ÇOCUKLAR İÇİN NİNJUTSU NEDEN ÖNEMLİDİR?

blog yazısı ekle !

ÇOCUKLAR İÇİN NİNJUTSU NEDEN ÖNEMLİDİR?

Ninjutsu savunma sanatı her yaşa hitap eden spor dallarından biridir. Çocuk yaşta başlayanlar, gençler, orta yaş ve hatta yaşlıların bile büyük zevk ile yaptığı aktivite olmuştur. Ninjutsunun değişik stilleri bulunduğundan çocuklara uygun olan dersler verilmektedir kurslarda.

Ankara ninjutsu kurslarında derslerin yaşlara uygun olarak hazırlanmış programlardan oluşmaktadır. Bu şekilde zorluk dereceleri farklıdır. Mesela çocuklar için dersler 7 ile 13 yaş grubu ve 14 ile 17 yaş grubuna göre iki farklı sınıflandırılma yapılmıştır. Böylece yaşına uygun dersler ile eğitim süreci basitleştirilmeye ve çocukların ilgisi kazandırılmaktadır. Çocuk yaşta başlamak ninjutsunun ne olduğunu, felsefesini, amacını gibi temel noktalar hakkında bilgi verilmektedir. Sonraki stiller için ön hazırlık olarak düşünülebilir.

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara


Çocukların derslerde ilgili olmalarını uzman hocaların çocuk iletişimi ile onları anlayarak, derslerde sıkılmalarını önlemek için oyunlar ile gerekli eğitimler verilmektedir. Böylece dersin işleniş tarzı da monotonluktan kurtulmuş oluyor.

Çocuklar için ninjutsu önemli midir? En çok anne-babaların soruları arasındadır. Çocukların vücut yapıları yetişkinlere göre daha kıvrılmalara uygun olduğundan ninjutsu için önemli bir noktadır.

Fiziksel gelişimlerinde katkı sağlar. Vücutların dik, formda ve sağlıklı bir yapı oluşturur. Erken yaşlanma, hantal, aşırı kilo problemleri çağımız sorunları arasındadır. Bütün enerjilerini, düşünme eylemi sosyal medya üzerine yoğunlaşmıştır. Bu da hem fiziki hem de zihinsel yapısını etkilemektedir. Düzenli, sürekli ve yoğun çalışmalar fiziksel kondisyonu artırır.

Zihinsel açıdan düşünme tarzının değişmesini sağlar. Düşüncelerinin kararlarına yansıtırken doğru ve rasyonel bir şekilde olmasını sağlar. Bu şekilde çocuğun ileriki yaşlarda da başarılı bireyler olmasını gerektirir. Beyinlerini sanal ortamda meşgul etmek yerine gerçek hayatta kendi problemleri için düşünen çözüm üreten bireylere dönüşürler. Bu durum yaşam kalitelerini olumlu etkiler. Özgüvenli bireyler olarak yetişirler.

Nüfus her geçen gün artmasına rağmen insanlar yalnızlaşıyorlar. Özellikle de çocuk yaşlarda görülen içe kapanık yaşama, kendini toplumdan ayırma, iletişim kurmama gibi önemli sorunlar vardır. Bu tür eylemlerin kurtuluş noktasıdır ninjutsu kurslarındaki dersler. Çocuklar spora ve savunmaya yönlendirilerek kendilerini amaçsız veya boş yaşamak yerine bir hedef noktası oluşturulmaktadır. Etrafındaki varlıkları, kendini tanıma kısacası hayatın amacını öğrenir.