BRAZİLİAN JİU JİTSU YARARLARI NELERDİR?

blog yazısı ekle !

BRAZİLİAN JİU JİTSU YARARLARI NELERDİR?

Her sporun kendine özgü yaraları vardır. Zaten günümüzde sporlar tercih edilirken ilk kriter o seçilen sporun ne gibi yararlar sağladığıdır. Tabi bunun yanı sıra bir de sporu yapan kişiye gerek günlük hayatında gerek ise de sosyal hayatına etkisinin olması da oldukça önemlidir. İşte Brazilian Jiu jitsu savunma sporunu da tercih eden öğrenciler fiziğin olduğu kadar beynin de sağlıklı olmasını, bunu da sağlayacak spor olmasını isterler. Aslında Brazilian Jiu jitsu da tam böyle bir spordur. Şimdi sizler için BJJ savunma sporunun yararlarını maddeler halinde paylaşacağız.


Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


• Brezilian Jiu jitsu; tekniklerinin serbest olarak yapılması, çalışmalar sırasında bütün adaleleri çalıştırarak nefes alma kapasitenizi arttırır.

• Çalışmalar sırasında uygun pozisyonun elde edilmesi ya da bu pozisyonun korunabilmesi vücudun kontrolünü ve dengenin sağlanabilesin ve hatta ağırlık dağılımının kontrolünü sporcuya alıştırmalar ile kazandırıldığı için sporcu vücuduna daha iyi hakim olmayı ve vücudunda ki gizli olan özellikleri öğrenir.

• Brezilian Jiu jitsu sporunun aslen temeli savunma sanatlarına dayandığı için sporculara, kendilerini güvende olduğu hissini ve sporculara özgüven verecektir.

• Brezilian Jiu jitsu savunma sporunun diğer bir önemli faydası ise satranç gibi stratejik bir spor oluğu için zeka gelişimine fayda sağladığı gibi vücudunuzun her uzvunu kullandığınız gibi aklınızı da kullanmak zorunda olduğunuz bir spordur.

• Brezilian Jiu jitsu bütün kasların başınızdan ayak parmağınıza kadar her kası aktif olarak çalıştırdığından, kas ve kemik dokularının gelişimine oldukça büyük fayda sağlamaktadır.

• Diğer savunma sporlarında olmayan birçok kanıtlanmış faydası vardır. Yapılan araştırmalarda da yeni olarak gerek fiziksel gerek ise de zihinsel birçok yeni keşfedilmiş yararı bulunmuştur.

Ayrıca Brezilian Jiu jitsu her yaştan kadın ve erkek öğrencilerin tercih ettiği global bir savunma sporudur. Bu da sadece basit bir spor olmadığı geçmişten günümüze faydaları kanıtlanarak bu hale gelmiştir. Bu nedenle de her yaştan her kesimden insan kolaylıkla BJJ savunma sporunu yapabilmektedir. Ayrıca en çok tercih eden öğrenciler genel olarak bayanlardır. Bayanların da tercih etmesinin sebebi kilo verdirmesi ve her daim sizi formda tutmasından dolayı ülkemizde de tercih edilmektedir.