JİU JİTSU’NUN YARARLARI NELERDİR?

blog yazısı ekle !

JİU JİTSU’NUN YARARLARI NELERDİR?

Jiu jitsu savunma sanatı yumuşak hareketler ile mücadele etmeyi gerektiren bir spordur. Hareketlerin yumuşak yapılması durağan bir yapıya sahip olarak düşünülebilir. Bu yanlış bir yaklaşım olur. Şöyle ki seri ve hızlı hareketler yumuşak biçimin karıştırılarak yepyeni bir tarzın adıdır.

Önceki yazılarımızda da jiu jitsunun spor, sanat, en çok da savunma işlevleri ile ön planda olduğunun üzerinde durmuştuk. Okuyucularımız Jiu jitsunun bu tür işlevlerinin insana ne gibi yararı olacağı yönünde sorulara takılabilir. Öyleyse bu yazımızı jiu jitsunun yararları konusunda yoğunlaştıralım.



Düzenli olarak yapılan jiu jitsu dersleri kişinin performansının gelişmesine yardımcı olacaktır. Bu cümlemizi biraz daha açacak olursak performans olarak jiu jitsu için gerekli olan bedensel çalışmalar esnasında ihtiyaç duyulan ruhsal, zihinsel, vücudun fiziksel gücünün verimidir.

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Step Pilates

Tunalı

devamını oku... Adres: Barbaros Mahallesi Guniz Sokak No:33/2 Tunalı - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Deniz Spor Kulübü - Pilates Studio

Maltepe

devamını oku... Adres: Maltepe Mah. Şehit Gönenç Cad. 16 / B Maltepe - Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

''Deniz Spor Kulübü'' 2012 Yılından Bu Yana Ankara Demirtepe' De Hizmet Vermektedir. Alanında Uzman Kadrosu İle Mma, Kickboks, Boks, Pilates, Reformer, Zumba, Yoga, Muaythai, WingChun, Aikido, Branşlarından herhangi biri ile hayatınıza farklı bir deneyim katabilirsiniz. İster amacınız profesyonel bir sporcu olmak olsun, ister amacınız spor yapıp formda kalmak olsun, Bizimle başarıya ulaşacağınıza eminiz.Haftanın belli günlerinde grup egzersizlerine katılabileceğiniz gibi, istediğiniz eğitmenden bire bir özel ders alıp gelişiminizi daha profesyonel şekilde programlayabilirsiniz.devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara

Ocean Sport Akademi

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. cad. 1971. sok. No:2 (Ümitköy Burger King yanı) Ümitköy-Ankara


Performansa etki eden unsurlardan enerji oluşumunun artması ile kişinin çabuk yorulması veya uyandığı andan itibaren kendini yorgun hissetmesi gibi olumsuzlukları gidererek güne yeni başlangıç yapmasını sağlar. Bu şekilde kişinin motivasyonunu artırarak çalışmalarında istekli olmasını destekler. Sürekli ve düzenli çalışmalar kişinin kaslarının dayanıklılığını ve gücünü artırır. Böylece kişinin duruşunu da etkiler fit bir görünüm kazandırır.

Kalp vurum sayısı düzene girerek sağlıklı olmasını sağlar. Kalp insan vücudunun merkez noktasıdır. Kalbin taşıdığı oksijen miktarı artar, damarların güçlenmesini sağlar. Bu sayede kalp krizi risklerini ortadan kaldırır.

Jiu jitsu sporcusunun kuvvetinin artmasını sağlar. Yani sert, ağır güçteki rakibin kolaylıkla direnicini kırarak rakibe karşı dayanma gücüdür. Böylece haksız bir şekilde güç kullanılmasına tepki olarak jiu jitsu sporcusunun ikazlarını dinlememesi ile ataklarla karşılaşacaktır.

Jiu jitsu sporcusunun kazanacağı avantaj olarak değerlendirebileceğimiz diğer bir özellik sürattir. Jiu jitsu savunma sanatının odak noktasıdır aslında sürat. Sürat vücuttaki mevcut kasları kısa bir süre içerisinde yapabilme olayıdır. Sporcunun bu özelliği kazanabilmesi için zamana ve yoğun çalışmasını gerektirir. İlk başlayan sporcular için çalışmaları sonucunda kazanacaktır.

Jiu jitsu sporcusunun dayanıklılığı artar. Kişinin performansı ile doğru orantılı düşünebiliriz. Yani kişi performansını ne kadar geliştirirse o kadar dayanıklıdır. Hem fiziksel hem zihinsel hem de psikolojik açıdan düşünebilir. Karşılaşılan sorunlar ile mücadele edebilme, kaçmak yerine kalıp sorunu çözme noktasında yoğunlaşır.