WUSHU TEKNİKLERİ VE HAREKETLERİ

blog yazısı ekle !

WUSHU TEKNİKLERİ VE HAREKETLERİ

Farklı farklı sporları birleştirip Wushu savunma sporunun oluşturulduğunu biliyoruz. Bu bilgiyi kısaca hatırlattıktan sonra bu farklı sporların neler olduğunu inceleyelim;

  • Sanda; kick boks ve tayboks gibi sert ve ağır bir daldır. İki kişinin sınırları belirlenen saha da aletli olarak yaptıkları yarışmadır.
  • Taolu; jimnastiğe dayalı bir daldır ve öneriler küçük yaşlarda başlanması gerektiği yönündedir. Daha çok hayali dövüş olarak nitelendirilen yöntem üzerinde yoğunlaşılır.
  • Jijitsu; yerde yapılan yakın temaslı bir daldır. Hareketleri (el, bacak kırma) yönü ile güreşe benzemektedir.
  • Quinda; küçük yaş grubuna yönelik olarak daha yumuşak ve basit hareketler ile oluşturulan bir daldır.



Wushu teknik ve hareketlerinde müsabaka sporuna yönelik stratejilerin yanı sıra dövüş stilleri de bulunmaktadır. Wushu sporu tekme hareketleri, yumruk hareketleri, bükme, kırış, fırlatma gibi. Bu hareketleri yaparken vücudun, ellerin, kolların, duruşu, adımı, güç kullanma oranı, stratejileri birbiriyle uyumlu ve eş zamanlı olması gerekir.

Silah kullanılan ya da kullanılmayan wushu teknikleri iki kişinin karşılıklı yarışması ile gerçekleşir.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Over Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi Tunus Caddesi No:50/D Tunalı-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara


  • 1.Savunma ve saldırma teknikleri; bu hareketleri sporcu ihtiyaç duyduğu anda kullanması gerekir. savunma ve saldırma teknikleri ayrı ayrı düşünülemez. Bu teknikler içerisinde
  • 1.1.Boks; düz yumruk, kroşe (yandan yumruk), aparkart (alttan yumruk)
  • 1.2.Taekwondo; palding (gövdeye tekme), tolyo (kafaya tekme), dubgaçi (geriden gövdeye düz tekme), abçagi (yandan düz tekme), panda tolyo ( geriden kafaya tekme),
  • 1.3.Güreş; güreşi wushunun her aşamasında görebilmemiz mümkündür.
  • 2.Fiziksel gücün ve zihinsel-ruhsal gücün birleştirilmesi; wushu felsefesini benimseyerek hareketlerin sporcu üzerinde emanet gibi değil de bir bütün oluşturmak amaçlanır.
Savunma ve saldırma tekniklerinden mesela yumruk vuruşlarında sadece el değil vücudun da karşı tarafa gücünü hissettirerek baskı oluşturulur ve sporcu için bu bir avantajdır. Bu cümlemizdeki ince nokta denge unsurudur. Sporcu istediği kadar güç kullansın. Ama esas olan yumruğun dengesi ve hatta yumrukla beraber vücutta dengesini korumalıdır. Sporcunun dik ve sağlam duruşu olması gerekir. Tekniklerin doğru ve yerinde kullanılması sporcuya güçten daha fazla getirisi olacaktır.