WİNG TSUN ANTRENMANLARI

blog yazısı ekle !

WİNG TSUN ANTRENMANLARI

Savunma sporlarına başlamadan önce ısınma hareketleri ile vücut öncelikle teknik hareketler için hazırlanır. Isınma hareketlerinde oluşabilecek sakatlanmalar önlenmeye çalışılır. Antrenmanlar için bir ön adımı oluşturur. Antrenman da yapılacak sporun düzenli periyodlar ile çalışılmasıdır. Antrenmanlar önemlidir çünkü başarıya götürecek belki de en önemli adımdır.

Wing tsun antrenmanları yeterli bilgi ve donanıma sahip hocaların gözetiminde yapılmaktadır. Hocaların yönlendirmesi ile hareketlerin düzgün ve doğru bir şekilde yapılması sağlanacaktır.




Wing tsun antrenmanlar kasları ve kemiklerin gelişimine katkısı vardır. Bu şekilde kuvvet ve güç arttırılır. Aynı zamanda kalp-dolaşım sistemini çalıştırarak sporcunun oksijen alma miktarı artırılır. Buna bağlı olarak sporcunun çabuk yorulması ve pes etmesine karşı gücü artar. Wing tsun için gerekli olan esneklik antrenmanlar ile sağlanır. Antrenmanların sporcuya göre ayarlanması sonucunda yetenekler ortaya çıkarılır ve geliştirme olanağı kazandırılır.

Jack Gym Personal Coaching

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi 3350. Cadde No:C-3/2 Çankaya - Ankara

Wox Academy

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1445. Sokak No:2/16 (Paragon Tower Teras Katı) Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Gorilbey Gym

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3036. Cadde No:56 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Yaşamkent Koryo Spor Kulübü

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent mah. 3207 cad. No: 95 Yaşamkent-Ankara

Ocean Sport Akademi

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. cad. 1971. sok. No:2 (Ümitköy Burger King yanı) Ümitköy-Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


Antrenmanlarda hocaların yönlendirmesi ile sporcunun düzenli çalışmasını sağlayarak, yeni yöntemler geliştirmesine yardımcı olacaktır. wing tsunda kalıplaşmış hareketler olmadığı için sporcunun yeni yöntemler ile kendini savunması olası bir durumdur. Böylece hareketleri kullanımını düşünmek yerine hızlı bir şekilde taktikler/yöntemler geliştirmelidir.

Bu saydıklarımız antrenmanın sporcuya fiziksel kazanımlarıydı. Aynı zamanda antrenmanların psikolojik olarak kazanımları da mümkündür. Yeni bakış açısı kazandırır sporcuya. Antrenmanlarda enerjinin doğru kullanılması öğretilerek duygusal açıdan ani çıkışların, parlamaların önlenmesi amaçlanır. Sporcunun iç dünyasının kontrolü sağlanarak gereksiz yere güç kullanmasının yanlış olacağı vurgulanır.

Wing tsun antrenmanlarına katılmak bu alanda ilerlemeniz ve kendinizi geliştirmeniz daha kolay olacaktır. wing tsun antrenmanlarını haftanın belirli günlerinde ya da haftanın her günü olarak sporcuya göre ayarlanabilir.

Wing tsun antrenmanlarında sadece el hareketleri, ayak hareketleri değil bunlarla beraber vücutta bir bütün olarak çalıştırılır. Yumruk hareketi sadece el de değil kol ve beraberinde omuzun vücuttan aldığı gücü sırasıyla karşı tarafa göndererek işlem gerçekleştirilir.

Wing tsun antrenmanlarında çalışmaların büyük sabır ve titizlik içerisinde gerçekleştirilmesi gerekir. Hareketin serilik kazanması yorucu çalışmalar sonucunda gerçekleşir. Antrenmanlara yeni başlayanlar ile düzenli olarak devam eden sporcuların hareketleri bu açıdan farklıdır. Süre içerisinde tekrar tekrar yapılan hareketler serilik kazanacaktır.