ANKARA AİKİDO

blog yazısı ekle !

ANKARA AİKİDO

Aikido, bir insanın hem kendisi hem de çevresindeki diğer insanlarla barış içinde, mutlu ve huzurlu bir yaşam felsefesi üzerine kurulmuş olan kendini savunma sanatıdır. Ankara Aikido, Ankara halkına Aikido'nun bir saldırı sanatı olmadığını, bir yaşam felsefesi olduğunu anlatmaya çalışarak, çocuklarını bu spora yönlendirmeleri gerektiğini anlatmaktadır.

Aikido, öyle bir yaşam felsefesidir ki onun oluşturmuş olduğu felsefeyi anlatmak için Aikido üzerine kitaplar yazılmıştır. Aikido'ya yeni başlayan insanlar, bol pantolonu anımsatan bir altlık ile düğmesi ve cebi bulunmayan bir üstlük giyerek pamuklu bir kemer ile bağlarlar. Kıyafet renkleri ise beyazdır. Aikido da siyah kemer seviyesine gelenler, ayrıca Hakama adı verilen Japon geleneksel giysisini de giyerler. Aikido sadece erkekler tarafından yapılan bir spor türüdür diye düşünmek oldukça yanlış olur.

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Cat Sports

Beştepe

devamını oku... Adres: Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi 61 / A Çakıroğlu Plaza Beştepe - Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Ess Pilates

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Çamlıca Mahallesi Bağdat Caddesi No:82 Kat:3 Daire:208 Yenimahalle - Ankara

Emirhan Dursun Personal Training

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi No:2/C-3 (Beştepe Koleji Karşısı) Çankaya-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


Aikido hem kızların hem de erkeklerin yapabileceği, içinde cinsiyet ayrımını kesinlikle barındırmayan bir savunma sporudur. Aikido, öyle bir savunma spor dalıdır ki hem ilk dersin sonunda çok şey öğrenirsiniz hem de aradan yıllar geçmiş olsa bile öğreneceğiniz daha çok şey vardır. Aikido, insan yaşamının ta kendisidir ve yaşamda insan nasıl yaşadıkça çok şey öğreniyorsa, Aikido da öğrenecekleri tıpkı yaşam gibi hiçbir zaman bitmez. Aikido da maç müsabakaları kesinlikle olmaz.

Bunun nedeni ise Aikido da kişinin rakibine değil, kendisine üstünlük sağlamasıdır. Kendisine üstünlük sağlayabilen insan Aikido da başarılı sayılır. Aikido'yu Judoya benzeten insanlar çoğunlukta olsa da Aikido'nun mantığı ve felsefesi kendine özgü olduğundan hiçbir spor dalıyla bağdaşmaz. Ankara Aikido, bir yaşam felsefesi üzerine kurulu olan bu savunma sporunu, küçük yaştaki çocuklara da öğretebilmek için ayrı seans programları uygulamaktadır.

Aikido'nun en büyük özelliği ise bir takım sporu olmamasıdır. Daha önce bel, boyun, bacak vb. sağlık sorunları yaşamış insanların, Aikido'ya başlamadan önce doktor kontrolünden geçerek, Aikido öğrenmesinde sağlık açısından herhangi bir sakınca yoktur raporu almaları kendileri için faydalı olacaktır. Ankara Aikido, Ankara halkına bu savunma sporunu çok ekonomik fiyatlarla ve ödeme koşullarıyla öğretir. Burada amaç Ankara halkına hizmet ve bir yaşam felsefesi kazandırmaktır.