ÇOCUKLAR İÇİN THAİ CHİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

blog yazısı ekle !

ÇOCUKLAR İÇİN THAİ CHİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Thai chi savunma sanatı bedensel olarak dinamik bir yapıda olması sonucunda sağlıklı, sessiz, kendisi ile barışık ve uzun süreli yaşamın adresidir. Thai chi'nin yapısı incelendiğinde savaş sporunun hareketlerini daha yavaş ve sakin yaparak adeta egzersiz niteliğine dönüştürülmüş halidir.

Birçok ülke de thai chi savunma sanatını sabah çocukların okula gitmeden veya okullarında günün iyi başlaması için yapılmaktadır. Ülkemizde daha çok hobi amaçlı olarak ailelerin çocuklarına kazandırmaya çalıştığı alışkanlık olarak görülmektedir. Böylece çocukların derste verimlerini geliştirmesi ile başarı seviyeleri de artmaktadır.



Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara


Ankara thai chi kurslarında dersler çocuklara yönelik olarak daha kısa süreli ve daha basit yapıda öğretilmektedir. Çocukların böylece sıkılmalarını önleyecek ve çabuk öğrenmeleri kolay olacaktır. thai chi savunma sanatının sahip olduğu felsefesini kavramak ve uygulamada zorlanmayacaklardır. Çünkü çocukların meraklı ve ilgili gözlerle dersi takip etmeleri kaçınılmazdır.

Çocuklar için thai chi neden önemlidir? sorusunun cevabını verelim;

Çocuk kendini vücudunu tanır. Buna bağlı olarak vücudunun farkındalığı ile bilinçlenir. Sadece vücudunu değil aynı zamanda zihin ve ruhunu da eş zamanlı olarak kullanarak yüksek derece de verim elde eder.

Küçük yaşlarda çocukların kemik sistemi yumuşak olduğundan ileriki yaşlarda duruş pozisyonunu düzeltmesi önemlidir. Yani dik duruşun temelleri burada atılır. Bunun yanı sıra bel ve boyun fıtıkları, ağrılar, sinir sıkışması gibi yaşamı olumsuz etkileyecek problemleri engelleyecektir.

Günümüzde farklı hastalık türleri ile karşı karşıyayız. Nüfusun da artması ile kalabalık ortamda bulunmak kaçınılmazdır. Bu tür ortamlarda bulaşıcı hastalıkların yayılma riskini de beraberinde getirmektedir. Bunun çözümü thai chi de saklıdır. Çocukların hastalıklara karşı olan direncini arttırarak hastalanmalarını önler.

Çocukların hayal güçleri yaşlarından dolayı sınırsızdır. Ama bu özellik büyüdükçe kaybedilmektedir. Thai chi tekniklerinde de bahsettiğimiz üzere kullanılan ifadelerde rüzgâr, bulut, tavus kuşu, at gibi benzeteler ile aslında hayal güçlerine olan katkıyı arttırmaktadır.

Çağımız teknoloji ve bilgi çağıdır. Günlük yaşantımızda o kadar fazla bilgi ile karşılaşıyoruz ki çoğu zaman önemli olan noktaları da kaçırmamıza sebep olmaktadır. İşte thai chi devreye girerek çocukların bu hızla akışa set çekerek biraz dinlenip, sakinleşme sağlayarak farkındalığı arttırmaktadır.