BİLİNÇ: KENDİNİ KORUMAK İÇİN KARATE ANAHTARI

blog yazısı ekle !

BİLİNÇ: KENDİNİ KORUMAK İÇİN KARATE ANAHTARI

Bu yazıda farkındalık ve geleneksel karate rolü ile kendini koruma konusunu araştıracağız. Kendini korumayı tartışırken, fiziksel teknikleri farkındalık eğitimi ve kişisel güvenlik kesinlikle göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer karate eğitiminin yalnızca mücadele için fiziksel teknikler üzerinde duruluyorsa istenen sonuç elde edilemez.




Karate sayesinde hayatınızı korumak da mümkün olacaktır. Yakın bir arkadaşımın evine hırsızlık yapıldı. Fakat tuhaf olan arkadaşımın hırsızları yakalayabilmesiydi. Hırsızlar şaşkına döndüler , içlerinden biri kaçtı ve arkadaşım diğeri ile kavga etti. Arkadaşım çok güçlü ve hırsızı bastırdı ve polis gelene kadar onu gözaltına almayı başardı. Boğuşma sırasında hırsızların bazıları yaralandı ve polis onu hastaneye götürmek için ısrar etti. Hırsız arkadaşıma karşı bir saldırı suçundan dava açtı ertesi gün!

Gerçek hayatta kavga dövüş müsabakası gibi değildir. Fiziksel çatışmalar meydana gelirken de ciddi fizksel yaralanma riski oluşur ve belki de ölümle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bununla ilgili birçok sorunu araştırıp duyabilirsiniz.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

Kulüp 150 karate savuna sanatları

Avrupa ve Dünya Şampiyonu eğitmenler ile beraber kendini en iyi şekilde savunmayı öğrenirken istediğin fiziğe ulaşman için en eğlenceli ve kısa yola bizimle ulaşabilirsin.

3500 m2 alana sahip spor salonumuzda ücretsiz diyetisen ve ilk seans ücretsiz olmak üzere fizyoterapistimiz bulunmaktadır.

Karate / Judo / Taekwondo / jijitsu / Boks / Kick Boks / Muay Thai / Cimnastik Branşlarımız bulunmakta.

Aynı zamanda cimnastik ve yoga ve çocuk cimnastiği bulunmaktadır
devamını oku...
Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

G Training Vip

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:40 Bahçelievler - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara

Kids Academy Gölbaşı

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi 2209. Sokak. No:5/B Gölbaşı – Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara


Her zaman çok fazla risk vardır ve elde edilecek hiçbir şey yoktur. Ama bazen sadece kendimizi korumamız gerekmektedir. Bu yüzden de farkında olmanız gerekecektir. Kendini korumak için adresine karate eğitimi alman mümkün olmayacaktır. Bu yüzden kişisel eğitiminin bir parçası olarak karateye ihtiyacın vardır. Kendini koruma söz konusu olduğunda fiziksel teknik önem kazanır.

Zanshin hazırlık, farkındalık ve uyanıklık sürekli bir eğitim anlamına gelmektedir. Eğer sürekli zanshin istiyorsak, tehlikeli bir durum gelişmeye başladığında farkında olacağız. Durumun farkındayız, çünkü o zaman durumunuzu değerlendirmek için bir konumdayız.

Farkındalık kendini koruma için kesinlikle bir temeldir. Eğer farkında değilsen tehlikeli bir durum sizi etkisine alabilir ve yapmanız gerekeni yapmadığınız için her şey çok geç olabilir. Eğer bilinciniz yetersizse, yumruğunuz güçlü olması hiç önemli değildir. Çünkü pratik yapmak her şeyden önemlidir.

Farkındalık da aslında meydana gelen tehlikeli durumları önleyebilir. Yaptıklarının hepsi hayati önem taşıyor. Potansiyel riskler konusunda ihmal ve eylemleri bilmeniz gerekmektedir. Duran trafikte camlarınızın açık olması ya da çantanızla sokakta yürümeniz sizi canlı hedef haline getirir. Eğer sarhoş olursan, farkınadlıpın çok sınırlı olacaktır ve bu nedenle çok daha cazip bir hedef haline geleceksin. Tek başına veya izole alanlarda herhangi bir saldırganın görülme riski azalır ve bu nedenle de sana saldırılması daha olasıdır. Bu yüzden de kendiniz için uygun olacak savunma teknikleri öğrenmelisiniz.

Farkında olmanın başka bir avantajı da profesyonel suçluyu tanıyabilmek ve kurban olmaktan kurtulmakdır. Eğer etrafınızda olup bitenden bihaber iseniz kolay bir hedef haline gelirsiniz. Kendimizi korumak için dövüş teknikleri yerine farkındalık elde etmek çok daha önemlidir.

Biraz iç yorum yaptıktan sonra, süreci doğuştan olmaya başlayacak ve çevresinin daha çok farkında olacaksın. Artık sürecin aktif olarak bilinçli olacaksın, ama ne olursa olsun neler olacağını bilemezsin. Önemli olan 'paranoya' geliştirmemek. Elbette savunma için paranoya oluşturmak önemlidir. Ama kişisel olarak hiç de mümkün değildir. Bu yüzden de kendinizi savunmak için farkındalığınızı arttırın.