BUDOKAİDO DERSİ HAFTADA KAÇ SAAT SÜRER?

blog yazısı ekle !

BUDOKAİDO DERSİ HAFTADA KAÇ SAAT SÜRER?

Budokaido savunma sanatı, adından da belli olduğu gibi savunma ve dövüş üzerine olan bir spordur. Bu sebeple her ne kadar diğer sporlara nazaran yumuşak ve basit hareketler ihtiva etse de oldukça yüksek tempolu bir savunma sporudur. Bu sebeple uzun süreli çalışmalar yarar sağlamak yerine belirli bir süre sonra zarar vermeye ve hatta telafisi mümkün olmayan sakatlanmalara da sebebiyet verecektir. Fakat uzmanlar ve budokaido sporuna yıllarını vermiş olan usta hocalar budokaido derslerinin birer gün ara ile ve her ders süresinin ise 1 ila 1 buçuk saat olarak yapılmasının uygun olduğuna karar vermişlerdir.

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Kids Academy Gölbaşı

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi 2209. Sokak. No:5/B Gölbaşı – Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara


Savunma ve dövüş sporlarının 1 saat bile olması sporcu için oldukça zorlayıcı bir durumdur. Her ne kadar 1 saat kısa bile görünse de sürekli olarak yüksek tempoda 1 saat kalmanız neredeyse imkânsız gibidir. Fakat bu şekilde belirli bir süreden fazla hareket etmeniz ya da çalışmalara devam etmeniz halinde kas, kemik ve eklem dokularınıza telafisi mümkün olmayan hasarlar verecektir. Bu tür yüksek performans gerektiren sporlarda bir gün çalışma bir gün dinlenme süresi konularak çalışması programı dengelenmiş olur. Uzmanların yaptığı araştırmaya göre bu tür yüksek performanslı ve yüksek tempolu sporlar yapılırken kas ve kemik dokularınız deforme olurlar. Bir sonraki gün ise dinlenme yaptığınız takdirde bu seferde kas, kemik ve eklem dokunuz kendini onarmaya başlayarak kas ve kemik kütlenizi artırmış olur. Fakat dinlenme yapmanız gereken zamanda çalışma yaparsanız bu deformasyon devam ederek onarımı mümkün olmayan hasarlara sebebiyet verecektir. Bu sebeple uzman hocaların size özel olarak hazırladığı çalışma programlarına azami ölçüde uymanızı tavsiye ederiz.

Yukarıda da sebebini geniş bir şekilde açıkladığımız sebeplerden dolayı spor kursları ve spor merkezlerinde birer gün ara ile 3 gün olarak budokaido dersleri yapılmaktadır. Bu da haftada 3 ila 4 buçuk saat civarında bir ders süresine denk gelmektedir. Ders sürelerinde ki bu değişimin sebebi ise yeni başlayanların ek çalışmalar ve ya uyum sürecinden kaynaklanmaktadır.