HERKESİN KARATE YAPMASI İÇİN 7 NEDEN

blog yazısı ekle !

HERKESİN KARATE YAPMASI İÇİN 7 NEDEN

Bu soruyu cevaplamak için milyonlarca yol vardır. Ve soru da oldukça fazla sorulmuştur. Genç ve yaşlı insanlar karateyi düşününce ya da daha fazla savaş sanatlarını düşününce, kafalarında karmaşa ve saldırganlığın olduğu bir şiddet sporunu canlandırıyorlar. En azından bu karate için doğru bir yargıdır.



Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

Kulüp 150 karate savuna sanatları

Avrupa ve Dünya Şampiyonu eğitmenler ile beraber kendini en iyi şekilde savunmayı öğrenirken istediğin fiziğe ulaşman için en eğlenceli ve kısa yola bizimle ulaşabilirsin.

3500 m2 alana sahip spor salonumuzda ücretsiz diyetisen ve ilk seans ücretsiz olmak üzere fizyoterapistimiz bulunmaktadır.

Karate / Judo / Taekwondo / jijitsu / Boks / Kick Boks / Muay Thai / Cimnastik Branşlarımız bulunmakta.

Aynı zamanda cimnastik ve yoga ve çocuk cimnastiği bulunmaktadır
devamını oku...
Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

G Training Vip

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:40 Bahçelievler - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara

Kids Academy Gölbaşı

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi 2209. Sokak. No:5/B Gölbaşı – Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara


Aşağıda insanların neden karate yapması gerektiği konusunda yedi neden vardır:

1. Kendini savunma

2. Fitness

3. Kendine güven

4. Koordinasyon

5. Odak

6. Disiplin

7. Değişik bir şey

Kendini Savunma

Yaşın önemli olmaması karate yapmak için önemli bir noktadır. Güvende hissetmek herkes için önem taşır. Güvende hissetmek güçlü hissetmekle eşdeğerdir. Kendini savunma bir daha asla sözüyle eşdeğerdir. Bir daha asla kurban olmayacağım. Gideceğim yere bir daha asla acele etmeyeceğim. Saldırgana karşı kendinizi savunmanız bu terimin karşılığıdır. Birinci temeli tamamen elinizde olmasıdır. Diğer temeli de anlamak ve deneyimdir.

Aynı zamanda sürekli antreman yapmak sorundasınız. Aksi taktirde kendinizi savunma konusunda yeterince gelişemezsiniz. Kendini savunma dövüş sanatıdır. Bu yüzden de karate kendini savunma ile birlikte dövüş sanatlarını, teorileri, vücut mekanizmasını, defansları ve ruhsal kontrolü öne çıkarır. Tekrar ve pratikle hayatınıza eklemeniz mümkün olacaktır.

Fitness

Fitness karate yapmak için ikinci nedendir. Karate eğitimi yoğun olabilir. Ama bu sporun güzelliği her öğrencinin kendi adımlarını geliştirmesidir. Karate aerobik egzersiz olmasa da yoğun bir spordur. Karate eğitimi dayanma gücünüzü, dayanıklılığınızı, hızınızı ve esnekliğinizi geliştirir. Yoğun karate eğitiminden dolayı fitness çalışmanızı da yapmış olursunuz. Karate sayesinde fiziksel olarak fit olursunuz ve kendi hakkınızda iyi hissedersiniz.

Kendine güven

Karate eğitimine başlayan tipik öğrenci bir şekilde sessiz, sakin ve sık sık çekingendir. Bunlar kendine güvenle ilgili özellikler değildir. Bu durum birçok insan için normaldir. Çünkü yeni ve bilinmeyen bir şey deniyorlar. Yeni insanlar, tuhaf elbiseler ve rahatsız egzersizlerle kendilerini aptal gibi hissedebilirler. Her öğrenci farklı bir şekilde ilerleme sağlarlar. Öğrencinin kendine fazla güvenmesi de tehlikeli olabilir. Çünkü öğrendikleri spora saygılı olmalarına engel olurlar.

Koordinasyon

Karate eğitimi kişinin kendi bedeni hakkında bilinçli olmasını geliştirir. Bu süreç öğrencinin koordinasyonunu geliştirmesini sağlar. Böylece iyi koordinasyon kendine güveni oluşturur ve karate performansını geliştirir.

Odak

Karate sayesinde çocuklar eğitmenlerine, kendilerine ve çevrelerine odaklanırlar. Odak dediğimizde sınıfta odaklanmak anlamında konuşmuyoruz. Bilincine, aklına ve vücuduna odaklanmasını kast ediyoruz.

Karate disiplin gerektirir. Bu yüzden de sadece odaklanma yoluyla bunu elde etmeniz mümkün olacaktır.

Disiplin

Karatenin yapısı hiyerarşiktir, baş eğitmen vardır (sensei) ve öğrenciler de farklı bir hiyerarşide bulunurlar. Disiplinsiz bu yapıyı elde etmek mümkün değildir. Karatede disiplin baş eğitmene saygıyla elde edilir. Askeri lider gibi verilen emirleri sorgulama durumu yoktur.

Farklı bir şey

Farklı bir şeydir. Karateye başlamanın sebeplerinden biri de onu merak edip farklı bir şey yapmak istemektir. Neden karate yapmak istediğiniz önemli değildir. Önemli olan kursta bulunmanız ve karate öğrenmenizdir. Karate öğrenmek oldukça zaman alır ve aynı zamanda da eğlenmenizi de sağlar. Bu yüzden de denemeye değer.