BRAZİLİAN JİU JİTSU DERSİ HAFTADA KAÇ SAAT SÜRER?

blog yazısı ekle !

BRAZİLİAN JİU JİTSU DERSİ HAFTADA KAÇ SAAT SÜRER?

Bu yazımızda; Brazilian Jiu jitsu derslerine yeni başlamak isteyen sporcular için günde ve haftada kaç saat ders süreci vardır? Bu soruyu sizler için cevapladık. Tabi ki her savunma ve dövüş sporunda olduğu gibi Brezilian Jiu jitsu sporunda da standartlaşmış bir ders saati vardır. Fakat diğer sporlar kadar ağır bir çalışma temposu olmayan BJJ için çalışma süresi diğer dövüş ve savunma sporlarına oranla biraz daha fazla olabilmektedir. Yani her dövüş ve savunma sporu yaklaşık olarak 1 ila 1 buçuk saat olarak yapılan dersler Brezilian Jiu jitsu sporunda ise 1 buçuk ila 2 saate kadar dersler yapılabilmektedir.



Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


Özellikle kas, kemik ve eklem gelişimine etki eden dövüş ve savunma sporları haftada 3 gün ve birer gün ara verilerek yapılır. Yapılan araştırmalara göre bir gün ara verilerek yapılan sporlar kas ve kemik gelişimini sağladığı belirlenmiştir. En çok yapılan yanlış çalışma sırasında kas ve kemiklerin geliştiğini sanarak daha ağır ve uzun süreli çalışmaktır. Aslında bu çok yanlış bir düşüncedir. Çünkü kaslar ve kemikler çalışma sırasında deforme olur ve dinlenme sürenizde kas ve kemik dokunuz onarılarak gelişimi sağlanır. Bu durumu etkileyecek en önemli faktörlerden biri de ders süreleridir. Her spor için belirli bir çalışma ve ders süresi bulunmaktadır. Bu süre optimum olarak belirlenmiştir. Yani bu belirlenen sürenin altında olması sporcuya hiçbir yarar sağlamadığı gibi üzerinde olması da ciddi sakatlanmalara sebebiyet verebilmektedir.

Brazilian Jiu jitsu sporu daha önceden de bahsettiğimiz gibi diğer dövüş ve savunma sporlarına nazaran daha hafif bir spordur. Bu da çalışma süresini 1 buçuk ila 2 saat arasında olmasını sağlamaktadır. Bu süre kısa gibi görünebilir. Fakat aslında oldukça kısa bir ders süresi olduğunu düşünüyorsanız durum pek te öyle değildir. Çünkü dövüş ve savunma sporları yüksek tempo ve performans gerektiren sporlar olduğu için uzmanlar tarafından en uygun ve en ideal sürenin 1 buçuk ila 2 saat aralığında olduğunu belirlemişlerdir.