BREZİLYA JİU-JUTSU KUŞAKLARI

blog yazısı ekle !

BREZİLYA JİU-JUTSU KUŞAKLARI

Kuşaklar söz konusu olduğunda dövüş sanatları arasındaki en değişik sisteme sahip olan Brezilya Jiu-Jutsu sporudur. Kuşaklar yetişkinler ve 16 yaşın altındakiler olarak ikiye ayrılır. Hepsi aynı renk kümesine sahiptir. Hemen hemen bütün dövüş sanatlarında bir kuşak, seviye sistemi bulunur. Aslında bu sistemi 1883 yılında Judo'nun kurucusu Jidaro Kano uygulamaya koymuştur. Bu sistemle o zaman amaçlanan öğrencileri bir sonraki seviyeye ulaşmak için çabalamaya teşvik etmektir. Brezilya Jiu-Jutsu öğrencilerinin siyah kuşağa ulaşmaları ortalama on yıl sürer. Kırmızı kuşak almak ise daha uzun süre alabilir. Ancak farklı okullar bu uygulamalarda değişiklik gösterebilirler. Kuşak sistemi bilhassa çocukların teknikleri öğrenmesinde motive edici bir yöntemdir.



Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Step Pilates

Tunalı

devamını oku... Adres: Barbaros Mahallesi Guniz Sokak No:33/2 Tunalı - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Ocean Sport Akademi

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. cad. 1971. sok. No:2 (Ümitköy Burger King yanı) Ümitköy-Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara


Yetişkinler için kuşak seviyeleri

Kuşak seviyesinin yükselmesi için ortalama olarak her bir kuşak arasında iki ile üç yıl arasında zaman geçmesi gerekir. Geçen yıllar esnasında sadece hareketleri öğrenmez aynı zamanda deneyim kazanmaya ve başka insanlara da öğretmeye başlarsınız. Her rengin temsil ettiği başka bir ustalık derecesi vardır.

Beyaz Kuşak: Yeni başlayanların kullandığı kuşaktır. Beyaz kuşak Brezilya Jui-Jutsu sporuna başlayan herkes için ilk seviyedir. Beyaz kuşaktan mavi kuşağa yükselmek tahminen bir iki yıl sürer. Bu seviyede hareketlerin isimlerini, bedenini ve zihnini nasıl rahatlatabileceğini, Jiu-jutsu deneyimleri öğrenilir.

Mavi Kuşak: Mavi kuşaktan mor kuşağa yükselme süresi tahmini olarak 2 ile 3 yıl arasındadır. Bu seviyede biraz ciddi antremanlar yapıyor olursunuz. Kendini savunmaya nasıl odaklanıldığı, birçok pozisyondan nasıl kaçılabileceği gibi önemli şeyler öğrenilir. Gerçek bir deneyim için bazı yarışmalara eğitmenlerinizin yönlendirmesiyle katılabilirsiniz.

Mor Kuşak: Mor kuşağa geldiyseniz mavi kuşakta ortalama 2 ile 3 yıl arasında çalıştınız demektir. Bu noktaya geldiğiniz zaman birçok hamlede çok rahat edeceksiniz. Çoğunlukla bedeninizdeki gücü ve öğrendiğiniz tekniklerin kombinasyonunu nasıl sağlayabileceğiniz üzerine çalışıyor olacaksınız. Ayrıca kendinizde zayıf gördüğünüz yönleri tamamlayacaksınız.

Kahverengi Kuşak: Mor kuşaktan kahverengi kuşak seviyesine yükselmekte aynı şekilde 2 ya da 3 yıl sürer. Geldiğiniz seviyede saldırı ve savunma anlamında her hareketi biliyorsunuz demektir. Rakibiniz üzerinde başarı elde etmek için en ufak bir hareketi bile fırsata çevirebilecek kadar ustalaşmış olursunuz. Aynı zamanda başka insanları da eğitmeye başlayabilirsiniz.

Siyah Kuşak: Siyah kuşağa yükselmek içinde kahverengi kuşakta 2 ile 3 yıl arasında bir süre geçmesi gerekir. Siyah kuşağı aldığınız zaman artık bir usta olarak kabul edilirsiniz. Brezilya Jiu-jutsu sporuna ait her hamleyi hareketi sadece bilmekle kalmayıp deneyim sahibi olduğunuz anlamına gelir.

Sizde Ankara spor salonlarında dövüş sanatları eğitimi almaya başlayarak Jujutsu'nun dünya çapında etkili olan tekniklerini öğrenmeye başlayabilir, yıllar içerisinde ustalık seviyesine ulaşabilirsiniz.