WUSHU DERSİ FİYATLARI NELERDİR?

blog yazısı ekle !

WUSHU DERSİ FİYATLARI NELERDİR?

Ankara Wushu Kursu Fiyatları

Ankara Wushu kursu fiyatları, son yıllarda dünya genelinde büyük popülasyon yakalayan Wushu spor tutkunlarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Özellikle olimpiyatlarda kabul gören bu spor için ülkeler milli sporcular yetiştirmek için özel programlar düzenliyor. Ankara da bu konuda merkezi bir öneme sahip. Her yıl onlarca Wushu sporcusu milli takım elemelerine katılarak ülkemizi temsil etmek için şanslarını deniyor.
Bu yazıda aşağıdaki konularda bilgiler bulabilirsiniz;

  1. Ankara Wushu Kursu Fiyatları
  2. Wushu Nasıl Bir Spordur?
  3. Ankara'daki Wushu Kursları Listesi, Telefon, Adres ve Fotoğrafları
  4. Wushu Hangi Ülkenin Sporu?
  5. Wushu Teknikleri Nelerdir?
  6. Wushu Kaça Ayrılır?
  7. Wushu Eğitimi Nedir?
  8. Yaptığımız incelemelere göre Ankara Wushu kursu fiyatları farklılık göstermektedir. Ankara ve çevresinde bulunan kurslarda görülen bu fiyat farklılıkları gayet doğal. Çünkü kurs kapasitesi, eğitmenin deneyimi ve kursun lokasyonu fiyat belirlenmesinde önemli ölçüde etki ediyor. Peki Ankara Wushu kursu fiyatları ne kadar? Sorunun yanıtına yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.
Wushu sporuna dünyada ilgi yüksek oranda. Ülkemizde de bu ilgi azımsanmayacak düzeyde. Sadece bu spor için federasyon bile kurulmuş durumda. Haliyle bu durum artan ilginin bir karşılığı. Bizler de bu yazımızda Ankara ilini değerlendirmeyi seçtik. Bu ilde alacağınız Wushu eğitimlerinin dersleri ortalama 1 saatlik süreçten oluşur.

Fiyatlar ise aylık düzeyde belirleniyor. Ankara Wushu kursu fiyatları ortalama birebir özel ders 1800 TL civarında. Bu ücret bazı kurslarda 2-3 kişilik derslerde 1000 TL olarak uygulanmaktadır.

Ankara Wushu kursu fiyatları konusunda eğer öğrenciyseniz birçok kursun fiyat konusunda esnek davrandığını söyleyebiliriz. Öğrenciler bu kurslardan indirimle yararlanabilir.

Bu oranlar elbette özel eğitim yöntemi tercih edildiğinde değişiyor. Günümüzde gelecek kariyeri olarak Wushu sporunu düşünen kişiler sıklık özel eğitim alıyor. Çocuk yaşta başlayan bu eğitimler sayesinde yetişkinlik döneminde profesyonel bir Wushu sporcusu olmak mümkün.

AŞAĞIDAKİ ANKARA WUSHU KURSLARI LİSTEMİZİ İNCELEYEBİLİRSİNİZ.
KURSLARA "AnkaraSavunmaSanatlari.com Sitemize Özel İndirimi" SORUNUZ.


Wushu Nasıl Bir Spordur?

Wushu, kökleri Çin kültürüne dayanan bir tür savunma ve saldırı sanatıdır. Dövüş sporu olsa da temelde beden ve ruhun bir bütünü yakalamasını amaçlar. 1970'li yılların başında ülkemizde Kung Fu adı altında gerçekleştiriliyordu. Ancak tarihler 1990'lara geldiğinde bu spor ayrı bir dal olarak görülmeye başlandı. Ülkemizde de günümüzde Wushu Federasyonu çatısı altında bu spor faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Wushu sporunun kökenleri 5000 yıl öncesine kadar dayanmaktadır. Böylesine köklü ve geleneksel bir yapıya sahip olması ona olan ilginin her zaman yüksek olmasını sağladı. Anavatanı Çin'dir. Ancak ülkemiz yakın tarihte bu sporda büyük bir başarıya imza atarak tabir yerindeyse dünyaya 'bu sporda ben de varım' dedi. 2008 yılında Çin'de düzenlenen Dünya Wushu Şampiyonası'nda Hüseyin Dündar birinci olarak altın madalya kazandı. O tarihten günümüze Wushu'ya olan ilgi arttı. Özellikle Ankara Wushu kursu fiyatları konusu halen birçok kişinin merak ettiği bir konu.

AŞAĞIDAKİ ANKARA WUSHU KURSLARI LİSTEMİZİ İNCELEYEBİLİRSİNİZ.
KURSLARA "AnkaraSavunmaSanatlari.com Sitemize Özel İndirimi" SORUNUZ.


Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Over Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi Tunus Caddesi No:50/D Tunalı-Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara


Wushu Hangi Ülkenin Sporu?

En çok merak edilen konuların başında 'Wushu hangi ülkenin sporu?' geliyor. Geleneksel olduğu gibi modern Wushu da Çin Halk Cumhuriyeti'ne ait bir spordur. İlk federasyon Avrupa'da 1949 tarihinde kurulsa da günümüzdeki modern Wushu sporunun temelleri 1985 yılında atıldı. Pekin'de kurulan Wushu Federasyonu, bu sporu daha da genişletti ve modern hale getirdi.

Bugün dünya genelinde toplamda 83 ülkede Wushu federasyonu var. Bu da bu sanatın ne derece sevildiğini gösteriyor. Ülkemiz de bu federasyonu olan ülkelerden biri. Özellikle son yıllardaki başarıların arkasında federasyonu bu alanda yaptığı atılım ve gösterdiği özen örnek veriliyor.

Wushu Teknikleri Nelerdir?

Ankara Wushu kursu fiyatları konusunu merak edenlerin ilgi duyduğu bir diğer konu da bu sporda hangi tekniklerin olduğudur. Özellikle modern Wushu çok fazla teknik barındırır. Bunlardan bazılarını şu şekilde listelemek mümkün:

  • Sanda Tekniği: Ser ve ağır bir tekniktir. Kick Boks ve Tayboks'ta da bu teknik kullanılır. İki kişi, sınırları belirlenmiş bir alanda aletler ile yarışır.
  • Taolu Tekniği: Özünde jimnastiğe dayalı bir tekniktir. Uzmanlar bu tekniğe küçük yaşlarda başlanmasını öneriyor.
  • Jijitsu Tekniği: Yerde gerçekleştirilen yakın temaslı bir dövüş tekniğidir. El ve bacak kırma yöntemleriyle güreş sporunu andırır.
  • Quinda Tekniği: Bu teknik küçük yaş gurubuna yöneliktir. Temel ve basit hareketlerden oluşur.

Wushu Kaça Ayrılır?

Wushu sporu kendi içerisinde birçok farklı alana ayrılır. Temelde modern ve klasik Wushu demek mümkün. Günümüzde ise profesyonel düzeyde modern Wushu teknikleri kullanılıyor. Bunları şu şekilde listelemek mümkün:

  1. Chanquan Stili – Açık el kuzey
  2. Nanwuan Stili – Açık el güney
  3. Taijiwuan Stili – Açık el
  4. Daoshu Stili – Kalın kılıç kuzey
  5. Jianshu Stili – İnce kılıç kuzey
  6. Taijijian Stili – İnce kılıç
  7. Nandao Stili – Kalın kılıç güney
  8. Gunshu Stili – Sopa kuzey
  9. Qiangshu Stili – Mızrak kuzey
  10. Nangun Stili – Sopa güney
  11. Duilian Stili – Karşılıklı gösteri

Wushu Eğitimi Nedir?

Wushu, dilimizde 'vuşu' diye telaffuz edilir. Genel olarak Çin savunma sanatı anlamına gelir. Sadece savunma değil aynı zamanda savaşma temalarını da içinde barındırır. Modern Wushu sporunda ise akrobasi hareketleri de yer almaktadır. Wushu eğitimi ise bu spora gönül verenlerin ve gelecekte iyi noktalara gelmek isteyenlerin baş vurduğu yerlerdir. Ankara ilimizin birçok noktasında bu eğitimleri icra eden salon mevcut. Üstelik Ankara Wushu kursu fiyatları 2022 senesinde de çok makul oranlarda.

Çocuklarınızı Wushu kurslarına yazdırarak beden ve zihin gelişimlerinde farkındalık elde etmelerine vesile olabilirsiniz. Ayrıca gelecekte iyi bir Wushu sporcusu olarak ülkemizi olimpiyatlarda temsil etme fırsatını yakalayabilirler. Detaylı bilgi için sitemizi inceleyebilir, firmalardan teklif alabilirsiniz.

Ankara Wushu Kursu Fiyatları 2022

Wushu, kelime anlamı olarak güç ve zor teknik manasına gelmektedir. Bu sporda savunma ve saldırının yanı sıra akrobasiye benzeyen koreografik hareketler de sergilenmektedir. Bu sayede beden ve ruhun bir bütün halinde uyum sağlaması hedeflenir. Dilimizde vuşu olarak da telaffuz edilen bu spor, hemen her ilimizde büyük ilgi görür. Bizler bu yazıda Ankara'yı ele aldık. Peki Ankara Wushu kursu fiyatları 2022 yılında ne kadar oldu? İşte yanıtı…

Çin halkının geleneksel özünü dünyaya yansıtan Wushu, olimpiyatlarda yerini almasının ardından yoğun bir ilgiye maruz kaldı. Ülkemizin güzide şehirlerinden olan Ankara da bu ilginin başında gelen yerlerden biri. Üstelik Ankara Wushu kursu fiyatları 2022 yılında da hemen her bütçeye hitap ediyor. 7'den 70'e herkesin kolaylıkla yapabileceği bu sporun eğitim süresi birer saatten haftada 8 ders olarak planlanıyor. Fiyatlar ise aylık düzeyde belirleniyor. Ankara Wushu kursu fiyatları ortalama birebir özel ders 1800 TL civarında. Bu ücret bazı kurslarda 2-3 kişilik derslerde 1000 TL olarak uygulanmaktadır.

Çin'in bu mistik savunma ve bireysel saldırı sanatına ilgi duyuyorsanız sitemizde yer alan kurs yerlerinden birini tercih etmenizi öneririz. Her biri birbirinden özel eğitmenlere sahip olan bu kurslarda dilerseniz kendiniz katılarak dinç bir vücuda sahip olabilir, dilerseniz de çocuğunuzu yazdırarak gelecekte bu alanda iyi bir kariyer yapmasını hedefleyebilirsiniz. Ayrıca Ankara Wushu kursu fiyatları 2022 yılında da bütçenizi yormayacak düzeyde. Detaylı bilgi almak için sitemizi inceleyerek fiyat teklifi alabilirsiniz.

Wushu dersi sporcunun boş zamanlarına uygun programlar oluşturularak kendini dinlendireceği zamanda katılabilir. Şöyle ki, derslere öğrencilerin katılması için hafta sonları olarak ayarlandığı gibi çalışan kişiler için de hafta sonu veya hafta içi programlar belirlenir. Bu programı wushu kurslarında hoca veya antrenör ile kararlaştırarak en uygun ve saatleri seçebilirsiniz.

Ülkemizde nüfus olarak kalabalık ve yoğun şehirlerden Ankara, İstanbul gibi önde gelen isimlerde insanlar bu yoğunluktan biraz olsun kurtulmak, sinirini ve stresini boşaltmak için savunma sporlarına akın etmekteler. Bunların arasında wushu da yer almakta. Hem günlük hayatınıza renk katacaksınız hem de savunma yol ve yöntemlerini öğrenerek güvende olmanın vereceği huzur içinde olacaksınız. Son zamanlarda giderek artan nüfus sonucunda kişisel problem sorun olarak karşılaşılmaktadır. Bu durumda kendini, malını, sevdiklerinizi korumak lüks değil adeta zorunluluklar arasındadır. Yolda yürürken hiç beklenmeyen bir tehlike karşınıza çıkabilir. Bu tür riskler için önceden önlem almak mantıklı bir tercih olacaktır. Tercihler arasında wushu ilk sırada olmalıdır.

Wushu dünyanın farklı ülkelerinde ilgi görmekte özellikle ülkemizdeki ilgi azımsanmayacak niteliktedir. Wushu kurslarına katılarak wushu derslerini doğru bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bütün bu anlatılanlar iyi de wushu dersleri fiyatları nelerdir? Gibi sorular aklınıza takılabilir. Türkiye de birçok ilin arasından Ankara'yı seçtik ve geniş çaplı bir araştırma ile sonuçları belirledik. Ankara ilimizdeki wushu kurslarında verilen dersler 1 saatlik süreden oluşmaktadır. Fiyatları ise Ankara'nın ilçesinde ve merkezinde değişik şartlara sahip farklı kurslar mevcuttur. Bundan dolayı semte, hocaya, sporcuya, sezona, fırsatlara göre fiyatlar değişiklik göstermektedir.

Bu fiyatlar üzerinde grup olarak katılma ya da bireysel olarak hoca ile birebir ders yapma faktörleri de etkili olduğunu hatırlatmakta fayda görmekteyiz. İlk derslere gözlemci olarak katılarak kararlarınız rasyonelleştirmeniz için size sunulan bir fırsattır.