KARATE DERSİ FİYATLARI

blog yazısı ekle !

KARATE DERSİ FİYATLARI

Ankara Karate Kursu Fiyatları

Karate savunma ve saldırı sanatı olarak bilinmektedir. Gerek çocuklar gerekse yetişkinler mücadele sporlarına oldukça ilgi duymaktadırlar. Bu ilginin altında birçok farklı neden yatabilir. Nitekim mücadele ruhu, fit bir görünüş veya sağlıklı yaşam olabilir veyahut profesyonel sporcu olma isteği. Karate'de profesyonel sporcu olunabilmesi için kuşak sıralamasının tamamlanmış olması gerekmektedir.

Bu yazımızda aşağıdaki konulardan bahsedeceğiz;

  1. Ankara Karate Kursu Fiyatları
  2. Çocuklar için Karate'nin Faydaları
  3. Karate'ye Kaç Yaşında Başlanabilir?
  4. Ankara'daki Karate Kursları Listesi, Telefonlar, Adres ve Fotoğraflar
  5. Ankara Karate Kursları Fiyatları Neye Göre Belirlenir?
  6. Karate Nedir?
  7. Karate Kuşakları

Ankara karate kursu fiyatları konusunda birçok kesim merak içerisindedir.

Ortalama bir fiyat vermek gerekirse 2022 yılı için Ankara karate kursu fiyatları yetişkin bireyler için 2 gün 350 TL, çocuklar içinse 3 gün 350 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca iki kişi üye olduğunuzda fiyat düşmektedir.


AŞAĞIDA LİSTELEDİĞİMİZ KARATE KURSLARINA FİYATLARINI SORABİLİRSİNİZ
KURSLARA "AnkaraSavunmaSanatlari.com Sitemize Özel İndirimi" SORMAYI UNUTMAYINIZ

 

Çocuklar İçin Karate'nin Faydaları

 

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çocuklar spor yerine bilgisayara yönelmeye başladı. Küçük yaşta çocuklara kazandırılan spor alışkanlığı, çocukların ruhsal ve fiziksel gelişimi açısından yetkinlik kazandırmaktadır. Bu konuda başlıca branşlardan olan karatenin çocuklar üzerinde sağladığı gelişimsel katkıyı şu şekilde sıralayabiliriz;

Öncelikle karate ile birlikte çocuklar spor alışkanlığı kazanır ve obezite gibi sağlık problemlerine yol açan hastalıklara karşı daha bilinçli olurlar.

Çocuklar için karate'nin faydaları konusuna en büyük avantajlardan biri, çocukların vücut yapılarını sağlıklı bir şekilde geliştirmesine olanak tanıması ve mücadeleci bir ruh kazandırmasıdır.

Karate'ye küçük yaşlarda başlayan çocukların diğer çocuklara göre daha fazla öz güvene sahip olduğu bilinmektedir.

Karate antrenmanları grup olarak yapılsa da bireysel bir spor olarak değerlendirilmektedir. Çocukların küçük yaşlarda karate'ye başlamış olmaları, kendi ayakları üzerinde durabilme olanağını da güçlendirmektedir.

Çocuk yaşta veya yetişkin olarak spora başlayan bireylerde dikkat artışı da görülmektedir.

Çocuk yaşta antrenman saatlerine uyma, teknikleri öğrenme ve uygulama gibi alışkanlıkların kazanılması, disiplini de beraberinde getirmektedir.

Çocuklar için karate'nin faydaları konusunda değinilebilecek en önemli konulardan bir diğeri de, kötü alışkanlıkların önüne geçilebilmesidir. Spor ahlakı ile çocuk yaşta tanışan bireyler bu çerçevede gelişim gösterir.

Ankara karate kursu fiyatları özel ders ve grup dersleri olarak farklılık göstermektedir. Tercih edilen iki ders modelinde de çocuk veya yetişkin öğrenci hoca eşliğinde çalışmaktadır. Bu sayede uyumlu çalışma modeli öğrenilir.

Karate'ye devam edildiği taktirde esneklik, atletiktik gibi özelliklerin yanı sıra fit bir vücut gelişimi de görülür.

Çocuklar için karate'nin faydaları konusunda diğer bir nokta pozitif yaklaşımdır. Sporcular gerek antrenman esnasında gerekse müsabakalar sırasında pozitif durarak moralini yüksek tutmayı öğrenir.

Çocuk veya yetişkin fark etmeksizin ilerleyen süreçte kuşaklar alınmaya başlanır. Kuşaklardan sonra müsabakaya hazırlıklar başlar. Akabinde ise müsabaka sürecine geçilir. Temel olarak değerlendirildiğinde müsabaka iki rakip sporcunun birbiri ile dövüşmesi olarak gerçekleşir. Burada asıl dikkat edilmesi gereken nokta, iki rakibin birbiriyle nefret etmeden dövüşmesidir.

Mücadele sporlarının bir parçası olan karate sporunda çocuk ve yetişkin bireylere spor ahlakı aşılanır ve bireyler etik bir çerçevede müsabaka gerçekleştirir.

 

Karate'ye Kaç Yaşında Başlanabilir?


Çocuk yaşta spor bilinci aşılanan çocuklar arasında dürüstlük, arkadaşlık ve güven gibi kazanımlar görülmektedir. Ayrıca gelişmiş öz güven, zamanlama ile planlama yeteneği ve liderlik gibi beceriler çocuklara kazandırılır. Bu kazanımların olabilmesi için de yetişkin bireyler çocuklarını erken yaşta karateye yazdırmak ister. Bu sebeple özellikle Ankara'da yaşayanlar, Ankara karate kursu fiyatları hakkında bilgi almak istemektedirler.

Peki karate'ye kaç yaşında başlanabilir? bu sorunun cevabı birçok kesim tarafından ortak olarak verilmektedir. Çocuklar 7 ila 10 yaş arasında daha kontrollü ve güvenli bir şekilde hareket etmeye başlar. Bu sebeple karateye başlama yaşı olarak 7 ila 10 yaş arası daha uygun görülmektedir. Ustaların verdiği teknikleri daha rahat kavrayabilir ve kuvvet kondisyon çalışmalarında daha başarılı olabilirler.

Nitekim Ankara karate kursu fiyatları listesinde olduğu gibi tüm şehirlerde de çocuk ve yetişkinlerin fiyat listesi de ayrı olmaktadır. Bu da çocuk branşına özel eğitim verilmesinden kaynaklıdır. Ayrıca mücadele sporları karşılıklı olarak çalışma gerektirdiği için sporcular yaş gruplarına ve kilolara göre de ayrılmaktadır.

 

 

 

AŞAĞIDA LİSTELEDİĞİMİZ KARATE KURSLARINA FİYATLARINI SORABİLİRSİNİZ
KURSLARA "AnkaraSavunmaSanatlari.com Sitemize Özel İndirimi" SORMAYI UNUTMAYINIZ


Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

Kulüp 150 karate savuna sanatları

Avrupa ve Dünya Şampiyonu eğitmenler ile beraber kendini en iyi şekilde savunmayı öğrenirken istediğin fiziğe ulaşman için en eğlenceli ve kısa yola bizimle ulaşabilirsin.

3500 m2 alana sahip spor salonumuzda ücretsiz diyetisen ve ilk seans ücretsiz olmak üzere fizyoterapistimiz bulunmaktadır.

Karate / Judo / Taekwondo / jijitsu / Boks / Kick Boks / Muay Thai / Cimnastik Branşlarımız bulunmakta.

Aynı zamanda cimnastik ve yoga ve çocuk cimnastiği bulunmaktadır
devamını oku...
Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

G Training Vip

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:40 Bahçelievler - Ankara

Kids Academy Gölbaşı

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi 2209. Sokak. No:5/B Gölbaşı – Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara

 

Ankara Karate Kursları Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

 

Karate kursu fiyatları gerek Ankara için gerekse farklı iller için aynı sebeplerden ötürü değişiklik göstermektedir. Bu sebeplerin ilki konumdur. Daha merkezi olan spor salonlarının ücreti, kira bedeli gibi gerekçeler neticesinde daha yüksek olabilir.

İkinci sebep içeriğindeki ekipmanlardır. Alınan her ekipman bir ücret olarak görülmektedir. Nitekim en donanımlı salon en pahalı salonda olabilmektedir.

İlk iki sebep karate kursunun gerekli düzenlemeleri neticesinde fiyatlandırma yapıldığını göstermektedir. Fakat buradaki en büyük etken hoca olmalıdır. Hocanız ne kadar iyi olursa o kadar iyi teknik öğrenebilme olanağına sahip olursunuz.

Nitekim en iyi hoca en iyi eğitimi veren olarak bilinir. Başlayacağınız kursun araştırmasını yaparken hocalarının da değerlendirilmeye alınması şarttır.

Son olarak, Ankara karate kursu fiyatları ortalamasını verecek olursak çocuklar için haftada 3 gün, yetişkinler için haftada 2 gün 350 TL olmaktadır. Eğer iki kişi katılım gösterirseniz fiyat 300 TL'ye düşmektedir.

Ayrıca özel ders almayı düşünenler için fiyatlar saatlik olarak değişmektedir.

 

Karate Nedir?


Karate karşı saldırı hareketleri ile savunma hareketlerinin uyumlu bir şekilde gelişimini araştıran Japon savaş sanatı olarak bilinmektedir.

Geleneksel karate'nin çocuk ve yetişkin bireyleri zihinsel ve ahlaki yönden geliştirmesi amaçlansa da gerçek hedef olarak kendini savunma ve savaşma sanatıdır. Söz konusu gelişimin uygulanabilmesi için disiplin ve devamlı çaba göstermek gerekir. Ayrıca Karate nedir? sorusuna cevaben Okinawan Gichin Funakoshi ilk saldıran olma cevabını vermiştir. Funakoshi, Japonya'ya karateyi getiren kişi ve modern karatenin başlangıcı olarak kabul edilir.

Karate nedir? sorusunu günümüze yoracak olursak; kabul gören dört ana stil vardır. Bunlardan ilki Shotkan, diğeri Goju-ryu, üçüncüsü Wado-ryu sonucusu Shito-ryu'dur.

Ayrıca birtakım tartışmalar olsa da bunlara ek olarak Kyokushin kaikan karate de kabul görmektedir. Kyokushin kaikan karatenin Japoncadan Türkçeye çevrimi nihai hakikat için toplum şeklinde açıklanmaktadır. Kyokushin kaikan karate Türkiye'de de revaçta olan bir karate stilidir.

 

 

Karate Kuşakları


Birçok mücadele sporunda olduğu gibi karate sporunda da en üst kuşak siyahtır. Kuşak sıralamasına bakıldığında ise;

İlk kuşak sarı kuşaktır. İlk kuşağı alan sporcu, ilk temeli attığını göstermektedir. Sarı kuşak ile sporcunun bu sporu yapmak istediği ve hareketleri yapmaya elverişli olduğunu kanıtlamaktadır.

İkinci kuşak ise turuncu. Bu renk, sarı kuşak sporculara ve yeni başlayan bireylere bilgi ve birikimini aktarabilecek düzeye gelmiş sporculara verilmektedir.

Diğer kuşak ise Yeşil. Yeşil kuşak sahibi bir sporcu karate konusunda yeterince olgunlaştığını belirtir.

Dördüncü kuşak ise mavi renk. Mavi kuşak sahibi bir sporcu, spor ahlakını kavramış ve sakinliğe erişmiş olarak değerlendirilir.

Kahverengi kuşak ise beşinci kuşak olarak karşımıza gelmektedir. Bu kuşağı almak için 1 yıl bekleme süresi gerekmektedir. Kahverengi kuşaktan sonra siyah kuşağa yani 1.Dan'a yükseliş aşaması gelir.

Dan sıralaması 10.Dan'da son bulmaktadır. Dan statüsüne erişen bir sporcu karate'de usta olarak bilinmektedir. Siyah kuşak seviyesine erişmek isteyen bir sporcunun ortalama 4 sene karateye emek vermiş olması gerekmektedir.

Şunu da unutmamak gerekir ki, Ankara karate kursu fiyatları olduğu gibi her kuşak ve her Dan'ın da belirli bir ücreti olmaktadır. İlgili federasyonun belirlediği fiyat çerçevesinde sporcular Dan sınavlarına girebilmektedir. Kuşak sınavları Dan sınavlarına göre fiyat konusunda biraz daha cuzi tutulmaktadır.

Karatenin 1962 yılında ülkemize gelmesi ile pek çok öğrenci yetiştirilmesi karatenin farklı şehirlere yayılımını sağlamıştır. Karate için açılan özel kurslar ile kalıcılık sağlanmış oldu.

Karate kurslarına kısa sürede ülkemiz de büyük ilgi gösterilmesi kurslara olan talebi arttırmıştır. Kursların kalabalık, sıkıcı olmasını önlemek için salonlarda öğrenci sayısı yeteri kadar ayarlanır. Böylece eğitmenlerin ders süresince öğrenciler ile birebir ilgilenme kolaylığı sağlanarak öğrencilerin bilgileri doğru ve düzgün bir şekilde algılaması sağlanır.

Başta Ankara, Konya, İstanbul gibi şehirlerimizin öncülüğünü yaptığı kurs açma faaliyeti zaman içerisinde hız kazanmıştır. Fiyatların değişimine sebep olan faktörler vardır. Bunlar; kursun bulunduğu semt, il, kursta verilen ders süreleri, hocaların tecrübesi, derslere katılan öğrenci sayısı, verilen dersler bireysel olarak alınması ya da grup çalışmaları.

Karate kurslarının her bütçeye uygun olarak müşterilerini beklemektedir. Güler yüzlü personel ve alanında uzman kişilerce verilen hizmet Ankara karate kurslarını incelemenizi tavsiye ederiz.

Karate kurslarına ailece, dostlarınız ile katılmanız fiyatlar konusunda indirim fırsatlarını da ayağınıza getirmektedir. Karate kurslarında dersler teknikler, kurallar ve felsefesinin öğretilmesiyle başlar. Zaman içerisinde derslerde ilerleme doğrultusunda tecrübe ve yetenekler de artacaktır.

Karate derslerinin programları tercihe göre hafta içinde olabileceği gibi hafta sonunda da verilmektedir. Karate dersleri rakibin tekme ve yumruklarını durdurma, ayak süpürmeleri gibi teknikler öğretilmektedir. Derslerde öğrencilerin çalışmalarda birbirlerine vurma durumları kesinlikle olmamaktadır. Karate derslerine öğrenciler özel giysiler giyerek, ayaklarında koruyucular, ellerinde çalışma yastıkları ya da eldivenler ile çalışmalar yapılmaktadır.

Karate derslerine yeni başlayanlar için karate hakkında bilgiler verilir ve karate sevdirilmeye çalışılır. Böylece karateyi tanımaya başlayan sporcular karateye merak duyarak derslere katılma istekleri artacaktır. Bu da öğrencilerin derse olan motivasyonu artar.

Karate derslerinde daha sonraki zamanlar için teknikler ve kurallara geçilerek tamamen bütünleşme sağlanır. Bu teknikler kamita, atemi gibi farklı isimler adı altında toplanmıştır. Karatenin vuruşları rakibin vücudunun farklı bölümlerine olduğu için teknikler de bu yöndedir.