BRAZİLİAN JİU JİTSU NEDİR? (BJJ)

blog yazısı ekle !

BRAZİLİAN JİU JİTSU NEDİR? (BJJ)

Brazilian Jiu jitsu kısa boylu ve zayıf insanların, kendilerinden daha uzun ve güçlü insanlara karşı kendilerini savunabilmelerine imkân sağlayan bir savunma sporu ve aynı zamanda dövüş sanatıdır. Genellikle rakip ile yerde mücadele etmeyi temel prensip edinen Brezilian Jiu jitsu diğer bir adıyla BJJ rakibi eklemlerinden yakalayarak boğmayı hedefler ve rakip karşısında da bu şekilde üstünlük kazanmayı amaçlayan bir spordur. Kelime manası olarak narin sanat anlamına gelen Brezilian Jiu jitsu bu ismi aslına bakılırsa tam olarak hak ettiğini söylememiz mümkündür. Çünkü rakibin kilosunu ve gücünü kendi aleyhinde kullanılmasından dolayı BJJ ustaları bu spora narin sanat demeyi uygun görmüşlerdir.



Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


Brezilian Jiu jitsu adından da anlaşılacağı gibi Brezilya da doğmuş bir savunma sporudur. 1916 yılında büyük dövüş ustası Maeda'nın Brezilya ya yerleşip burada yaşayan Gracie'yi öğrenci olarak kabul etmesiyle başlamıştır. Gracie BJJ nin gelişmesini ve dünyaya duyurulmasında ki nitekim en etkili isim olmuştur. Kısa süre içerisinde karma güreş sporları ile beraber olarak yapılan bir spordur. Günümüzde futboldan sonra en etkili ve en çok takip edilen spor olma niteliğini taşıyan Brezilian Jiu jitsu ülkemizde de oldukça ilgi gören bir spor olma özelliği taşımaktadır.

Günümüzde insanlar klasikleşmiş sporlardan monotonlaşan hayatlarına bir renk katmak için vazgeçerek farklı spor dallarına yönelmektedirler. İşte bu spor alanlarının başında savunma sporları bu alanda da BJJ yani Brezilian Jiu jitsu yer almaktadır. İnsanların Brezilian Jiu jitsu yu tercih etmelerinin birçok sebebi bulunmaktadır. Bunların en başında da nitekim kilo vermek, formda kalmak, daha atletik ve çevik olmanın yanı sıra zihinsel ve psikolojik deneyimler ve beceriler kazanılmasında oldukça etkili bir spor olduğu bilinmektedir ve insanlar da bu sebeple BJJ yi tercih etmektedirler. Bu yazımız Brezilian Jiu jitsu hakkında kısa ama genel bilgileri sizlerle paylaşmak üzerine hazırladığımız bir yazıdır. Eğer bu yazılarımızı okuyorsanız sizde BJJ sporuna başlamayı düşünüyorsunuz demektir. Bu nedenle daha detaylı bilgileri BJJ hakkında ki diğer yazılarımızda bulabilirsiniz.