TÜRKİYE'DE THAİ CHİ

blog yazısı ekle !

TÜRKİYE'DE THAİ CHİ

Thai chi savunma sporu yaklaşık 2000 yıllık bir geçmişi ile günümüze kadar çok fazla değişmeden süregelmiştir. Eskiden ortaya çıkan savunma sporları, son yıllarda insanlar için ilgi alanını oluşturmaktadır. Çin'de askerlerin, polislerin, kısacası güvenlik güçlerinin uyguladığı savunma stiliydi.

Bugün ise dünyada birçok thai chi sporcusu yetişmektedir. Bu ülkeler arasında Türkiye'de vardır. Ülkemizde bu tür aktiviteleri yakından takip ederek dönemin gelişmelerine ve değişmelerine ayak uydurmaktadır. Özellikle Ankara başta olmak üzere thai chi savunma sanatı için kurslar açılarak insanların bu alanlara yönelmelerini ve kendilerini geliştirme fırsatları sunuldu. Çinin yetiştirdiği önemli sporcuların ülkemizi de ziyaret etmesi ile thai chi sporunun yayılması hız kazandı.



Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara


Zaman içinde thai chi kurslarında yetiştirilen sporcular thai chinin anavatanı olan Çin'e giderek bu yetenekleri geliştirdiler. Daha sonra ülkemize dönerek bu bilgileri diğer sporculara aktararak ülkemiz için önemli sporcular yetiştirdiler.

Thai chinin insanın sağlığına faydaları öğrenilmeye başlandıkça Ankara da açılan kurslar yetersiz gelmiş bu sayılar arttırılmış. Son yıllarda eskiler moda haline gelmektedir. Gerek giyim tarzları, gerek saç tasarımları, gerekse savunma sanatlarının bu uygulamalardan olduğu görülmektedir.

Yoğun iş temposunun getirdiği yorgunluk, sinir, öfke, uykusuzluk, aşırı kilo gibi problemler ile hayat çok zorlaşmaktadır. İlaçlarında etki alanı olarak yetersiz kalması ile kendilerini bu alana yönlendirmişlerdir. Adeta sorunları keskin bir bıçak gibi çözen thai chi insanlar için meditasyon olarak uygulanmaktadır.

Thai chi savunma sanatı rakip ile mücadeleye girişmek yerine bu vuruşları önceden sezebilme, hızlılık ve esneklik kazandırır. Thai chi aynı zamanda rakibin olumsuz düşüncelerine karşılık bir adım önde olma avantajı ile gerekli stilleri uygulamaktadır. Çünkü thai chi sporunda kas ve güç kullanılmayıp iç enerji ile ortamdaki olumsuz durumlar rakibi etkisiz hale getirebilmektedir.

Ülkemizin yedi bölgesinde yüzlerce insan tarafından sabahları, parklarda, iş yerlerinde, açık veya kapalı alanlarda thai chi iş ortamında dikkati, üretim alanında da kaliteli ve verimli olmayı, okullarda da başarıyı artırmaktadır.

Thai chi ülkemiz için vazgeçilmez bir sporun olduğunun ortak bilincindedirler.