JİU-JİTSU NEDİR?

blog yazısı ekle !

JİU-JİTSU NEDİR?

Jiu-Jitsu özellikle rakibi yakalama ve yerde mücadeleye odaklanan bir savaş sanatı, spor ve kişisel korunma yoludur. Jiu Jitsu anlam olarak 'narin sanat'(arte suave) manasına gelir. Silah kullanılmadan yapılan savunma sporları arasındadır.

Jiu jitsu güç ile tekniklerin birleştirilerek uygulanana bir savunma yöntemidir. Bir hedefe ulaşabilmek için sistemli, bilinçli teknik ve kuralların uygulanmasıdır. A.yoshitoki'ne göre jiu jitsu için önemli olan aşırı insan gücü değil, hareketleri hızlı bir şekilde yapması gerektiğini vurgulamıştır. Yani az güç kullanarak hareketleri doğru bir şekilde uygulamaktır.




Jiu jitsu savunma sanatının amacı rakibin vücudundaki yetersiz noktalara vuruşlar yaparak bertaraf etmek ve oluşabilecek tehlikeli olaylarını engellemektir. Bunun için de teknik, kural ve yöntemleri hızlı ve usta bir biçimde sergilemek gerekir.

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Step Pilates

Tunalı

devamını oku... Adres: Barbaros Mahallesi Guniz Sokak No:33/2 Tunalı - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara

Ocean Sport Akademi

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. cad. 1971. sok. No:2 (Ümitköy Burger King yanı) Ümitköy-Ankara


Jiu jitsunun kuralları diğer savunma sporlarında olduğu gibi kırmızı çizgiler ile çizilmiş kuralları yoktur. Bu durum jiu jitsu savunma alanında önemli bir yere sahip olduğunu, tümüyle spor veya müsabaka gibi alanlarda olmadığını gösterir. Yani jiu jitsu savunmada atak yapma ve kendini koruma gibi fonksiyonlardadır.

Jiu jitsu narin, hafif bir şekilde yapılan sanat tanımından yola çıkarsak insan vücudunun fiziksel yapısı bilgileri doğrultusunda kaldıraç gücünün kuvvetlendirilmesi gibi ilkeleri bünyesinde barındırır. Jiu jitsu savaş olaylarında, tehlikeli bir durum karşısında kişinin soğuk kanlı olmasını sağlayarak seçeceği teknikleri başarı ile gerçekleştirmesine imkân sağlar. Kendini korumanın vereceği güven ile daha rasyonel bakış açısını getirir. Jiu jitsu metodunu ve felsefesini iyi öğrenen bir kişi müsabakalarda ve sorun karşısında başarı kolaylıkla kazanacaktır.

Jiu jitsu sporcusu rakip ile mücadeleye giriştiğinde rakibi kavrayarak yerde mücadele ile savaş sporudur. Bu şekilde teknikleri, kuralları rakibin eklem noktalarına yönelik yoğunlaştırılarak etkisiz hale getirilir.

Jiu jitsu savunma sanatının Japonya'da oluştuğu bilinmekte, samuraylar silah kullanmadan vücudun farklı bölgelerini kullanarak zayıfların ezilmesine izin vermemişler, haksızlıkların oluşmasına, toplumun huzur dengesinin bozulmasını engellemişlerdir.

Standart olan jiu jitsu kurallarından ju -do yarış sporu oluşmuştur. Bu oluşum 19. Yüzyıla denk geldiği bilinenler arasındadır.

Yukarıdaki açıklamalarımızı toparlayacak olursak jiu jitsu kondisyonunu geliştirmek ve devam ettirmek isteyenlerin, kendisinin ve sevdiklerinin güvenliğine önem verenlerin, spor olarak da kıyasıya mücadele edenlerin zevkle yaptığı dövüş sporudur.