KICKBOKS VE ANTREMAN
ANKARA BOKS KURSU
Spor yapmayı eğlenceli ve değerli kılacak bir çok yol vardır ve bunlardan biri de elbette kick boks yapmak olabilir. Aynı spor egzersizlerini her hafta tekrarlamak mutlaka sıkıcı olacaktır. Ama eğer yumruk ve tekme atmaya başlarsanız, güzel sonuçlar elde edip enerji kazanabileceksiniz. Kendi spor programınıza kick boksu eklemek elbette çalışmanızı daha dinamik hale getirecektir.
Bu tür çalışmada kazanılacak yararlar fazlasıyla etkilidir ve akıttığınız terlerin hakkını alacaksınız. Kick boks sizin spor programınızı tamamen değiştirecektir ve vücut şeklinizi değiştirecektir. Aynı zamanda da dayanıklılığınızı da arttıracaktır. Bu iki öğe de herkesin spordan elde etmek istediği sonuçlardır. Ve sıkılmadan hala bu etkileri elde edebilirsiniz.



Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara




Avrupa ve Dünya Şampiyonu eğitmenler ile beraber kendini en iyi şekilde savunmayı öğrenirken istediğin fiziğe ulaşman için en eğlenceli ve kısa yola bizimle ulaşabilirsin.
3500 m2 alana sahip spor salonumuzda ücretsiz diyetisen ve ilk seans ücretsiz olmak üzere fizyoterapistimiz bulunmaktadır.
Karate / Judo / Taekwondo / jijitsu / Boks / Kick Boks / Muay Thai / Cimnastik Branşlarımız bulunmakta.
Aynı zamanda cimnastik ve yoga ve çocuk cimnastiği bulunmaktadır
devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara


yetişkinler ve kadınlara özel olmak üzere dört ayrı gruptan oluşmaktadır. Kendini savunmayı ve
dövüşmeyi öğrenmek isteyenler erkek ve kadın antrenör eşliğinde birebir veya grup derslerine
katılım sağlayabilirler. Ücretsiz deneme dersleri için bizi arayın.
devamını oku... Adres: Eryaman Mahallesi Subaşı Sokak Ata Apartmanı No:27/A Ata Apartmanı Eryaman-Ankara




2013 WAKO Kick Boks Dünya Kupası Şampiyonu 2 kez
2014 TAEKWONO Turkish Open 5.
2007 TAEKWONDO Türkiye 3.
2008 Kick Boks Türkiye Şampiyonu
2010 Kick Boks Türkiye 3.
2011 Kick Boks Türkiye 3.
2012 Kick Boks Türkiye Şampiyonu
2013 Kick Boks Türkiye Şampiyonu
2014 Kick Boks Türkiye 3.
2015 Kick Boks Türkiye 3.
2016 Kick Boks Türkiye 2.
2017 Üniversiteler Kick Boks Türkiye 3.
13 kez Kick Boks Ankara Bölge Şampiyonu
7 kez Kick Boks Ankara Bölge 2.
7 kez Kick Boks Ankara Bölge 3.
4 kez Taekwondo Ankara Bölge Şampiyonu
3 kez Taekwondo Ankara Bölge 2.
5 kez Taekwondo Ankara Bölge 3.
Kick boks tekme, yumruk, diz ve cilinch uygulamalarının bir araya getirilmesiyle oluşmuş bir dövüş sanatı sporudur. Bu 4 tekniğin bir araya gelmesiyle kick boks elektik yani seçmeci bir spor branşı olarak karşımıza çıkar.
Kick Boksa Başlama Yaşı Kaçtır?
Kick boks branşında profesyonel (lisanslı) sporcu olabilmek için 13 yaşından başlayıp 39 yaşa kadar devam edebilirsiniz. Egzersiz olarak kick boksa başlama yaşı ise yoktur. Kick boksu egzersiz, sağlıklı yaşam ve savunma sporu olarak her yaşta tercih edebilirsiniz.
Ankara'da kick boks eğitmeni arıyorsanız her yaş grubuna profesyonel hizmet vermekteyiz.
Kick Boks Sporuna Başlarken neler yapmalıyız?
-Öncelikle rahat egzersiz kıyafetleri tercih etmelisiniz. Yan taraflarında düğme ve fermuarlı kıyafetler uygun değildir.
-Spordan önce çok aç ya da çok tok olmamaya özen gösterin. Eğer egzersize çok aç karınla başlarsanız bu durum kick boks yaparken kan şekerinizin düşmesine neden olacaktır. Eğer çok tok olursanız bu durumda mideniz yorulacak ve kusmanıza bile neden olabilecektir. İdeal egzersize başlamadan 2-3 saat önce özellikle kaliteli karbonitratlar tercih edebilirsiniz.
-Güvenli ekipman kullanmanız sakatlanma riskinizi minimuma indirecektir. Bu tüm spor branşları için önemlidir. Tüm ekipmanların tam ve eksiksiz antrenmandan önce olması önemlidir.
-Alışma süresi için kendinize mutlaka zaman tanıyın. Uzun süre farklı spor dalları ile ulaşmış olsanız bile kick boks sonrasında hafif ağrılarınızın olması çok normaldir.
-Antrenman sonrası ağrıyan yerlerinizi esnetme yapmanız ağrılarınızın hafiflemesine yardımcı olacaktır.
-Kick boksu hayatınıza katmak için aceleci olmayın. Yaptığınız her hareket kas gücünüzü daha da arttıracaktır. Kendinize bu konuda zaman tanıyın.
-Haftada en az 3 gün egzersiz için zaman ayırmaya çalışın. Kick boks yapmadığınız diğer günlerde ise hayat disiplininizi sürdürün. Beslenme, uyku alışkanlığınız ve hareket sürenizi haftanın kalan günlerine yayın.
devamını oku... Adres: Cevizlidere Mahallesi 1243 Sokak No:10/B Cevizlidere-Ankara


Dönüşüm
Kick boks boksun yumrukları ve karatenin birleşimi tekniklerini içeren dövüş olarak tanımlanır. Hem karate hem de boks tek başlarına çaba gerektiren sporlar olarak bilinir. Ama onların birleşimi sayesinde vücudunuzun hem üst hem de alt tarafı yeterince hareket ettirilmiş olur. Buna ek olarak da kick boks sayesinde dayanıklılık elde edersiniz. Bu yüzden de kardiyo çalışmanızı da tamamlamış olursunuz.
Esneme/ Isınma
Vücudunuzda hissedeceğiniz ilk etki de vücudun esnemesi olacaktır. Çoğu insan bazı esneme hareketleri yapmaktadırlar. Ama amaçsız yapılan esneme dikkatsiz bir şekilde yapılabilir ve ihmal edilebilir. Ama kick boks ile bu bir gereklilik olacaktır. Çünkü tekmeleyeceksiniz ve daha önce yapmadığınız hareketleri yapacaksınız. Bu da sizin kaslarınızın kasılmasını sağlayacaktır. Ama 15 dakika esneme ve ısınma çalışması ile kaslarınızdan daha fazla fayda elde etmiş olacaksınız.
Temel Noktalar
Bu çalışmayı ister tek başınıza ister bir eğitmenle yapabilirsiniz. İstenen sonuçları elde etmek için yapmanız gereken bazı temel öğeler vardır. Bu temel öğeler yumruk atma, tekme atma ve merkezi eğitimdir.
Yumruk Atma
Yumruk atma bölümü ağır torbaları kullanmayı içerebilir. Gerekli olan yumrukları elde etmek için üst kollarınızı, omuzlarınızı ve göğsünüzü kullanın. Yumruk atmayı öğrenecek hem hızınızı hem de yeteneğinizi geliştirmiş olacaksınız. Yumruk hızınızla birlikte kalbinizin kan pompalamasını hızlandırmış olacaksınız. Bunu da zamanla gerçekleştirebilirsiniz.
Tekme Atmak
Başlarken kullanmanız gereken 3 temel tekme bulunmaktadır. Bunlar da ön, kenar ve sert tekmedir. Tekme atmaya başlamanın en iyi yeri de hiçbir şeye tekme atmamaktır. Vücudunuzu esnetmek de tekmeleme gücünüzü arttırır. Sonunda da kum torbalarına tekme atmaya başlayabilirsiniz. Bacak kasları çabucak güç kazanacaktır. Çünkü tüm bacak tekme atarken kullanılmış olacaktır.
Merkezi Eğitim
Vücudunuzun merkezi (karın kasları) yumruk atarak ve tekme atarak kasıtsız bir şekilde çalıştırılmış olacaktır. Ama tam kick boks çalışması karın kaslarını da çalıştırır ve aynı zamanda da sırt kaslarını da hareket ettirir. Merkezi oluşturmak hareketlerinizi iyileştirir ve dayanıklılığınızı arttırır.
Her bir özellik sayesinde de vücudunuzun kasları çalıştırılacaktır. Kaslarınızın kullanmanızın sonucunda dayanıklı olacaksınız ve metabolizmanız da hızlanacaktır. Bunu görmek için de uzun zaman kaybetmeyeceksiniz.
