JİU JİTSU DERSLERİ

blog yazısı ekle !

JİU JİTSU DERSLERİ

Jiu jitsu derslerine yeni başlayanlar için sağlam bir bilgi ve alt yapı oluşturmak için ilk önce kursların iyi bir şekilde araştırma yapılarak karar verilmesi gerekir. Tercihinizi yaparken de kendinize en uygun seçmelisiniz.

Jiu jitsu sporu kendini savunma konusunda oldukça yeterli bilgi ve tekniği içinde barındırmaktadır. Bu açıdan derslerde saldırmak yerine daha çok kendini savunmayı, vuruşlardan bedeni kaçırmayı gibi konular üzerinde durulur. En temel bilgi olduğu için ilk dersler bu teknik üzerinde durulur. Neden bu bilgi önemlidir diye düşünecek olursak şöyle somutlaştıralım; kendini savunmayı bir iskelet gibi düşünürsek sonraki derslerde öğrenilecek teknik ve bilgiyi bu iskelete ekleyerek bütün oluşturulmaktadır.



Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Step Pilates

Tunalı

devamını oku... Adres: Barbaros Mahallesi Guniz Sokak No:33/2 Tunalı - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Ocean Sport Akademi

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. cad. 1971. sok. No:2 (Ümitköy Burger King yanı) Ümitköy-Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara


Jiu jitsu derslerinde kursun tercihine göre kimono ile ya da eşofman da olabilir. Ama jiu jitsu hareketleri genellikle geleneksel Japon kıyafetleri (kimono) ile yapılmalıdır. Çünkü sporun özüne bağlı kalmak gerekir. Tabi bu teknikler içerisinde kimonosuz olarak yapılan yöntemlerde vardır.

İlk dersler kimonolu olarak yapılarak kimonosuz hareketler için bir ön çalışma oluşturulur. Jiu jitsu dersleri direkt tekme hareketleri, yumruk gibi zor ve ağır teknikler yerine basit ve en baştan başlayarak dersleri ve jiu jitsuyu tanıtarak eğitimler verilmektedir.

Jiu jitsu derslerine başlamadan önce ısınma hareketleri veya antrenmanlar ile vücut derse hazır hale getirilir. Çünkü hareketler ne kadar basit olursa olsun kaslar ve kemikler gevşeme hareketleri ile uyarılır. Böylece ani kramp, burkulma gibi olumsuzluklar önlenmiş olur. Tüm bu çalışmalar ve dersler kursun antrenörü veya hocası gözetimindedir.

Ankara Jiu jitsu kursları dersleri birebir çalışma yapılabileceği gibi grup çalışması şeklinde de olabilir. Tavsiyemiz bireysel derslerden yanadır. Çünkü grup derslerinde öğrenciler birlikte çalıştığından hocanın hataları kaçırması olağan bir durumdur. Ama birebir çalışmalarda hoca direkt hataları düzelterek kişinin doğru kaynaktan öğrenmesi ile bilgiler daha sağlıklı olmaktadır.

Jiu jitsu derslerinde sürekli aktif olunduğundan gayet eğlenceli ve zevkli bir şekilde geçmektedir. Ankara jiu jitsu kurslarında sunulan avantajların arasında derslere başlamadan önce ön bilgi oluşturmak için derse girip gözlem yaparak hem sınıf hakkında hem de hoca hakkında kafanızda oluşabilecek belkileri çözmüş olursunuz.