JUDO DERSİNE KİMLER KATILABİLİR?

blog yazısı ekle !

JUDO DERSİNE KİMLER KATILABİLİR?

Öncelikle, bu konuya fiziksel açıdan yaklaşmak isteyenler ve bir engeli olup da onunla judo yapılıp yapılamayacağını öğrenmek isteyenler bir judo merkezine gidip detaylı bir uzman görüşü almalıdırlar. Çünkü sporda bu tür durumlar önemlidir ve bir kulüpten diğer bir kulübe bu tür durumlara olan yaklaşımlar da farklılık gösterebilmektedir.




İkinci olarak, judo derslerinde kesinlikle bir sosyal statü ayrımı yoktur. Örnek vermek gerekirse çalışmayan bireyler veya bankacı, polis, postacı, itfaiyeci, mühendis, ofis çalışanları ve öğrenciler gibi toplumun her kesiminden judo yapmak isteyen bireyler derslere katılabilirler. Judo yapmanın belirli bir süresi yoktur.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Emirhan Dursun Personal Training

Çayyolu

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi No:2/C-3 (Beştepe Koleji Karşısı) Çankaya-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara


Judo gün geçtikçe Türkiye'de daha da popülerleşen bir spordur. Özellikle judo derslerine Ankara'da büyük bir rağbet ve ilgi gösterilmektedir. Çok uç bir engel olmadığı sürece de herkes judo derslerine katılabilir. Hatta yapılan araştırmalar, judo yapmanın yanında getirdiği hareketler ve özgüven ile bazı insanların engellerini aştığını da göstermektedir.

Judo yapmanın dönemi de yoktur. Bazı yetişkinler müsabakalara katılmak için judoya başlamaktadırlar. Bazıları gençlik dönemlerinde daha kuvvetli bir vücut elde etmek için judoyu tercih etmektedirler. Bazıları da çocuklarının judo yaparak eğleneceklerini öngördükleri için çocuklarını judo derslerine yazdırmaktadırlar. Bunlara ek olarak diğer savunma sporlarından biriyle uğraşan öğrenciler de judonun ne kadar etkili olduğunu görmek için dersleri denemek istemektedirler.

Judo oldukça açık bir spordur. Basit içgüdülerle rakibi kontrol altına almayı gerektirir. Diğer taraftan, futbol, hokey, ragbi vb. sporlarda katılımcılar sonuca odaklanırlar ve spor yapmaktan ziyade skora odaklanmayı tercih ederler; judoda ise katılımcılar ne yaptığının değil nasıl yaptığının daha önemli olduğunu bilirler. Dahası, judoda her kural katılımcıların zarar görmesini engellemeyi hedefler ve müsabakalar güvenli ve kontrollü ortamlarda düzenlenir.

Judo müsabakalarında tüm becerinizi, gücünüzü, marifetlerinizi rakibe karşı kullanarak aynı zamanda rakibinizle karşılıklı olarak saygı çerçevesi içinde bir güzel bağ kurulmaktadır. Bu bağ çoğu zaman arkadaşlığa, müsabakalar boyunca eğlenceli zamana dönüşmektedir.

Özetlemek gerekirse, judonun uçsuz bucaksız felsefesini kavramak, hayatına o şekilde yön vermek isteyen bunun yanı sıra hayallerindeki vücuda ve kuvvete ulaşmak isteyen judo ile yapmak isteyen her birey kendine bir judo dersi ayarlayabilir.