BUDOKAİDO ÇOCUKLAR İÇİN NEDEN ÖNEMLİDİR?

blog yazısı ekle !

BUDOKAİDO ÇOCUKLAR İÇİN NEDEN ÖNEMLİDİR?

Budokaido savunma sanatı hakkında oldukça detaylı araştırmalar yapıp sizlerle diğer makalemizde de paylaşmıştık. Yaptığımız araştırmalardan edindiğimiz en önemli bilgilerden biride nitekim budokaido savunma sanatını en çok tercih eden kişilerin bayanlar ve çocuklar olduğu bilinmektedir. Bunun da birçok sebebi vardır. Uzmanların yapmış olduğu araştırmalara göre budokaido çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerini tamamlayan en etkin spor dallarından biridir. Özellikle küçük yaştaki çocukların ilk sporları için seçilebilecek en iyi savunma sporu hiç şüphesiz budokaido savunma sanatıdır.




Budokaido savunma sanatı, çocukların fiziksel gelişimine, kas, kemik ve eklem dokularının gelişimine oldukça etkin bir şekilde katkı sağlamaktadır. Özellikle çocuklar bir spor alanına yönlendirilirken ve ya bir spor dalı seçilirken ebeveynler oldukça ince eleyip sık dokuyarak ve çok titiz bir araştırma sonucunda budokaido savunma sanatının çocuklar için en uygun spor olduğuna karar vermektedirler. Çünkü budokaido çocukların yapabileceği kadar basit hareketleri ve çok yumuşak hareketleri sayesinde ebeveynlerin ilk tercihi haline gelmiştir.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Kids Academy Gölbaşı

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi 2209. Sokak. No:5/B Gölbaşı – Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara


Budokaido, çocuklar fiziksel gelişim dönemlerinde oldukları için onları zorlamadan, vücut yapılarını bozmadan ve onları spordan soğutmadan sağlıklı bir gelişim süreci yaşamalarını sağlayacaktır. Ayrıca bu dönemde bulunan çocuklar sadece fiziksel olarak değil zihinsel olarak ta gelişim gösterirler. Kendine güven duygusu, sayısal zekalarının gelişimi, doğru ve hızlı karar verebilme yetisi, olaylara daha geniş açıdan bakabilme kabiliyeti, kişiliğinin daha olgun ve daha kısa sürede bilinçlenmesini ve daha birçok psikolojik kazanımları çocuklarınıza kısa bir süre içerisinde katacaktır. Ayrıca budokaido sadece günlük hayatını değil okul ve derslerde ki başarılarının da artmasını sağlayacaktır. Ayrıca ileriki dönemlerde ve hatta iş hayatında bile çocuklarınızın daha doğru kararlar verebilmesini sağlayacaktır.

Çocuklar oldukça zarif ve narin oldukları için her sporu yapmaları da uygun olmamaktadır. Özellikle çocuk gelişim uzmanlarının da uyarıları bu yöndedir. Çünkü onların bünyeleri ve metabolizmaları daha yeni yeni gelişmeye başladığı için sporun da ağır hareketlerinin olmaması gerekir. Bu sebeple budokaido çocukların yapabileceği en uygun spor olarak uzmanlarında önerdiği spor dallarından biridir.