KARATE

blog yazısı ekle !

KARATE

Ankara'da bulunan Karate okulu eğitmenlerine göre; Karate, yumrukların, dirsek darbelerinin, diz vuruşlarının, tekmelerin ve silahların kullanıldığı bir Japon dövüş sanatıdır. Tıpkı, birçoğumuzun çocukluk yıllarından hatırlayacağı filmlerde olduğu gibi.

KARATENİN TARİHİ

Karate üstatlarının anlattıklarına göre, bu dövüş sporu Hindistan 'ın batısında bulunan ve Budizm için bir zen olarak kabul edilen ve aynı zamanda Çin'e de Budizm'i getirdiği rivayet edilen 1400 yıl öncesinde yaşamış Darumaya kadar uzanmaktadır.




Budizm'in içerisinde ki ruhani ve fiziki egzersizler, çalışmalar ve terbiyeler oldukça yorucu hatta insan sınırlarını zorlayıcıydı. Bu sebeple Daruma, bütün bu gelişimi daha kontrollü ve etkili sağlayabilmek adına bazı kurallar ve disiplinler oluşturmaya başlamıştı. Bu çalışmaları sonucunda da bugün karate öğretileri hakkında ilk kitap olarak kabul edilen Ekkin-Kyo isimli çalışmayı ortaya çıkarmıştı.

Milattan sonra 500 yıllarında ise oldukça hızlı ve dinamik hareketlerle icra edilen şaolin rahiplerinin eğitimlerinde kullanılan bu öğretiler, kung fu ile de iç içe geçerek Okinawa 'ya ulaşmıştır. Okinawa-te (Okinawa'nın eli) adını alan bu spor, o zamanlar yasaklanan silahlar nedeniyle yakın dövüş sporlarının da gelişmesine ön ayak olmuştur.

Özetle, Okinawa adasının yerel dövüş sanatları ve Çin kültüründen gelen derin felsefi öğretileri sayesinde, karate oldukça disiplinli, öldürücü bir dövüş sanatı olarak gelişimini yüzyıllar içerisinde tamamlamıştır.

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

Kulüp 150 karate savuna sanatları

Avrupa ve Dünya Şampiyonu eğitmenler ile beraber kendini en iyi şekilde savunmayı öğrenirken istediğin fiziğe ulaşman için en eğlenceli ve kısa yola bizimle ulaşabilirsin.

3500 m2 alana sahip spor salonumuzda ücretsiz diyetisen ve ilk seans ücretsiz olmak üzere fizyoterapistimiz bulunmaktadır.

Karate / Judo / Taekwondo / jijitsu / Boks / Kick Boks / Muay Thai / Cimnastik Branşlarımız bulunmakta.

Aynı zamanda cimnastik ve yoga ve çocuk cimnastiği bulunmaktadır
devamını oku...
Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

G Training Vip

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:40 Bahçelievler - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Kids Academy Gölbaşı

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi 2209. Sokak. No:5/B Gölbaşı – Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


KARATE DERSLERİ

Ankara 'da bulunan karate okullarının eğitmenleri, her bir dersten önce bazı temel ısınma ve esneme egzersizlerinin yapılması gerektiğini belirtmektedir.

Karate aynı zamanda kendine has birçok vuruş ve tekniğin Japonca terimlerini de oldukça fazla sayıda içermektedir, bu yönüyle de belli bir seviyede Japonca öğrenmenizi kolaylaştırır.

Özellikle diğer dövüş sporlarından farklı olarak, karatenin içerisinde ki bazı tekme teknikleri oldukça etkilidir. Tüm bu tekniklerin yanında aynı zamanda fiziksel ve zihinsel dayanıklılığınızı artırıp, kendinizi savunmanızı sağlayan birçok başka tekniği de karate size öğretmektedir.