BAYANLAR İÇİN WİNG TSUN

blog yazısı ekle !

BAYANLAR İÇİN WİNG TSUN

Wing tsun savunma sporu olduğu için çok ağır ve şiddet kapsamında hareketler içermediği için bayanlar kolayca ve keyifli bir şekilde yapabilir. Bu durumda bayanların kolayca yapabileceği seri hareketler mümkündür.

Wing tsunun amacı rakibin hareketlerini boşa çıkararak etkisiz hale getirmekti. Wing tsunda önemli olan hareketleri seri ve hız ile uyumlu bir şekilde yapmak gerekir. İster bayan olsun ister erkek olsun bu hareketler kolaylıkla yapılabilir. Özellikle bayanların vücutları daha esnek ve daha kıvrak olduğu için teknikler bayanlarda daha anlam bulmaktadır. Çünkü wing tsunun yapılması için güçlü kas ve esnek vücut yapısı gerekir.




Ülkemiz savunma sanatlarında gerekli ilgiyi görmektedir. Buna bağlı olarak katılımcılara antrenörler yardımıyla wing tsunun felsefesi ve temel prensipleri anlatılmaktadır. Derslere bayanlarda katılarak bu konuda da yetenekli olduklarını göstermektedirler. Ülkemizde özellikle savunma sanatlarına sadece erkeklerin yapabileceği gözüyle bakılmaktaydı. Değişen istek ve ihtiyaçlar ile bayanların bu alanda da yer buldukları göz ardı edilmemesi gereken önemli noktalardandır. Özellikle büyük şehirlerimizden Ankara, İstanbul gibi nüfusu kalabalık şehirlerimizde bayanların bu alanlara ilgisi daha fazladır.

Jack Gym Personal Coaching

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi 3350. Cadde No:C-3/2 Çankaya - Ankara

Wox Academy

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1445. Sokak No:2/16 (Paragon Tower Teras Katı) Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Gorilbey Gym

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3036. Cadde No:56 Yaşamkent-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Ocean Sport Akademi

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. cad. 1971. sok. No:2 (Ümitköy Burger King yanı) Ümitköy-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara

Yaşamkent Koryo Spor Kulübü

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent mah. 3207 cad. No: 95 Yaşamkent-Ankara


Teknolojinin sürekli ve hızlı değişimiyle hareket alanımız gittikçe kısıtlanmaktadır. İnsanlar da bu durumda kendilerine egzersiz niteliğinde, düzenli hareket edebilmek için alternatif alanlara yönelmişlerdir. Wing tsun hareketleri sadece el hareketleri, ayak hareketleri ve vücut hareketlerinin uyumlu şekilde yapılması ile gerçekleştirilir. Görüldüğü gibi hareketler aynı zamanda egzersiz niteliğinde de yapılarak vücudun formda kalması sağlanacaktır.

Ankaranın çeşitli yerlerinde verilen kurslar da antrenörler yardımıyla wing tsunun karışık gibi görünen yapısını tanıyarak aslında kafanızı boş yere meşgul eden kaygılardan kurtulabilirsiniz. Yapmanız gereken derslere düzenli katılarak sürekli bir şekilde çalışmaktır. Çünkü hareketlerde pratiklik kazanmak zaman ile mümkündür.

Bayanlar wing tsun derslerinde düzenli hareketler ile hem vücutlarının hantal, sarkma riskinden kurtularak daha sıkı bir görünüm elde edecekler aynı zamanda düzenli olarak egzersiz yaparak kalbin düzenli çalışması sağlanmış olacaktır. Derslere yeni başlayan bayanlar erkeklerden 1 - 0 öndedirler aslında. Çünkü vücut yapıları bu teknikler için uygundur. Erkeklerin esnek vücut kazanmaları belli bir çalışma gerektirir.