BOKS TEKNİKLERİ VE HAREKETLERİ
ANKARA BOKS DERSİ FİYAT
Boks sporu ile ilgilenen sporcuları hangi kademe de olurlarsa olsunlar ya da hangi gurupta olurlarsa da olsunlar temel teknikleri ve hareketleri bilmek zorundadırlar. Zaten boks dersleri ve eğitimleri de bu hareketlerin ve tekniklerin iyi bir şekilde anlaşılması için özel olarak uzman antrenörler tarafından belirlenmiştir. Bu kısa bilginin ardından boks teknikleri ve boks hareketlerini detaylı bir şekilde sizlere anlatacağız.


Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3158 Cadde No:12/B Akıncı Plaza No:76 Yaşamkent-Ankara




2013 WAKO Kick Boks Dünya Kupası Şampiyonu 2 kez
2014 TAEKWONO Turkish Open 5.
2007 TAEKWONDO Türkiye 3.
2008 Kick Boks Türkiye Şampiyonu
2010 Kick Boks Türkiye 3.
2011 Kick Boks Türkiye 3.
2012 Kick Boks Türkiye Şampiyonu
2013 Kick Boks Türkiye Şampiyonu
2014 Kick Boks Türkiye 3.
2015 Kick Boks Türkiye 3.
2016 Kick Boks Türkiye 2.
2017 Üniversiteler Kick Boks Türkiye 3.
13 kez Kick Boks Ankara Bölge Şampiyonu
7 kez Kick Boks Ankara Bölge 2.
7 kez Kick Boks Ankara Bölge 3.
4 kez Taekwondo Ankara Bölge Şampiyonu
3 kez Taekwondo Ankara Bölge 2.
5 kez Taekwondo Ankara Bölge 3.
Kick boks tekme, yumruk, diz ve cilinch uygulamalarının bir araya getirilmesiyle oluşmuş bir dövüş sanatı sporudur. Bu 4 tekniğin bir araya gelmesiyle kick boks elektik yani seçmeci bir spor branşı olarak karşımıza çıkar.
Kick Boksa Başlama Yaşı Kaçtır?
Kick boks branşında profesyonel (lisanslı) sporcu olabilmek için 13 yaşından başlayıp 39 yaşa kadar devam edebilirsiniz. Egzersiz olarak kick boksa başlama yaşı ise yoktur. Kick boksu egzersiz, sağlıklı yaşam ve savunma sporu olarak her yaşta tercih edebilirsiniz.
Ankara'da kick boks eğitmeni arıyorsanız her yaş grubuna profesyonel hizmet vermekteyiz.
Kick Boks Sporuna Başlarken neler yapmalıyız?
-Öncelikle rahat egzersiz kıyafetleri tercih etmelisiniz. Yan taraflarında düğme ve fermuarlı kıyafetler uygun değildir.
-Spordan önce çok aç ya da çok tok olmamaya özen gösterin. Eğer egzersize çok aç karınla başlarsanız bu durum kick boks yaparken kan şekerinizin düşmesine neden olacaktır. Eğer çok tok olursanız bu durumda mideniz yorulacak ve kusmanıza bile neden olabilecektir. İdeal egzersize başlamadan 2-3 saat önce özellikle kaliteli karbonitratlar tercih edebilirsiniz.
-Güvenli ekipman kullanmanız sakatlanma riskinizi minimuma indirecektir. Bu tüm spor branşları için önemlidir. Tüm ekipmanların tam ve eksiksiz antrenmandan önce olması önemlidir.
-Alışma süresi için kendinize mutlaka zaman tanıyın. Uzun süre farklı spor dalları ile ulaşmış olsanız bile kick boks sonrasında hafif ağrılarınızın olması çok normaldir.
-Antrenman sonrası ağrıyan yerlerinizi esnetme yapmanız ağrılarınızın hafiflemesine yardımcı olacaktır.
-Kick boksu hayatınıza katmak için aceleci olmayın. Yaptığınız her hareket kas gücünüzü daha da arttıracaktır. Kendinize bu konuda zaman tanıyın.
-Haftada en az 3 gün egzersiz için zaman ayırmaya çalışın. Kick boks yapmadığınız diğer günlerde ise hayat disiplininizi sürdürün. Beslenme, uyku alışkanlığınız ve hareket sürenizi haftanın kalan günlerine yayın.
devamını oku... Adres: Cevizlidere Mahallesi 1243 Sokak No:10/B Cevizlidere-Ankara


Sağlıklı yaşam, sağlıklı spor için sürekli yenilikler ve araştırmalar yaparak hizmet kalitesini en yüksek seviyeye taşıyoruz. Aileler çocuklarını çocuk kulübüne getirip onlar spor yaparken çocukların da eğlenerek veya ödevlerini yaparak ebeveynlerini bekleyebilirler. Spor sonrası Teras Cafe'de dinlenmek, kısacası yaşam seviyenizi yükseltmek için gerekli hizmeti vermeye hazırız.devamını oku... Adres: Tepebaşı Mahallesi Çiğ Sokak No: 62 Keçiören-Ankara




yetişkinler ve kadınlara özel olmak üzere dört ayrı gruptan oluşmaktadır. Kendini savunmayı ve
dövüşmeyi öğrenmek isteyenler erkek ve kadın antrenör eşliğinde birebir veya grup derslerine
katılım sağlayabilirler. Ücretsiz deneme dersleri için bizi arayın.
devamını oku... Adres: Eryaman Mahallesi Subaşı Sokak Ata Apartmanı No:27/A Ata Apartmanı Eryaman-Ankara
Boks sporunun temelini doğru duruş biçimleri oluşturur. Duruş şekli o kadar önemlidir ki eğer düzgün ve dengeli bir biçimde duramazsanız ilk yumrukta nakavt olmanız işten bile değildir. Bu nedenle sağ ayağınız biraz daha ilerisinde ki sol ayağınızla beraber dengeli bir duruş sağlayacak şekilde açılı bir duruş yapmanız gerekmektedir. Ayaklarınızın ucu hafifçe sağa dönük bir pozisyonda dengeli bir duruş sergilemeniz oldukça önemlidir. Bu sayede bedeninizin sadece sol yanı rakibe açık kalır ve bu kısmı savunmak oldukça kolay hale gelir. Kollar ve dirsekler kendinizi koruyacağınız bir pozisyonda yani dirsekler içeri doğru çekilmelidir. Sağ kolunuz da çene hizasında olmalıdır. Ama çene yaklaşık 15 cm kadar ileride tutulmalıdır. Bedeninizin de azcık öne doğru tutulması gerekir. Çünkü rakibin hamlesine göre kendini savunabilmek için hareket etmeye imkân sağlayacaktır. Bu anlattığımız hareketler boks sporunun en temel hareketleridir. Şimdi de bazı boks tekniklerini sizler için araştırdık.
Vuruş teknikleri boks sporunun en önemli hareketlerini oluşturur. İyi bir boks sporcusu olabilmeniz için eldivenin içerisinden sıkılmış halde adeta taş gibi yumruklarınızın olması gerekir. Başlıca vuruş teknikleri ise şu şekilde sıralanabilir;
- Direkt atılan yumruk (staight punch)
- Sağ direkt yumruk (right staight punch)
- Sol direkt yumruk (left staight punch)
- Sağ kroşe (right hook punch)
- Sol kroşe (left hook punch)
- Aparkat (uppercut punch)
- Swing
- Dış el yumruk (back fist)
- Sağ dış el yumruk
- Sol dış el yumruk
