ÜNLÜ SAVATE SPORCULARI VE USTALARI

blog yazısı ekle !

ÜNLÜ SAVATE SPORCULARI VE USTALARI

Savate dövüş sporu Fransa sokaklarında doğmuş daha sonra ülke sınırlarını aşarak farklı ülkelerde uygulanmıştır. Savate dövüş sporuna ilgi her geçen gün artmaktadır. Böylece savate sporu oluştuğu toplumdan günümüze kadar hayat evresi kesintiye uğramadan devam etmektedir.



Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara


  • Michel Pissaux; 1820 yılında paris'te yaşayan bir eğitmendir. Sokak dövüşlerine olan ilgisi ile çalışmalarını birleştirerek düzenli bir spora dönüştürdü savate dövüş sporunu. Savate sporu michel pissaux ile başlamış oldu. Öğrencilerini eğitirken baston ve avuç içi gibi teknikler çerçevesinde yönlendirdi.

  • Charles lecour; michel pissaux'un önemli öğrencilerindendi. Charles lecour baston tekniğinde oldukça başarılıydı. Buna bağlı olarak bir okul açtı ve yeteneklerini daha da ilerletti. Savate sporuna katkısı İngiliz boksu ile Fransız tekme hareketlerini karıştırarak yeni bir yöntem oluşturdu. Bu tekniğin adı ''la boxe francaise''dir.

  • Charles charlemont; spor müsabakalarında ve olimpiyatlarda gösterdiği başarılar ile tanınmış bir savate sporcusudur.

  • Kont Pierre baruzy; savate dövüş sporuna yeni bakış açısı ile spor düzeyinde uygulanması için sürekli çalışmalar yapmıştır. Bu şekilde geniş coğrafyalara yayılacak, çoğu insan tarafından uygulanacaktı. Savateyi yeniden tasarladı. Ve çalışmaları başarı ile sonuçlandı. ''francaise de boxe-et disiplines assimilies'' başarısının kanıtı olmuştur.

  • Levent çetin; Amsterdam da savate eğitimini tamamlayarak Türkiye de savate eğitimlerini veren donanımlı bir savate sporcusudur.

Savate dövüş sporu Fransız yazar olan honore de balzac, alexandre dumass, guatier tarafından savate düelloları farklı bir boyutta yani edebiyatta kaleme alınarak tanıtılmıştır.

Ayrıca dövüş sporcusu olan bruce lee de kendini sürekli geliştirmek, yeni tarzlar için savate dövüş sporunun bazı hareketlerini tercih etmiştir.

Yukarı da saydıklarımız savate dövüş sporuna önemli katkıları olan sporcular ve ustalarıdır. Günümüzde hala devam eden ve birçok kişinin uyguladığı, büyük kitlelere hitap etmesini sağlayan önemli kişilerdir.

Savate sporu oluştuğu toplum yapısından izler taşımaktadır. Savate dövüş sporu farklı zamanlarda tekniklerindeki değişimleri kaçınılmaz kılmıştır. Ekonomik sorunlar, savaşlar, baskılar, siyasi olaylar gibi faktörler bu değişmeleri kaçınılmaz kılmıştır. Ayrıca insanların savunma ve saldırma gibi ihtiyacı savate sporuna olan ihtiyacı güçlendirmiştir.