JİU JİTSU DERSİ FİYATLARI

blog yazısı ekle !

JİU JİTSU DERSİ FİYATLARI

Ankara Brazilian Jui Jitsu - BJJ Kursu Fiyatları

Tarihin farklı dönemlerinde ortaya çıkan Jiu Jitsu, bir savunma sanatı olarak bilinmektedir. En son Brazilya'da geliştirilen Jui Jitsu ülkemizde de oldukça popüler bir hale gelmiştir.

Jui Jitsu mücadele odaklı bir savaş sanatı olarak bilinmektedir. Özellikle rakibi yakalama konusunda uzmanlık sağlanan sporda kişisel korunma üzerine yoğunlaşılmıştır. Kelime anlamı ile de narin sanat anlamına gelen Jiu Jitsu, silahsız savunma sporları arasında faaliyet göstermektedir.

Bu yazımızda aşağıdaki bilgileri bulabilirsiniz.

  1. Ankara Brazilian Jui Jitsu - BJJ Kursu Fiyatları
  2. Brazilian Jiu Jitsu Nedir? Nasıl Öğrenilir?
  3. Çocuklar, Gençler ve Yetşkinler için Jui Jitsu'nun Faydaları
  4. Ankara'daki BJJ - Jui Jitsu Kursları, Telefon, Adres ve Fotoğrafları
  5. Brezilyan Jui Jitsu'ya Kaç Yaşında Başlanılabilir?
  6. BJJ Ne Kadar Sürede Öğrenilir?
  7. Brezilya Jui Jitsu Tehlikeli Mi?
  8. Jui Jitsu'yu Kimler Yapabilir? Erkek, Kadın, Çocuk?
  9. BJJ Yaparak Zayıflanır Mı?


Ankara BJJ kursu fiyatları şu şekildedir;



Ankara BJJ kursu fiyatları özel ders ve grup dersleri olarak değişmektedir.

Ankara BJJ kursu fiyatları haftada 3 gün için ortalama 450 TL'dir.

İlgili günler Pazartesi Çarşamba ve Pazar günü olarak belirlenmiştir. Söz konusu günler spor salonlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Net bilgi alabilmek için ilgili spor salonuna danışmanızda fayda vardır.

AŞAĞIDAKİ ANKARA BJJ-JUI JITSU KURSLARI LİSTEMİZİ İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

KURSLARA "AnkaraSavunmaSanatlari.com Sitemize Özel İndirimi" SORUNUZ.



Brazilian Jiu Jitsu Nedir? Nasıl Öğrenilir?



Brezilya Jiu Jitsu, diğer birçok mücadele sporunun da doğduğu gibi Uzakdoğu'da meydana gelmiştir. Mücadele sporlarının disipline, etik kurallara ve saygıya karşı eğilimli olarak geliştirildiği herkes tarafından bilinmektedir. Peki Brezilya Jiu Jitsu nedir?

Jiu Jitsu sporunun temeli Çin, Japonya ve Yunanistan gibi farklı ülkelerde atılmıştır. Bu sebep ile geliştiricisi bir gruba veya zamana bağlanılamaz. Jiu Jitsu en son Brezilya da geliştirildiği için Brezilya Jiu Jitsu (BJJ) olarak da geçmektedir.

Yaşamın her türlüsüne saygısı olan Budist rahipler tarafından kişisel savunma sistemi olarak geliştirilen Jiu Jutsi, saldırgan bireylere karşı savunma yapılırken onlara zarar vermemek için Budist rahipler tarafından savunma amacı ile geliştirmiştir. Budizmin yayılmasına paralel olarak Asya kıtasından başlayan BJJ Japonya'ya doğru yayılmaya devam etmiştir.

Japonya ülkesinde Samuraylar tarafından düşmanları etkisiz hale getirmek amacıyla geliştirilen Jiu Jitsu, düşmanı etkisiz hale getirmenin en faydalı yollarından biri olarak da bilinmektedir. 1914 yılına gelindiğinde ise, Japon dövüş ustası Maeda Brezilya'ya yerleşti. Bu sebep ile Carlos Gracie Jui Jitsu sporunu öğrendi ve Gracie Ailesi tarafından Jiu Jitsu benimsendi.

Brezilya Jiu Jitsu'nun öğrenilebilmesi ise oldukça meşakkatlidir. Çünkü BJJ oldukça geniş bir alana yayılmaktadır. Bunun sebebi ise BJJ'de 4 bine yakın tekniğin yer almasıdır. Diğer sporların aksine güce dayanıklı olmayan Jiu Jitsu, teknikleri itibari ile de rakibin gücünü kullanarak etkili olmayı amaçlayan savunma sporu dalı olarak bilinmektedir. Bu özelliğiyle çocuk genç yetişkin erkek kadın fark etmeksizin herkes tarafından rahatlıkla Jiu Jitsu yapabilmektedir. Fakat öğrenilmesi zaman almaktadır.

Ankaralı vatandaşlarımızın, Ankara Jui Jitsu öğrenimini sağlayabilmesi için özellikle bir kursa yazılması gerekmektedir. Nitekim kendi başınıza yaptığınız hareketler yanlış öğrenilebilir ve yanlış öğrenilen tekniği tekrardan düzeltmesi oldukça zordur. Bu sebep ile profesyonel bir destek almanız sizin için daha faydalı olacaktır.



Çocuklar, Gençler ve Yetşkinler için Jui Jitsu'nun Faydaları



Jui Jitsu sporu, diğer mücadele sporlarında olduğu gibi insanın zinde kalmasını ve gerek ahlaki gerekse doğru kararlar almasında görüş oluşturur.

BJJ dersine başlayan öğrenciler çocuk yaşta başlarlarsa, vücut yapıları ilerleyen süreçlerde daha atletik olmaktadır. Ayrıca savunma bilincini aşılayan Ankara Jui Jitsu sporu, öğrencileri daha sakin ve saldırgan olmamaya meyilli hale getirmektedir.

Jui Jitsu sporu dışarıda silahlı veya silahsız olarak tehdit altında kalan kadın veya erkek yetişkin bireyler için en önemli savunma sanatlarından biri olarak bilinmektedir. Nitekim bu sporun bilinmesi çocuk genç veya yetişkin fark etmeksizin öz güven aşılamaktadır. Eğer küçük yaştaki çocuklarınızın bu sporu öğrenmesinde katkı sağlarsanız, ileriye dönük görüş sahibi olan ve öz güvenli bireyler yetiştirmiş olursunuz.

Jui Jitsu ile iç içe büyüyen çocuk bireyler veya genç yaşta tanışan sporcular, sosyal anlamda da daha başarılı olmaktadırlar.



AŞAĞIDAKİ ANKARA BJJ-JUI JITSU KURSLARI LİSTEMİZİ İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

KURSLARA "AnkaraSavunmaSanatlari.com Sitemize Özel İndirimi" SORUNUZ.

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Step Pilates

Tunalı

devamını oku... Adres: Barbaros Mahallesi Guniz Sokak No:33/2 Tunalı - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara

Ocean Sport Akademi

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. cad. 1971. sok. No:2 (Ümitköy Burger King yanı) Ümitköy-Ankara




Brezilyan Jui Jitsu'ya Kaç Yaşında Başlanılabilir?



Sporun her türlüsü çocukların gelişimi için üstün katkı sağlamaktadır. Brezilyan Jui Jitsu ile de çocukların fiziksel gelişim sürecine katkı sağlanır; sosyal, bilişsel ve davranışsal üstünlükler elde edilir. Bunun içerisine öz güven de dahildir. Her ilde olduğu gibi Ankara'da da en fazla sorulan soruların başında Brezilyan Jui Jitsu'ya kaç yaşında başlanılabilir? sorusu gelmektedir.

Tıbbi kontrollerden sonra spora başlama yaşı 4 olarak belirlenmiştir. Ayak ve el koordinasyonunun sağlanması, yön kavramının bilinmesi gibi gereksinimler bu yaşta kabul görmektedir. Savunma sporlarında ise spora başlama yaşı 5 ila 6 olarak kabul görmektedir.

Bu yaştaki çocuk bireylere Jui Jitsu nasıl öğretilir gibi olası sorulara karşı açıklamak gerekir ki, çocuk bireylere saldırı odaklı teknik eğitim sağlanmaz. Çocuk bireyler genç bireyler gibi değil, kademeli olarak eğitim alırlar. Nitekim ilk 4 ve 5 yıllık süreçte mindere alışma ve doğru teknik sergileme şeklinde eğitim verilir. Çocuklara verilen eğitimler oyunlaştırılarak verildiği için çocuklar eğlenerek Ankara'da Jui Jitsu eğitimi alır. Güvenlik sebebiyle çocuklara tekme yumruk gibi hareketler öğretilmez. Nitekim rakip eşleşmesi için çocuklar 8 yaşına kadar bekletilir.



BJJ Ne Kadar Sürede Öğrenilir?



Brezilya Jui Jitsu (BJJ) uzun yıllar emek isteyen bir savunma sanatıdır. Nitekim bunu kuşak bekleme süresinden de rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Jui Jitsu'da beyaz kuşak olabilmeniz için bekleme süresi 2 yıldır.

Yine aynı şekilde mavi kuşak olabilmeniz için de 2 yıl süre beklemeniz gerekmektedir.

Mor kuşağa geçmek isteyen sporcular ise 1 yıl 6 ay zaman geçmesini beklemek durumundadırlar.

Kahverengi kuşağın ise beklemesi süresi biraz daha az olarak 1 yıldır.

Siyah kuşak ise en fazla bekleme süresi yılına sahiptir. Toplamda 31 yıl beklemeniz gerekmektedir.

Akabinde siyah ve kırmızı kuşağa geçersiniz. Bekleme süresi 7 yıl olarak belirlenmiştir. Daha sonrasında ise kırmızı beyaz kuşak gelir.

En son ise Brezilyan Jui Jitsu'da kırmızı kuşak sahibi olabilirsiniz.

Nitekim yukarıda oldukça uzun yıllar sonucunda kırmızı kuşak sahibi olabileceğiniz açıkça belirtilmiştir. Eğer Brezilya Jiu Jitsu ustası olmak istiyorsanız, ne kadar erken başlarsanız size o kadar faydalı olacaktır.

Tabi ki eğitim olarak aldığınızda 1 veya 2 yıl içerisinde de birçok tekniği kavrayabilirsiniz fakat usta olabilmek için önünüzde çok daha uzun yıllar vardır.



Brezilya Jui Jitsu Tehlikeli Mi?



Brezilya Jui Jitsu sporu savunma sporu olarak bilinmektedir. Diğer mücadele sporlarına kıyasla daha az tehlikeli olduğunu söylemek mümkündür. Ayrıca çocuk bireyler için belirli bir yaşa kadar saldırganlık içeren teknikler öğretilmez. Bunun başlıca sebeplerinden birisi de çocuklara yanlış bilgi aşılamamak olarak kabul edilebilir. Ayrıca verilen teknikler çocuklara oyunlaştırılarak verilir, bu sayede çocuklar teknikleri eğlenerek öğrenir ve şiddet içerikli tehlike oluşturabilecek unsurlara yeltenmezler.

Ek olarak erkek ve kadın sporcular için tehlikeli olmaktan ziyade öğretici olmaktadır. Bu sebeple genç yetişkin veya kadın erkek fark etmeksizin herkes için tehlikesiz ve uygundur.

Jui Jitsu'yu Kimler Yapabilir? Erkek, Kadın, Çocuk?

Jui Jitsu'yu 5 yaşından itibaren isteyen herkes yapabilmektedir. İçerisinde birçok tekniği barındırdığı için tabiri caizse, 7'den 70'e herkese hitap etmektedir.

Özellikle kadın ve çocuk bireylerin kendisini savunmasında büyük fayda sağlayan Jui Jitsu, karşı tarafa zarar vermeden etkisiz hale getirmenin öğretilmesini amaçlamaktadır.



BJJ Yaparak Zayıflanır Mı?



BJJ dersine katılan tüm bireyler antrenman esnasında üstün efor sarf etmektedir. Bu efor neticesinde vücut dengeleri sağlanır ve vücut yağ kütlesi erimeye başlar. Nitekim sağlıklı bir şekilde zayıflama gerçekleşerek, kas kütlesi kalırken yağ kitlesi erimiş olur.

Bu sebep ile vatandaşlar gerek zayıflamak için gerekse kendini savunmak için BJJ kursunu tercih etmektedirler.

Jiiu jitsu savunma sporunun sahip olduğu disiplin dünyadaki mevcut savunma sporları arasında en etkili ve en önemlilerindendir. Jiu jitsu güçsüzlerin güçlüleri sahip olduğu teknik bilgi ile yendiği ve dolayısı ile bu özelliği ile göz ardı edilemeyecek bir savunmadır.

Ülkemizde jiu jitsunun öneminin anlaşılması ile bu spora gönül verenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde özellikle ankara, izmir gibi gelişmişlik açısından ön sırada yer alan çeşitli şehirlerinde bu tür faaliyetlerde yaygınlaşmıştır. Örneklem olarak Ankara ilimizin jiu jitsu dersi fiyatlarını seçtik ve araştırmalarımızı bu alan üzerine yoğunlaştırdık.

Ankara büyükşehir ve nüfusu da kalabalıktır. Bu da güvenlik konusunda insanların düşünmesine sebep olmaktadır. Yolda rahat yürümek özellikle kadın ve çocuklar için büyük bir problem olarak görülmektedir. Bir tehlike oluşması ile hem canını hem de malını korumak için kullanılacak teknik ve yöntemleri çekinmeden kullanacaktır. Güvenlik unsuru ilk sırada değerlendiririz. Bunun yanı sıra hobi olarak, özelliklede bayanların forma girmek için yoğun ve sürekli hareket etmek için tercih ederler.

Sonuç; Ankara jiu jitsu kurslarında verilen ders fiyatlarının tekdüze olmadığı, farklı fiyatlar elde ettik. Ortalama ders fiyatları 67 TL ile 143 TL'dir. Fiyatların farklılık göstermesinde etkili olan faktörler vardır; kursun bulunduğu yer, bulunduğu semt, kursta ders veren hocalar, ders süreleri, yapılan indirim fırsatları, sunulan avantajlı uygulamalar gibi.

Jiu jitsu savunma sporuna dünyada ilgi gösteren ülkeler arasında ülkemizde bulunmaktadır. Bunun kanıtı olarak insanların ilgisini karşılamak için farklı şehirlerde kurslar açılmakta ve kendilerini yenilemektedir. Son yıllarda küreselleşme sporu da olumlu yönde etkilemiştir. Çünkü oluştukları ülkenin sınırlarını aşarak farklı kültürden insanlarda etkilenmektedir. Böylece kültürlerin kaynaşması, ulusların birbirini tanıması, aradaki sevgi bağlarının güçlenmesini de mümkün kılmaktadır. Aslında bu saydığımız faktörler barış ve huzur içinde yaşayabilmemiz için önemlidir.

Aynı zamanda jiu jitsunun faydaları ilaç kadar insanın vücuduna etki etmektedir. Yani insanlar için belki de en etkili ilaçtır. Psikolojik açıdan insanların öfkelerini, sinirlerini, bunalımlarını derslerde veya ders dışı aktivitelerde boşaltarak uzun süreli mutluluğu garantilemektedir.