KARATE DERSLERİNE KİMLER KATILABİLİR?

blog yazısı ekle !

KARATE DERSLERİNE KİMLER KATILABİLİR?

Karate savunma sanatının Japonya topraklarında oluştuğu bilinmektedir. O zamanlar da toplumda bulunan adeta doğruluğun, güvenilirliğin, saygınlığın temsilcileri haline gelen samuraylar tarafından yapılmış olması bize sadece lüks, zengin kesimin değil aynı zamanda herkesin yapabileceğini göstermektedir.

Karate zaman içerisinde doğduğu ülke sınırlarını aşarak dünya da farklı farklı kültürden insanların ilgisini çekmeyi başarmıştır. Gerek yararları ile gerek felsefesi ile insanların odak noktası haline gelmiştir.



Karate derslerine katılmak isteyen kişilerde yaş sınırlaması, cinsiyet ya da bedensel güç gibi herhangi bir şart ya da kısıtlama bulunmamaktadır. Bedensel yeteneklerini ve gücünü artırmak isteyenler, zihnin ve bakış açısını güçlendirmek isteyen kişilerin kolaylıkla yapabileceği bir savunma sanatıdır.

Yaş sınırlaması yoktur. Çünkü hareketler esneklik ve serilik içerdiğinden 6 yaşından başlayarak orta yaş ve hatta 70 yaşındaki kişilerinde yapabilmesi mümkündür. Dikkat edilmesi gereken husus ders programları bu kriterlere göre hazırlandığından kafanızda herhangi bir soru işareti kalmayacaktır.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

Kulüp 150 karate savuna sanatları

Avrupa ve Dünya Şampiyonu eğitmenler ile beraber kendini en iyi şekilde savunmayı öğrenirken istediğin fiziğe ulaşman için en eğlenceli ve kısa yola bizimle ulaşabilirsin.

3500 m2 alana sahip spor salonumuzda ücretsiz diyetisen ve ilk seans ücretsiz olmak üzere fizyoterapistimiz bulunmaktadır.

Karate / Judo / Taekwondo / jijitsu / Boks / Kick Boks / Muay Thai / Cimnastik Branşlarımız bulunmakta.

Aynı zamanda cimnastik ve yoga ve çocuk cimnastiği bulunmaktadır
devamını oku...
Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

G Training Vip

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:40 Bahçelievler - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara

Kids Academy Gölbaşı

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi 2209. Sokak. No:5/B Gölbaşı – Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara


Peki, kadınlar yapabilir mi? Diye merak edenlere cevabımız kadınların vücut yapıları bu tür savunma sanatlarına uygun oldukları yönündedir. Peki, sadece vücut yapısı bu sporu yapmak için yeterli midir? Bu durum sporcu için bir avantajdır tabi ki. Bu bilgilere ek olarak karate savunma sanatının derslerinin sadeleştirilmesi ve hareket ve tekniklerinin şiddete yönelik olmaması bayanları bu spora bir adım daha yakınlaştırmaktadır.

Karate dersine katılmak isteyenlerde hiçbir ölçüt aranmadığını söyledik. Sporcuda olması gereken tek şey istek ve azimdir. Bu şekilde derslerde yüksek verim elde edilecektir. Hocaların programlarına ve önerilerine uyarak kendilerini geliştirmek daha kolay ve çabuk olacaktır. Derslere sürekli katılım da atlanmaması gereken unsurlar arasındadır.

Görüldüğü üzere sporcuların karate derslerine katılarak hocalarının tavsiyelerine uyması bu alanda ilerlemenin kilit noktasıdır. Güç, serilik, kondisyon vb. unsurlar da zaman içerisinde derslerde öğrenilen bilgilerin uygulanması sonucunda kazanılacaktır.

Ülkemizde ankara gibi önde gelen şehirlerimizde yukarıda saydığımız unsurların yanı sıra karate derslerine katılım için her bütçeye uygun kurslar ile büyük avantajlar oluşturmaktalar.

Karate derslerinde katılarak yazılarımızda bahsettiğimiz konularda deneyimlerle yakından görmeniz mümkündür.