JİU JİTSU DERSİ HAFTADA KAÇ SAAT SÜRER?

blog yazısı ekle !

JİU JİTSU DERSİ HAFTADA KAÇ SAAT SÜRER?

Jiu jitsu savunma sporu Japonya da gelişerek farklı ülkelere zamanla yayılmıştır. Farklı savunma sporlarını etkileyerek judo ve aikido gibi savunma sporlarının ortaya çıkmasında etkili olmuştur. Sadece bir alanda jiu jitsuyu değerlendirmek yanlış olur. Hem değişik sporlardan etkilenmekte hem de değişik sporları etkilemektedir.



Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Step Pilates

Tunalı

devamını oku... Adres: Barbaros Mahallesi Guniz Sokak No:33/2 Tunalı - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Ocean Sport Akademi

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. cad. 1971. sok. No:2 (Ümitköy Burger King yanı) Ümitköy-Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara


Ankara jiu jitsu kurslarında ders süreleri bir buçuk saatlik bir süredir. Haftada 2 gün yapılmaktadır. Jiu jitsu pratik bir savunma sanatı olduğu için ders süreler uzmanlar veya kursun hocaları tarafından belirlenmiştir. Bu süreler önemlidir. Çünkü bilinçsiz olarak yapılacak olan hareketler veya kısa sürede ulaşmak istenen hedefe çok uzun süre çalışmak istenilmeyen riskleri de beraberinde getirir. Bu süreler birebir antrenör -sporcu çalışmaları sonucunda oluşturulmaktadır. Belirlenen süreler sonrasında vücudu dinlendirmek riskleri minimum düzeye indirecektir. Saatlerce çalışmak gideceğiniz hedefe sizleri ulaştırmaz. Önemli olan düzenli ve verimli çalışmaktır. Gerek antrenman esnasında gerek derslerde organizmanın kendini toplama fırsatı verilmesi gerekir. Böylece dikkat ve sürat unsurlarını sporcu tekrardan kazanmış olacaktır.

Kurs dışında yapılacak egzersizler, yürüyüşleri de ders dışı çalışma sürelerine eklemek mümkündür. ders sürelerinde sporcu zaten formdadır, dinamiktir önemli olan ders süreleri dışında kondisyonunun devam etmesidir. Böylece her zaman hazırdır jiu jitsu sporcusu.

Yukarıda belirttiğimiz bir buçuk saatlik ders süresi kısa gibi görünse de laboratuvar ortamlarında yapılan araştırmalar bu doğrultudadır. Önemli olan sağlıklı bir şekilde kademeli, bedene birden yüklenmek değil, ders süresinde zevkli bir çalışma yapmaktır.

Ankara jiu jitsu kurslarında dersler belirtilen sürelerde yapılmaktadır. Ancak antrenörün gerekli görmesi halinde süreler uzatılabilir. Çalışmalar esnasında sürekli hareket eden kas ve dokuların kendini yenileme ihtiyacı doğacaktır. Dinlenme sürelerinde dokuların kendini onarması gerçekleşir. Ayrıca yoğun olarak hareket ettirilen bedenin terlemesi sorunu oluşacaktır. Dinlenme süresi içerisinde ya da derslerden sonra terin vücuttan arındırılması için duş alınması sporcunun sağlığı için önemli noktalardır.

Ankara jiu jitsu kursları sıradanlaşan sistemlerin, kurumların aksine daha fazlasını vermektedir. Sağlık, eğlenceli vakit geçirme, diyet, spor konularında halkına güler yüzlü hizmeti ile faaliyettedir. Tecrübeli ve biligili hocaların denetim ve gözetiminde ders süreleri akışında devam etmektedir.