BOKS SPORUNUN 3 TEMEL EKİPMANI
ANKARA BOKS DERSİ FİYAT
Kimi spor dallarının birileri tarafından ilgi çekmesinin sebebi cinsiyete bağlı olabilir. Bu tip spor dalları kişiyi çocukluk dönemlerinden itibaren etkilediği için spor dalları arasında böyle bir dağılımın ortaya çıkması normal sayılabilir. Bu dağılıma binaen boks spor dalı bilhassa erkeklerin en çok ilgilendiği spor dalıdır. Bu spor dalının sert ve kendine has bir duruşu olduğu için erkekler tarafından ilgi görmektedir.








2013 WAKO Kick Boks Dünya Kupası Şampiyonu 2 kez
2014 TAEKWONO Turkish Open 5.
2007 TAEKWONDO Türkiye 3.
2008 Kick Boks Türkiye Şampiyonu
2010 Kick Boks Türkiye 3.
2011 Kick Boks Türkiye 3.
2012 Kick Boks Türkiye Şampiyonu
2013 Kick Boks Türkiye Şampiyonu
2014 Kick Boks Türkiye 3.
2015 Kick Boks Türkiye 3.
2016 Kick Boks Türkiye 2.
2017 Üniversiteler Kick Boks Türkiye 3.
13 kez Kick Boks Ankara Bölge Şampiyonu
7 kez Kick Boks Ankara Bölge 2.
7 kez Kick Boks Ankara Bölge 3.
4 kez Taekwondo Ankara Bölge Şampiyonu
3 kez Taekwondo Ankara Bölge 2.
5 kez Taekwondo Ankara Bölge 3.
Kick boks tekme, yumruk, diz ve cilinch uygulamalarının bir araya getirilmesiyle oluşmuş bir dövüş sanatı sporudur. Bu 4 tekniğin bir araya gelmesiyle kick boks elektik yani seçmeci bir spor branşı olarak karşımıza çıkar.
Kick Boksa Başlama Yaşı Kaçtır?
Kick boks branşında profesyonel (lisanslı) sporcu olabilmek için 13 yaşından başlayıp 39 yaşa kadar devam edebilirsiniz. Egzersiz olarak kick boksa başlama yaşı ise yoktur. Kick boksu egzersiz, sağlıklı yaşam ve savunma sporu olarak her yaşta tercih edebilirsiniz.
Ankara'da kick boks eğitmeni arıyorsanız her yaş grubuna profesyonel hizmet vermekteyiz.
Kick Boks Sporuna Başlarken neler yapmalıyız?
-Öncelikle rahat egzersiz kıyafetleri tercih etmelisiniz. Yan taraflarında düğme ve fermuarlı kıyafetler uygun değildir.
-Spordan önce çok aç ya da çok tok olmamaya özen gösterin. Eğer egzersize çok aç karınla başlarsanız bu durum kick boks yaparken kan şekerinizin düşmesine neden olacaktır. Eğer çok tok olursanız bu durumda mideniz yorulacak ve kusmanıza bile neden olabilecektir. İdeal egzersize başlamadan 2-3 saat önce özellikle kaliteli karbonitratlar tercih edebilirsiniz.
-Güvenli ekipman kullanmanız sakatlanma riskinizi minimuma indirecektir. Bu tüm spor branşları için önemlidir. Tüm ekipmanların tam ve eksiksiz antrenmandan önce olması önemlidir.
-Alışma süresi için kendinize mutlaka zaman tanıyın. Uzun süre farklı spor dalları ile ulaşmış olsanız bile kick boks sonrasında hafif ağrılarınızın olması çok normaldir.
-Antrenman sonrası ağrıyan yerlerinizi esnetme yapmanız ağrılarınızın hafiflemesine yardımcı olacaktır.
-Kick boksu hayatınıza katmak için aceleci olmayın. Yaptığınız her hareket kas gücünüzü daha da arttıracaktır. Kendinize bu konuda zaman tanıyın.
-Haftada en az 3 gün egzersiz için zaman ayırmaya çalışın. Kick boks yapmadığınız diğer günlerde ise hayat disiplininizi sürdürün. Beslenme, uyku alışkanlığınız ve hareket sürenizi haftanın kalan günlerine yayın.
devamını oku... Adres: Cevizlidere Mahallesi 1243 Sokak No:10/B Cevizlidere-Ankara
Ancak günümüzde bu spor dalına ilişkin kız çocuklarının da ilgilendiğini söyleyebiliriz. Boks geçmiş zamanlardan bugüne temel bir spor dalıdır esasında. Antik dönemlerde bu sporun adı boks değildi elbette ama boksun temel hareketlerini içeren spor dallarına o dönemlerde rastlamak pek tabii mümkündür. Ankara'da boks spor dalına ilişkin günümüzde birçok faaliyet vuku bulmaktadır.
Bu spor dalı belli inceliklere sahip olduğu için günümüzde bu alanda eğitim veren uzman kişiler bu spor dalında yetkinleşmek isteyen kişilere kapı aralıyor. Peki, boks sporunun 3 temel ekipmanı nedir? Her spor dalının kendine has uzman ekipmanları vardır. Bu ekipmanlar bu sporu yapan kişi tarafından mutlaka kullanılmak zorundadır. Kişi bu şekilde yapmak istediği spor dalını iyi bir şekilde icra edebilir. Dolayısıyla kişinin ilgili spor dalına başlamadan önce kendisine söylenen ekipmanların tamamlanması ve kişinin artık yapmak istediği spor dalına eğilmesi beklenilmektedir.
Bu spor dalını yapmak isteyen bir kişi öncelikle bu alanda eğitimli bir uzmandan bu spora yönelik bir eğitim çizelgesi oluşturması gerekmektedir. Akabinde kendisinin de güvenebildiği bir uzman ile çalışmalıdır. Nitekim o uzman kişi kendisinin boks için ne tip ekipmanlar alması gerektiğini söyleyecektir.
Boksta temel olarak 3 adet ekipman vardır. Bunlar boks eldiveni, boks kıyafeti ve boks ayakkabılarıdır. Bu ekipmanı tamamladığınızda artık bu spor dalını icra etmeye rahatlıkla başlayabilirsiniz. Bu spor dalı kişiyi fiziksel olarak yavaş yavaş geliştirirken diğer taraftan da kişide zihinsel olarak gelişimlerin kapısını aralar. Bu kapı ona özgüven sağlar ve onun yaşam içerisinde kendisini iyi bir şekilde ifade etmesine ön ayak olur. Bu yüzden boks spor dalı önemli spor dalları arasına girmektedir.
