BOKSUN FAYDALARI VE ZARARLARI
ANKARA BOKS FİYAT
Her zaman temel spor dallarının içerisinde o spor dallarına eğilimli olan kişilere zarar ve yararlardan bahsedilir. Ankara gibi büyük şehirlerde yaşıyorsanız hali hazırda zaten spor yapmanın büyük bir lüks gibi düşünüldüğünü kestirebilirsiniz. Nitekim sosyal koşullar da her zaman ilgili kişileri spor yapmaya itmiştir. Bu yüzden günümüzde bilhassa büyük ve nüfusu yoğun olan şehirlerde spor yapmanın zararları başlığı altında herhangi bir şey görmek güç olabilir. Zira spor yapmanın zararlarına ancak kişiler spor yapma açısından yeterince gelişmiş ve spor alanında belli bir mentaliteye ulaşmışsa o vakit spor yapma alanında belli zararlardan ve yararlardan söz edilebilir. Zira o vakit kişi spor açısından pek çok şeyi deneyimlemiştir.








2013 WAKO Kick Boks Dünya Kupası Şampiyonu 2 kez
2014 TAEKWONO Turkish Open 5.
2007 TAEKWONDO Türkiye 3.
2008 Kick Boks Türkiye Şampiyonu
2010 Kick Boks Türkiye 3.
2011 Kick Boks Türkiye 3.
2012 Kick Boks Türkiye Şampiyonu
2013 Kick Boks Türkiye Şampiyonu
2014 Kick Boks Türkiye 3.
2015 Kick Boks Türkiye 3.
2016 Kick Boks Türkiye 2.
2017 Üniversiteler Kick Boks Türkiye 3.
13 kez Kick Boks Ankara Bölge Şampiyonu
7 kez Kick Boks Ankara Bölge 2.
7 kez Kick Boks Ankara Bölge 3.
4 kez Taekwondo Ankara Bölge Şampiyonu
3 kez Taekwondo Ankara Bölge 2.
5 kez Taekwondo Ankara Bölge 3.
Kick boks tekme, yumruk, diz ve cilinch uygulamalarının bir araya getirilmesiyle oluşmuş bir dövüş sanatı sporudur. Bu 4 tekniğin bir araya gelmesiyle kick boks elektik yani seçmeci bir spor branşı olarak karşımıza çıkar.
Kick Boksa Başlama Yaşı Kaçtır?
Kick boks branşında profesyonel (lisanslı) sporcu olabilmek için 13 yaşından başlayıp 39 yaşa kadar devam edebilirsiniz. Egzersiz olarak kick boksa başlama yaşı ise yoktur. Kick boksu egzersiz, sağlıklı yaşam ve savunma sporu olarak her yaşta tercih edebilirsiniz.
Ankara'da kick boks eğitmeni arıyorsanız her yaş grubuna profesyonel hizmet vermekteyiz.
Kick Boks Sporuna Başlarken neler yapmalıyız?
-Öncelikle rahat egzersiz kıyafetleri tercih etmelisiniz. Yan taraflarında düğme ve fermuarlı kıyafetler uygun değildir.
-Spordan önce çok aç ya da çok tok olmamaya özen gösterin. Eğer egzersize çok aç karınla başlarsanız bu durum kick boks yaparken kan şekerinizin düşmesine neden olacaktır. Eğer çok tok olursanız bu durumda mideniz yorulacak ve kusmanıza bile neden olabilecektir. İdeal egzersize başlamadan 2-3 saat önce özellikle kaliteli karbonitratlar tercih edebilirsiniz.
-Güvenli ekipman kullanmanız sakatlanma riskinizi minimuma indirecektir. Bu tüm spor branşları için önemlidir. Tüm ekipmanların tam ve eksiksiz antrenmandan önce olması önemlidir.
-Alışma süresi için kendinize mutlaka zaman tanıyın. Uzun süre farklı spor dalları ile ulaşmış olsanız bile kick boks sonrasında hafif ağrılarınızın olması çok normaldir.
-Antrenman sonrası ağrıyan yerlerinizi esnetme yapmanız ağrılarınızın hafiflemesine yardımcı olacaktır.
-Kick boksu hayatınıza katmak için aceleci olmayın. Yaptığınız her hareket kas gücünüzü daha da arttıracaktır. Kendinize bu konuda zaman tanıyın.
-Haftada en az 3 gün egzersiz için zaman ayırmaya çalışın. Kick boks yapmadığınız diğer günlerde ise hayat disiplininizi sürdürün. Beslenme, uyku alışkanlığınız ve hareket sürenizi haftanın kalan günlerine yayın.
devamını oku... Adres: Cevizlidere Mahallesi 1243 Sokak No:10/B Cevizlidere-Ankara
Doğal olarak yapmak istediği spor dallarına ilişkin de olumlu ve olumsuz yönleri tartabilmektedir. Günümüzde uzman kişiler spor yapmanın her zaman faydalı olduğunu savunmaktadır. Bu durum her spor dalı için geçerlidir. Yapmakta veyahut yapacak olduğunuz spor dallarına ilişkin her zaman olumlu bir yan vardır. Dolayısıyla spor dallarına yönelik uzmanların ağzından herhangi olumsuz bir şey söylemek güç olacaktır. Ancak belki şu açıdan bakabiliriz, günümüzde bazı spor dallarına ilişkin insanların belli bakış açıları vardır. Bunlar değişmez ve düzelmezdir.
Misal boksun faydaları ve zararları konusu gündeme gelirse belli kalıplara bağlı olan kişiler kendilerince bu spor dalının sadece zararlarına ilişkin şeylerden söz ederler. Ancak bu türden yaklaşım oldukça zararlıdır. Zira spor dalları kendilerine has bir duruşu vardır ve dışarıdan yaftalamayı gerektirmezler. Boksun faydaları oldukça fazladır. Zira o da kişiyi hem mental hem de fiziksel olarak geliştirir. Ancak zararlı yanlarını yazmak ise oldukça zordur. Zira bir spor dalının artık zararlı bir hale gelmesi için o spor dalını icra eden kişinin sağlık açısından belli sıkıntılar yaşaması gerekmektedir.
Kişi ancak bu şekilde bir spor dalına ilişkin olumsuz yaklaşımlarda bulunabilir. Ancak onun haricinde spor dallarına ilişkin olumsuz herhangi bir yan söylemek oldukça zordur. Dolayısıyla sporlara ilişkin zarar meselesi o sporu yapacak olan kişinin sağlık yapısıyla eş değerdir.
