TÜRKİYE’DE SAVATE

blog yazısı ekle !

TÜRKİYE’DE SAVATE

Savate dövüş sporunun uygulandığı bir adres; Türkiye. Türklerin savaşçı yapısına uyan bir spordur savate. Tarihe şöyle bir göz attığımız zaman; ok kullanma, kılıç gibi silah aletlerini kullanma da usta oldukları, beden yapıları ve çeviklikleri savaşçı ruhlarını desteklemiş niteliğe sahiptirler.

Savate dövüş sporu neden uygulanmasın ki Türkiye'de. Hemen hemen her şehrimizde ve ilçelerinde savate dövüş sporuna yönelik özel kurslar açılmıştır. Özellikle Türkiye'nin incilerinden biri olan Ankara şehrimizde farklı yerlerde, farklı sayılarda ve farklı hocaların ders verdiği kurslara rastlamak mümkündür.



Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara


Savate dövüş sporunun Türkiye'deki tarihi Levent Çetin'in çabaları sonucunda olmuştur. Öneki makalelerimizde bu konuyu açıklamıştık. Ama tekrar hatırlamamızda yarar vardır; Levent Çetin Hollanda'nın Amsterdam şehrinde bulunduğu zamanlarda savate dövüş sporuna duyduğu ilgiden sonra yorucu ve uzun çalışmalar sonucunda eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Burada edindiği bilgi ve donanımla geri ülkemize dönmüştür. Bu bilgileri öğreterek geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlamıştır. Böylece savate dövüş sporunun artılarını ülke halkı kullanabilecekti.

Açılan özel savate dövüş kurslarında yetenekli birçok sporcuya dersler verilmiştir. Sonucunda başarılı savatöz ve savatör yetişmiştir. Hocalar ve eğitmenlerin çabaları sonucunda ustalar yetiştirmişlerdir.

Savate dövüş sporu ülkemizde Dünya Savate Federasyonunun destekleri ile hızla gelişmektedir. Alınan destekler sonucunda başarıları da beraberinde getirmektedir.

Ülkemizde uygulanan savate dövüş sporu bütün kurallara ve usullere uygun olarak yapılmaktadır. Savate dövüş kursları salonların ve kullanılan malzemeler teknolojinin gereklerine uygun olarak dizayn edilmiştir. Sporcuların antrenmanlarda ve derslerde kuşandıkları koruyucular ile eğitim esnasında herhangi bir sorun ile karşılaşmadan sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Savate dersleri verimli bir şekilde ilerlemek kolay olacaktır.

Ülkemiz de kalabalık şehirlerde yaşanan sorunlar savate dövüş sporuna ilgiyi artırmıştır. Ayrıca büyük şehirlerde kültür çeşitliliği fazla olduğundan bu tür sporların ülkemizde görülmesini kaçınılmaz kılmaktadır. Böylece kültür kaynaşmasını da beraberinde getirmektedir. Ülkemizin canlı yapısına bu tür faaliyetlerde eklenerek rengine renk katmaktadır.

Savate dövüş sporlarındaki dersler sonunda sporcular ülkemizde belirli zamanlarda düzenlenen sporlara katılma hakkı elde etmektedir. Burada elde edilen başarılar uluslararası düzeye de taşımaktadır.