ÜNLÜ NİNJUTSU USTALARI VE SPORCULARI

blog yazısı ekle !

ÜNLÜ NİNJUTSU USTALARI VE SPORCULARI

Ninjutsu sanatının felsefesindeki zulümler karşısında alınan eğitim sürecinde anlaşılıyor ki sadece tehlike anında bilgiler kullanılır, saldırmak veya dövüşmek amacı taşımaz. Bundan dolayı, sadece Ninjalar canı ve çevresindekilerin zarar görmesi halinde harekete geçer, aslında savaşçı değillerdir.




Ninjutsu oluşumuna katkı sağlayan farklı isimler vardır. Bu isimler çalışmalarının amacı ninjutsuyu hem bir adım ileri götürmek hem de nesiller boyunca devam ettirmekti. Ninjutsu savunma sanatındaki koga sisteminin ustası fujita seiko 'dur. İga sistemi bilindiği üzere günümüzde kullanan, hala geçerliliğini koruyan bir sistem olup iga ryu adındaki hoca masaaki hatsumi ustanın bilgi ve tecrübelerinden yararlanmıştır. İga sistemini geliştirilmesine önem verilmiştir. Bunun için okullar yapılmıştır: bujinkan.

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara


Tarihteki popüler Ninjalar ise; kumawakamaru, yagyuu muneyoshi, hattori hanzo, ıshikawa goemon, fuuma kotarou, mochizuki chiyome( kunochi), momochi sandayuu, fujibayashi nagato, kirigakure saizo, kato danzo, masaaki hatsumi ve son olarak sarutobi sasuke'dir.

Hattori hanzo ve fuuma kotarou iki önemli isim yaşadıkları zaman diliminde birbirlerini rakip olarak kabul etmişlerdir.

Fujibayashi nagato ise iga sistemindeki en büyük üç jönin arasında gösterilmiştir. Diğer iki isimse hattori hanzo ve momochi sadayuu gibi ustalardır.

Sarutobi sasuke görsel figürler ve hız konusunda mükemmeldi, bu özelliklerine bağlı olarak sarutobi takma ismini aldı. Saru: maymun tobi: zıplayış anlamındadır.

Ülkemizdeki ninjutsu ustası olarak ercan şarbat'tır.

Yukarıda saydığımız isimler ninjutsu savunma sanatının unutulmaz büyük ustalardır. Bu ustaların yetiştirdiği öğrenciler de vardır. Günümüzde bu öğrenciler içerisinden önemli ustalar aldıkları eğitimler ile yetişmeyi başarmışlardır.

Bu isimler; masaaki hatsumi, harunaka hashino, tanamura, frank dux ve juseppe morabito'dur.

Bu isimlerinde yetiştirdiği ve yetiştireceği öğrenciler arasından usta isimler karşımıza çıkacaktır günümüzde veya sonraki yıllarda.

Ninjutsu savunma sanatının belirli kurallaı değişmeyen ilkeleri yoktur. Çünkü tehlike anında kendini koruması için ninjutsu öğrencisinin vücudunu bütünü ile kullanması gerekebilir. Bunun için ninjutsu içinde sert, katı kuralları koymamıştır. Yani serbest bir sistem ile öğretileri gerçekleştirilir.

Ninjutsu savunma sanatının önemli özelliği kullanılan aletlerdir. Yani aletlerde bir kısıtlama yapılmamıştır. Bu konuda da serbestlik mevcuttur.