JUDO DERSİ

blog yazısı ekle !

JUDO DERSİ

Her topluluğun, her judo kursunun ders programı, ders içeriği doğal olarak birbirinden farklı olabilir. Her eğitmenin kendince ders işleme şekli olabilir, birbirlerinden farklılık gösterebilirler. Genel olarak judo kurslarında dersler aşağıda anlatılan şekilde işlenmektedir. Judo dersleri, günümüzde artık her coğrafyada verilmektedir. Özellikle Ankara'da judo kursları yaygınlık göstermektedir. Ayrıca judo derslerine yoğun ilgi ve rağbet vardır. Judo derslerinin antrenmanlarının yapıldığı yere dojo denir.




Judo dersine başlamadan önce judokalar ısınmak için genellikle hafif tempolu koşu yaparlar. Sonrasında esneme hareketleri, kayma hareketleri gibi vücudu ısındıracak, antrenmanlara hazırlayacak hareketler içeren düzenli alıştırmalar yaparlar.

Isınma turunu verimli bir şekilde yaptıktan sonra dersin teknik hareketlerinin öğretilmesinin başlayacağı kısma geçilir. Teknik hareketlerin çalışmaları yapılır. Bir teknik hareket üzerinde haftalarca çalışmalar sürdürülebilir.

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Emirhan Dursun Personal Training

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi No:2/C-3 (Beştepe Koleji Karşısı) Çankaya-Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


Düşüş, judodaki en temel hareketlerden biridir. Judoda düşüş hareketlerine çok önem verilmektedir. Zira güvenli bir şekilde düşüşü uygulayamayan judoka zarar görecektir. Bu zararı minimalize etmek ve sarsıntıya yol açmamak için teknik hareketlerden ilk olarak ukemi, yani düşüş öğretilir ve derslere başlamadan önce egzersizleri yapılır.

Ukemiden sonra judonun diğer temel tekniklerine geçilir. O gün derste hangi teknik öğretilecekse o tekniğin çalışmaları yapılır. Her seviyede öğrenilen teknik bilgi farklıdır bu nedenle her seviyenin öğreneceği teknikler farklılık gösterir. Mesela bir grupta tachi-waza antrenmanları uygulanırken bir diğer grupta kateme waza antrenmanları uygulanır.

Tekniklerden sonra da randori yapılır. Randori, judo'da judoka ile rakip arasında gerçekleşen hücum çalışmalarına verilen addır. Burada, judokaların vücut boyutlarına ve kabiliyetlerine göre eşleşmeler yapılır ve gözetmenler önünde randori çalışmaları düzenlenir. Judoda bu yapılan randoriler sırasında direnç göstermek önemlidir. Rakibin tekniğini sonlandırmak için ve kendini dengede tutmak için judokanın direnç uygulaması gerekir.

Bir judokanın teknik hareketleri öğrenebilmesi için fazla sayıda antrenman yapması gerekmektedir. Bu teknik hareketler uygulandıkça daha kolay ve etkili biçimde öğrenilir. O nedenle yaptığı her randori ve teknik çalışmalarla judoka öğrendiklerini pekiştirmekte ve uygulamaya dökmektedir.

Dinlenme egzersizleri ile birlikte dersin sonuna gelinmiştir. Egzersizler basit jimnastik hareketler içerir. Vücudu yormamak ön plandadır. Daha sonra da antrenman ve de ders biter.