NİNJUTSU DERSİ HAFTADA KAÇ SAAT SÜRER?

blog yazısı ekle !

NİNJUTSU DERSİ HAFTADA KAÇ SAAT SÜRER?

Ankara ninjutsu kurslarında verilen derslerde sporcunun tatsujin derecesine ulaşmasını sağlamaktır. Tatsujin kelimesi insan bedeninin ve eylemlerindeki hata seviyesini minimuma indirerek kusursuzluğa ulaşmaktır. Yere düşme ve yuvarlanma, atak yapma, savunma, zıplama, koşma, tırmanma, hareketlerini seri ve yanlışsız yapan sporcu tatsujin seviyesindedir.

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara


Ninjutsu ders süreleri de bu seviyeye ulaşmaya uygun olarak hazırlanır. Bu süreler, tekniklerin bilimsel verilere bağlı kalınarak oluşturulması ile belirlenir. Aynı zamanda insanların bedensel yapısına, gücüne, konsantrasyonu gibi kriterler dikkate alınmaktadır. Bilim insanlarının bu süreleri laboratuvar ortamında yaptığı çalışmalar sonucu ders süreleri 1.30 saatten oluşmaktadır. Aynı zamanda haftanın 3 günü de bu süreler için yeterli görülmüştür. Günler ise katılımcıların talebi doğrultusunda belirlenmektedir. Böylece kendi için uygun olan zamanı seçmesi ninjutusu derslerine katılmayı sağlar.

Ders süreleri dışında antrenman çalışmaları ile sürekli olarak kendini hazır haldedir. Bu antrenman çalışmaları öğrenilen tekniklerin tekrarı şeklinde olabileceği gibi kondisyon çalışmaları ile formu korumada olabilir. Ya da zihinsel egzersizler ile kendini rahatlatma çalışmaları da yapılabilir.

Bu çalışmalar sporcunun rahat edebileceği bol, koyu lacivert renkli kıyafetler giyinilerek yapılır. Bu kumaş hafif niteliktedir ki sporcu rahat zıplayıp, kaçma esnasında yavaşlatıcı veya engelleyici olmamalıdır. Geceleri kamufle olmaları için de tercih edilmektedir. Yine ayaklarına ninjutsu için özel ayakkabıları giyinerek ayak hareketlerinde ve saklanma esnasında sessiz hareketlerde ses çıkarmayan özellikte olması gerekir. yoksa en küçük bir ses ya da renk belirtisi karşısında rakibine yerini belli etmesi istenmeyen durumlara yol açar. Bu şekilde rakibi tarafından sinsi olarak algılanır Ninjalar.

Ninjalar bu şekilde kendilerini korudukları gibi ailelerini ve hatta toplumda arar gören insanların da umudu olmuşlardır. Kendi mutlulukları ile beraber toplumun da huzuru sağlanarak ninjutsunun felsefesine bağlı kalınmış olacak ve ninjutsu gerçekleşmiş olacaktır.

Ülkemizde ninjutsu okulu ve özel kurslar bulunmaktadır. Japon kültürünü öğrenmek bu kurs ve okul aracılığı ile gerçekleşmektedir. Bu şekilde ninjutsu bilinmeyenler, merak edilenler, kafanıza takılan soruları sorma imkanı ile doğru bilgiye ulaşmanızı sağlar. Ankara ninjutsu kursları bu saydığımız özelliklere sahiptir.