakibinizi uzak tutmak için enerjiniz yoksa, siz oldukça güzel ölü bir et parçasısınız. Televizyonda ya da youtube'da yorulan boksörleri gördüğünüzü biliyorum. Ama boks onları yoruyor. Onlar tamamen bitik bir durumda değiller. Gerçekte boksörler asla yorulmazlar. Boksör yorulunca antrenör size bir tokat atıp sizi mutlaka uyandıracaktır. Yorulduğun anda nakavt olursunuz. Bu kadar basit.

Kesinlikle sahip olmanız gereken 2 tür dayanıklılık vardır:

2. Bacak Dayanıklılığı:

Bacak dayanıklılığı ring boyunca hareket etmenizi ve daha önemlisi de sahanın içinde ya da dışında olmanızı sağlar. Birçok boksörün son rauntta bittiklerini görebilirsiniz. Bu tamamen bacak dayanıklılığının yetersiz kalmasından dolayıdır. Bacaklarınız çimento gibi olur ve daha sonra hızlı bir şekilde hareket etmeniz mümkün olmaz. Eğer rakibinizi alt edemiyorsanız, ne kadar yumruk attığınızın önemi yoktur. Rakibiniz hızlı bir şekilde hareket ederken, siz ayaklarınızı çekip o şekilde hareket ediyorsanız gerçekten bu durum can sıkar. İp atlayarak bacak dayanıklılığını elde edin. Sadece koşmayın. İp atlamak tamamen bacaklarınızı güçlendirecektir.

3. Omuz Dayanıklılığı

Çok önemli bir yere sahiptir. Omuzların yorulduğunda, yenilmen an meselesidir. Rakibine vurmak için çok yorgunsun ve hatta yumruk attığında da kendini savunamıyorsun. Aynı zamanda yüzünü korumak için de çok yorgunsun. Omuzların ofansif ve defansif savunmada kendini korumak için önem taşır. Kollarını güçlendirecek egzersizler yapınız.

4. Defans

Her rauntta yumruklarının ortalama gücü 60-150 sayı civarında olur. Eğer yumrukları önlemeyi bilmiyorsanız, özellikle de yorgun olduğunuzda ve her yumruk sizi acıttığında, nakavt olursunuz. Dikkatli olun, yüzünüzü kapatın ve her zaman kendinizi koruyun.

5. Hız

Eğer yumruklarınız rakibinize vuracak kadar hızlı değilse, nakavt olursunuz. Sadece skor yapmakta geri kalmazsınız, ayrıca onu incitemez ve onun size saldırmasını da engelleyemezsiniz. Ellerinizin hızının dövüş boyunca sizinle olduğuna dikkat edin. Dünyadaki tüm güce sahip olabilirsiniz; ama hız tamamen farklı bir şeydir. Hız yoksa hiçbir şey yoktur. Ne kadar yorgun olursanız olun, elleriniz hızlı olmalı.

6. Güç

Rakibinizi incitmek için uygun tekniğiniz ve fiziğiniz yoksa rakibiniz size yere düşene kadar devam edecektir. Güç vahşi bir şekilde rakibinizi ıskalamak değildir. Bu sadece enerji kaybıdır. Etkili ve verimli yumruk vurma sanatını istersiniz. Ve elbette ki çalışma yapmanız gerekecektir.

7. Özerklik

Ringin içinde daha sonra ne yapacağım şeklinde düşünmek mümkün değildir. Tüm yumruklarınız otomatik olmalı.

Her şey otomatik olmalıdır. Ofansif hareketler, defansif hareketler ve her şey otomatik olmalıdır. Eğer otomatik olarak dövüşemiyorsanız ve spontane olarak cevap veremiyorsanız, başınız belada demektir.

Basketbol oyuncusunu düşünün. Nasıl hareket edeceğini ya da atış yapacağı konusunda düşünmez. Bunun yerine diğer oyunculara dikkat eder ve nerede olmak istediğine karar verirsiniz.

Dövüş boyunca ne yapacağını konusunda düşünüyorsanız, dövüşte rakibinizin gerisinde olduğunuz anlamına gelmektedir. Siz düşünürken rakibiniz atak yapacaktır ve sizin düşünmeniz tamamen boşuna olacaktır. Ve şimdi onun sağ eli hakkında düşünüyorsunuz ve artık çok geç.
Çünkü o size çoktan yumruk attı ve tekrardan bir sağ kroşe atabilir. Siz düşünürken rakibiniz size yumruk atmaya devam edecektir. Hem de bu arada hiç düşünmeden hareket edecektir.

Önemli olmayan durumlar

1. Nakavt Gücü
Birisi hızlı bir şekilde hareket ediyorsa onu nakavt etmek oldukça zordur. Nakavtlar amatör seviyesinde olmasına rağmen bu durum daha çok dayanıklılığa bağlıdır. Bunun dışında da, iyi zamanlama ve yumruklama da nakavt yapmanın bir aracıdır. Mükemmel bir tekniğiniz ve yumruk şekliniz olduğu sürece her şey mümkün.

2. Patinaj

Lütfen amatör dövüşçüleri izleyin. Orada fazla patinaj yoktur ve bunun bir nedeni vardır. Patinaj güzel bir tekniktir. Ama kaç tane yumruk için patinaj yapmaya hazırsınız? Yüz için hazırlanın. Evet, yüz. Bu çok fazla yumruktur ve bunlardan kaçmaya çalışmak mümkün değildir. Yorulacaksınız ve sonunda yakalanacaksınız. Yumruktan nasıl kaçacağını öğrenin ve bunu tam olarak ezberlemeyin. Farklı teknikler de öğrenin.

3. Hile birleşimi

Hilelere güvenmek aptalcadır. Bunun yerine temel yumruklama tekniklerine odaklanın. Hileler tamamen rakiplerinizin kafasını karıştırmak üzerine olmaktadır. İşe yaramazlarsa da bedeli ağır olacaktır.