JUDO

blog yazısı ekle !

JUDO

Judo, çeşitli kavrama teknikleri, eklem kilitlemeleri ve fırlatmaları içeren bir Japon dövüş sanatıdır. Bu dövüş sanatı içerisinde tekmeler ve yumruklar yoktur.






JUDONUN TARİHÇESİ

Judo 1880 yıllarında Japonya 'da kendisinden daha da eski bir dövüş sanatı olan jiujitsudan gelmektedir. Ankara 'da bulunan dövüş sporları eğitmenlerinin görüşlerine göre de judo, zaman içerisinde bir dövüş sanatından spor müsabakasına dönüşmüştür.

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Emirhan Dursun Personal Training

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi No:2/C-3 (Beştepe Koleji Karşısı) Çankaya-Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


JUDONUN TEKNİĞİ

Judo eğitimlerinin bir parçası olarak Kata adı verilen farklı judo teknikleri bu eğitimin temellerini oluşturmaktadır. Uluslararası judo federasyonunun sınıflandırmasına göre de, dünya üzerinde 7 farklı kata bulunmaktadır ve her bir kata tekniği başlı başına incelenmesi gereken disiplinlerdir.

Bu disiplinler içerisinde de özellikle iki tanesi judo müsabakalarında sıkça görülen hareketleri içerir. Geriye kalan teknikler ise daha çok tekme, yumruk ve silahı saldırı gibi tekniklere odaklanır. Bazı kata disiplinleri ise savaş zamanlarında, üzeriniz de zırh varken uygulanabilecek yöntemleri içerir.

Eğer siz de bu en eski uzak doğu dövüş sporlarından bir olan judo ile ilgilenmek istiyorsanız, Ankara 'da bulunan dövüş sanatları okullarından birine ulaşabilirsiniz.