KARATE DERSİ HAFTADA KAÇ SAAT SÜRER?

blog yazısı ekle !

KARATE DERSİ HAFTADA KAÇ SAAT SÜRER?

Karate; oluşum bakımından uzak doğuya ait olup, bireyin kendisini ve çevresini oluşan tehlikelere karşı koruma, savunma ve gerekli olduğunda atak yapmayı gerektiren bir spordur. Karate savunma sporunun beyaz kuşak ile siyah kuşak arasındaki kuşaklar çıraklığı ifade ederken siyah kuşakta ustalık derecesini belirtir.


Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

Kulüp 150 karate savuna sanatları

Avrupa ve Dünya Şampiyonu eğitmenler ile beraber kendini en iyi şekilde savunmayı öğrenirken istediğin fiziğe ulaşman için en eğlenceli ve kısa yola bizimle ulaşabilirsin.

3500 m2 alana sahip spor salonumuzda ücretsiz diyetisen ve ilk seans ücretsiz olmak üzere fizyoterapistimiz bulunmaktadır.

Karate / Judo / Taekwondo / jijitsu / Boks / Kick Boks / Muay Thai / Cimnastik Branşlarımız bulunmakta.

Aynı zamanda cimnastik ve yoga ve çocuk cimnastiği bulunmaktadır
devamını oku...
Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

G Training Vip

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:40 Bahçelievler - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara

Kids Academy Gölbaşı

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi 2209. Sokak. No:5/B Gölbaşı – Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara


Karate dersleri yeni başlayanlar için beyaz kuşak ile başlangıçtır. Buna bağlı olarak karate dersleri haftada ortalama 3 saat olarak uzmanlar tarafından belirlenmiştir. Siyah kuşağa ulaşmak için disiplinli ve azimli çalışmalar bu sürenin sporcular için makul bir süre olduğunu gösterir. Karate dersi günleri kursun özelliğine ve öğrencinin talebine göre oluşturmak mümkündür. İnsanların spor yapamamasının bahanelerinin başında da spor için uygun zamanlarının olmadığı yönündedir. Aslında karate kurslarının sporcularına adeta fırsat olarak değerlendirilebilecek programlar ile kendinizi spora uydurmak yerine sporu kendinize uydurabilirsiniz. Böylece spor yapamadığınız için bahanelerle uğraşmak zorunda kalmamış olursunuz.

Karate dersi haftada 3 saat yeterli olur mu? Gibi sorulara karşılık olarak sporcuların verimli olduğu saatler günde antrenmanlar ile 1.5 sürelerde yeterli olduğu belirlenmiştir. Fazlasında sporcunun hem dikkatini toplama konusunda hem yorulan kasları ve kemiklerin dinlendirilmesi gerekmektedir. Karate derslerinde önemli olan kaç saat çalışılmış olması değildir. Belirlenen süre içerisinde verimli olabilmek önemlidir.

Karate derslerinin 1 saatlik çalışmanın sonrasında bedenin kendini tekrardan toplaması ve yenilemesi önemlidir. Bu süre içerisinde kasların, kemiklerin ve damarların açığa çıkan enerjinin tekrar kazanılması gerekir. Hareketler sonucunda bu dokuların yıpranması vücudun dinlenme sürecine alınarak onarılma sağlanır. Bu ara da genelde sporcuların atladığı unsur beslenmedir. Kaybedilen sıvının, enerjinin geri kazanılması da önemlidir. Bunun için sporcuların sağlıklı ve dengeli beslenmeleri gerekir. Bunun içinde diyetisyenlerden de yardım alabilmeleri mümkündür.

Karate kurslarında sadece hareket etmek değildir amaç. Teknik ve kuralları sağlık çerçevesinde ve uzman kişilerden öğrenmektir. Bu tür kurslar Ankara gibi şehirlerimizde sistemli ve programlar dâhilinde yürütülmektedir.

Karate dersleri 1 ya da 1.5 saatlik sürenin ardından biter mi? Cevabı hocanın sporcu için boş zamanları için hazırlayacağı özel aktivite programında gizlidir. Yani karate sporcusunun sürekli formda kalması gerekir. Bunun içinde mekik çalışmaları, fitness hareketleri ile bu durum korunur ve devam ettirilir.