BRAZİLİAN JİU JİTSU KUŞAKLARI

blog yazısı ekle !

BRAZİLİAN JİU JİTSU KUŞAKLARI

Her dövüş ve savuma sanatında kullanılan seviye belirlemek için kullanılan kuşaklar Brezilian Jiu jitsu savunma sporunda da vardır. Brezilian Jiu Jitsu sporunda kullanılan kuşaklar ve seviye sistemi diğer savunma ve dövüş sporlara göre bazı farklılıklar göstermektedir. BJJ savunma sporunda ki kuşak sistemi ve bekleme süreleri oldukça önemlidir. Yani sadece bir kuşaktan diğer kuşağa geçmek için belirli bir süre beklemek yetmez. Sporcunun çalışmaları, dojo ve minderde yeteri kadar çalışma, disiplin, kabiliyet ve minderde ki hal ve hareketleri de oldukça büyük önem arz etmektedir. İsterseniz şimdi de Brazilian Jiu jitsu savunma sporunun kuşakları ve bekleme sürelerini detaylı bir şekilde inceleyelim.



Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


  • Beyaz kuşak – 2 yıl bekleme süresi
  • Mavi kuşak – 2 yıl bekleme süresi
  • Mor kuşak – 1 yıl 6 ay bekleme süresi
  • Kahverengi kuşak – 1 yıl bekleme süresi
  • Siyah kuşak – 31 yıl bekleme süresi
  • Siyah/kırmızı kuşak – 7 yıl bekleme süresi vardır. Bunun haricinde;
  • Kırmızı/beyaz kuşak
  • Kırmızı kuşak

Olarak belirlenmiştir. Bu kuşak sistemi BJJ savunma sporuna özgüdür. Zaten ilk bakıldığı zaman da anlaşılacağı üzere kuşaklar arası geçiş sisteminde ki sınavların yanı sıra bekleme süreleri de oldukça uzundur. Sporcular kesinlikle bulundukları seviyelerin hakkını vererek bir sonraki seviyeye geçerek bir üst kuşağa sahip olabilirler. Oldukça uzun vadeli bir çalışma süresine sahip olan Brezilian Jiu jitsu sporu, sadece kuşak edinmek için çalışmalara katılan sporcular için hiçte uygun bir spor olmadığı da aşikâr olarak görülmektedir. BJJ sporu ile ilgilenmek isteyen sporcular kesinlikle bu spor hakkında her şeye hâkim olarak başlamaları ve hedeflerini de buna göre belirlemeleri Brezilian Jiu jitsu savunma sporundan beklentilerinizi de bu doğrultuda ayarlamanıza yardımcı olacaktır.

Brezilian Jiu jitsu savunma sporu kuşakları ve kuşak sınavları sporcuların çalışmalardan tam verim alabilmesi için uzun sürelere yayılmıştır ve bu süreler de eşit olarak bölünmemiştir. Çünkü BJJ için çalışmalar çok önemlidir. Uzun ve devamlı olarak derslere devam etmeniz sabrınızı ve tecrübenizi artıracak ve bu da size başarı ve nihayetinde de bir üst kuşak olarak geri dönecektir.