ÇOCUKLAR İÇİN JİU JİTSU NEDEN ÖNEMLİDİR?

blog yazısı ekle !

ÇOCUKLAR İÇİN JİU JİTSU NEDEN ÖNEMLİDİR?

Çocuklar spor faaliyetlerini sürekli olarak yapması gerekir. Gerek hobi amaçlı gerekse bir amaç veya hedef olarak ilgilenmelidir. Hangi spor faaliyeti olursa olsun çocuklara kazandırdığı çok şey vardır.




Uzmanların spor yapma yaşını laboratuvar ortamlarında yaptığı bilimsel çalışmaların dört yaşında olabileceğini göstermiştir. Çünkü dört yaşındaki bir çocuk sağ sol, ön arka, yukarı aşağı gibi yön bilgisini, el hareketlerini ve ayak hareketlerini eş zamanlı ve uyumlu olmasını öğrenir. Savunma sanatlarında yedi ile on yaş grubundaki çocukların hareketlerinin uyumunu ve zamanlama becerileri artar, motor gücü gelişir. Böylece jiu jitsu kurslarında çocuklara yönelik olarak verilen derslerde çocukların antrenman veya ders süreleri artar. Küçük yaşta jiu jitsu derslerine başlayan çocuklarda sağlam bir temel teknik bilgisi oluşur, ilerleyen zamanlarda bu yetenek geliştirilir.

Step Pilates

Tunalı

devamını oku... Adres: Barbaros Mahallesi Guniz Sokak No:33/2 Tunalı - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara

Ocean Sport Akademi

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. cad. 1971. sok. No:2 (Ümitköy Burger King yanı) Ümitköy-Ankara


Dünyanın farklı ülkelerinde çocukların yaptığı jiu jitsu savunma sporu güçlü olmayı, sağlam olmayı, atak ve vuruşlar karşısında dirençli olmayı kısaca bedensel faaliyetlerini güçlendiren bir spordur diyebiliriz.

Jiu jitsu savunma sporu zemine temas ile yapılan bir spordur. Bedensel gücün yanı sıra tekniğin zekâyı ve mantığı geliştirmeye yöneliktir. Kullanılacak taktik ve yöntemleri seçmek için beyni kullanırken beyinden aldığı komutu kaslara ileterek aynı zamanda fiziksel hareketi de beraberinde getirmektedir.

Jiu jitsunun kişilik yönünden kazandırdıklarına da değinmeden geçmeyelim. Jiu jitsunun sahip olduğu felsefeyi benimseyen sporcular planlı olmayı, ben merkezli olmak yerine önce çevresindeki veya toplumdaki insanları düşünmesi, belki de son yıllarda ülkemizde unutulan değerler arasındaki büyüklere ve küçüklere saygılı olmayı, öfke kontrolü gibi avantajlarını eklemek mümkündür.

Çocukların yapısı bedeni henüz gelişmekte olduğundan hastalıklara yakalanma riski vardır. Jiu jitsu ile uğraşan bir çocuğun bünyesi uğraşmayan bir çocuğun bünyesine göre daha dirençli ve güçlüdür. Olası bir hastalık durumunda vücudun kendini mikroplardan arındırarak sağlıklı yapısına dönemsi kolay ve daha hızlı bir sürede gerçekleşir.

Teknolojinin olumsuz bir sonucu olarak çocukların televizyondan veya internet ortamlarından izlediği savaş içerikli veya dövüş sahneleri içeren filmler, videolar çocukları çabuk etkisi altına almaktadır. Bu durum çocukların arkadaşlarına zarar vermesi ya da ilerleyen zamanlarda negatif bir durum olarak tekrar karşılaşmak kaçınılmazdır. Bu durumu önlemek için uzmanlar tarafından alınacak bilimsel nitelikli destek ile çocuklara sporun olumlu yönleri aşılanır.