ÇOCUKLAR İÇİN KARATE NEDEN ÖNEMLİDİR?

blog yazısı ekle !

ÇOCUKLAR İÇİN KARATE NEDEN ÖNEMLİDİR?

Sporun tanımında bireyin dayanıklılığını arttıran, vücudun işleyiş sistemini geliştiren, spora devam edilmesi ile bu sistemin yapısını koruyan ve süreklilik sağlayan bir uğraşıdır şeklinde düşünebiliriz. Spor ile insana sunulan hareket etme yani sistemin işlemesine yardımcı olmaktadır. Spor dallarından biri de karatedir.




Karate savunma sporu ile küçük yaştan başlayarak düzenli hareketler ve figürler ile sağlıklı bireyler oluşur. İnsan vücudu için hareket önemli bir faaliyettir. Ne yazık ki teknolojinin özellikle de son on ya da beş yıl gibi kısa sürede insanları rahat ettirmek için yapılan birçok gelişme farkında olmadan hareket alanımızı da kısıtlamış duruma gelmiştir. Hareket etmeyen vücut hem fizyolojik olarak gerilemeye hem de ruhsal ve psikolojik olarak bunalım gibi problemler ortaya çıkarır. Oluşan boş zamanlar da insanların içinde bulunduğu ruh hali ile zararlı alışkanlıklara eğiliminin artması da kaçınılmazdır.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

Kulüp 150 karate savuna sanatları

Avrupa ve Dünya Şampiyonu eğitmenler ile beraber kendini en iyi şekilde savunmayı öğrenirken istediğin fiziğe ulaşman için en eğlenceli ve kısa yola bizimle ulaşabilirsin.

3500 m2 alana sahip spor salonumuzda ücretsiz diyetisen ve ilk seans ücretsiz olmak üzere fizyoterapistimiz bulunmaktadır.

Karate / Judo / Taekwondo / jijitsu / Boks / Kick Boks / Muay Thai / Cimnastik Branşlarımız bulunmakta.

Aynı zamanda cimnastik ve yoga ve çocuk cimnastiği bulunmaktadır
devamını oku...
Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

G Training Vip

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:40 Bahçelievler - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara

Kids Academy Gölbaşı

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi 2209. Sokak. No:5/B Gölbaşı – Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara


Karate ile çocukların bedensel ve zihinsel gelişimini destekleyici niteliktedir. Karate de güçlü olma, hızlı olma, serilik, esneklik ve dayanıklılık bileşimlerinin özellikle de çocukluk dönemindeki motor yetisinin gelişimi için harmanlanarak büyüme imkânı sunulması çocuklarınıza vereceğiniz büyük bir hediyedir aslında.

Karate savunma sanatında diğer savunma sanatlarında olduğu gibi esneklik faktörü öne çıkmaktadır. Neden esneklik önemlidir? Çocuk yaşta alınan karate dersleri ile esneklik kazanan çocuklar sonraki yaşlarda yaralanma gibi faktörlere tedbir olmaktadır.

Çocukların televizyon, internet gibi teknolojik aletlerle fazla zaman geçirmeleri algılarında zayıflama gibi problemler yaşanmasına sebep olmaktadır. Karate dersleri ile uyumlu çalışma ile algılarının gelişmesini sağlar. Sistemli çalışmalar ile içinden çıkılması zor gibi görünen karmaşık yapıların algılanmasına ve çözüm üretimine yardımcı olur.

Karatenin felsefesini oluşturan ana tema aslında toplumun ahlak kurallarının oluşumudur. Bu kurallara uymayı öğrenmek çocukların mutlu bireyler olmasını sağlar.

Karate savunma sporu çalışmaları disiplinli olmayı gerektirir. Çocukların küçük yaşta disiplin kavramını tanıyıp benimsemesi kariyerleri için başarıyı yakalamak için anahtar kelimedir.

Karate savunma sporunun dersleri sürekli aktif olunması yani hareket alanın fazla olması ile çocuklara hareket etme olanağı sunmaktadır. Böylece oluşan durağan hayata renk katarak farklılık oluşturabilirsiniz çocuklarınız için.