ÇOCUKLAR İÇİN WİNG TSUN NEDEN ÖNEMLİDİR?

blog yazısı ekle !

ÇOCUKLAR İÇİN WİNG TSUN NEDEN ÖNEMLİDİR?

Wing tsun yediden yetmişe her yaştan insanın kolaylıkla yapabileceği bir savunma sanatıdır. Küçük yaşta çocukların savunma sanatlarına yönlendirilmesi gerekir. Çünkü vücut küçük yaşta esnek olduğu için hareketlerin yapılması daha kolay ve daha hızlı olacaktır.

Wing tsun derslerine çocukların 5 yaşından itibaren başlaması gerekir. Dersler monoton yapıda değil de çocuklara yönelik daha basit ve oyun tarzında eğlenceli ve ilgi çekici bir formda verilmektedir. Bu şekilde wing tsun savunma sanatını sevdirmek amaçlanır.




Çocukların küçük yaşta savunma sanatlarına ilgi uyandırılması önemlidir. Çünkü çocuklar duygularını, enerjilerini dengeli kullanmayı öğrenirler. Kendilerini güvende hissetmeleri sağlanarak içe kapanık yaşamak yerine daha özgüven sahibi bireyler olurlar.

Günümüz de kötü alışkanlıkları( sigara, uyuşturucu..) kullanma yaş sınırı düşmüştür. Bu durumda aileler tedirgin yaşamak yerine çocukların ilgi ve alakası sanata ve spor alanlarına çekilerek daha sağlıklı ve dinamik gelecek inşa edilebilir. Ülkemizde de çocukların savunma sporlarına yönelmeleri için birçok kurs hizmete sunulmuştur. Ankara ilimizde çocuklar düşünülerek oluşturulmuş kurslar vardır. Ayrıca ders sayıları ve programları çocuklara göre oluşturularak bu alanda ilerlemeleri kolaylaştırılmaktadır. Ankara ile başlayan bu girişim zaman içerisinde diğer büyük illerimizde de görülmeye başlandı. Ankara'daki kurslar da zaman içerisinde sayısı artırıldı. Her bütçeden insana hitap edecek kurumlar sürekli olarak hizmete sunuldu.

Jack Gym Personal Coaching

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi 3350. Cadde No:C-3/2 Çankaya - Ankara

Wox Academy

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1445. Sokak No:2/16 (Paragon Tower Teras Katı) Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Gorilbey Gym

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3036. Cadde No:56 Yaşamkent-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Ocean Sport Akademi

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. cad. 1971. sok. No:2 (Ümitköy Burger King yanı) Ümitköy-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara

Yaşamkent Koryo Spor Kulübü

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent mah. 3207 cad. No: 95 Yaşamkent-Ankara


Çocuklar düzenli olarak katıldıkları wing tsun derslerinde sadece hareketleri öğretilmez. Aynı zamanda wing tsunun felsefesi de öğretilerek yaşama farklı pencerelerden bakmaları sağlanır. Yani daha mutlu, daha sakin ve daha kontrollü olmaları amaçlanır. Böylece çevreleriyle olan iletişimleri de güçlenerek sosyalleşme ve iyi iletişim kazanırlar.

Çocukların yeni yeni şekillenmeye başlayan küçük ve narin bedenleri fiziksel anlamda geliştirerek daha düzgün ve sağlıklı gelişim yaşarlar. Duruşları, bakış açıları, enerji kontrolleri, öfke-stres durumlarının tedavisi aslında wing tsun savunma sanatından geçmektedir. Bütün bunların yanı sıra çocuklarınızın monoton yaşam tarzından kurtararak farklı bir aktivite olan wing tsun ile çocuğunuzun hayatına renk katmış olacaksınız.

Her ne kadar savunma sporu olarak görülse de bütün bu saydıklarımız fiziksel ve ruhsal sağlık içerikli konulardı. Bu konuların çözümü için de ilaç niteliğindeki wing tsun sanatını önerdik.