NEDEN KARATE YAPMALIYIM?

blog yazısı ekle !

NEDEN KARATE YAPMALIYIM?

Karatenin yararları sayısızdır. Fiziksel olarak da karate sayesinde güç, koordinasyon, dayanma gücü, denge ve esnekliği arttırabilir. Düzenli bir egzersiz hem yaşam kalitesini hem de ömrü geliştirebilir. Aynı zamanda insanların daha mutlu ve daha açıkgöz olmasını sağlar. Ve bununla birlikte de beyin fonksiyonlarını geliştirebilir. Karate yaparak hayatınızdaki her şey daha kolay olmaya başlayacaktır.

Karate vücudu ve zihni geliştirir. Bu şekilde de farkındalık kazanmanızı, disiplini, kendine güveni ve iradeyi elde etmenizi sağlamaktadır. Kendinizi savunurken daha fazla kendinize güvenecek ve hayatta karşınıza çıkan problemlerle savaşmanızı kolaylaştıracaktır.



Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

Kulüp 150 karate savuna sanatları

Avrupa ve Dünya Şampiyonu eğitmenler ile beraber kendini en iyi şekilde savunmayı öğrenirken istediğin fiziğe ulaşman için en eğlenceli ve kısa yola bizimle ulaşabilirsin.

3500 m2 alana sahip spor salonumuzda ücretsiz diyetisen ve ilk seans ücretsiz olmak üzere fizyoterapistimiz bulunmaktadır.

Karate / Judo / Taekwondo / jijitsu / Boks / Kick Boks / Muay Thai / Cimnastik Branşlarımız bulunmakta.

Aynı zamanda cimnastik ve yoga ve çocuk cimnastiği bulunmaktadır
devamını oku...
Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

G Training Vip

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:40 Bahçelievler - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Okga Güreş Akademi

Batıkent

OKGA olarak Misyonumuz;

Spor, ahlak, kişilik ve eğitim ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan, bilinçli ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

OKGA olarak Vizyonumuz ise;

Kurucumuz ve Sahibi olan,
AVRUPA Şampiyonu ve DÜNYA İkincisi, aynı zamanda Survivor 2019. Finalisti Okay köksal gözetiminde en son model ve modern, Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;

Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda, spor ve sporcu ahlakı kazandırmak ileriye dönük hedefler belirleyerek ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri,
Sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri,
Ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda
Türkiye'nin ilk gözde Spor Kulübü olmaktır.devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi Palandöken Caddesi No:58 Batıkent-Ankara

Kids Academy Gölbaşı

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Şehit Ali Gaffar Okan Caddesi 2209. Sokak. No:5/B Gölbaşı – Ankara

Güneş Karate Do Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Şeker Mahallesi 1437. Sokak No:14/A Etimesgut/Ankara

Şenol Kaysi Spor Akademisi

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi 385.Cadde No:19/A (Gölbaşı İlçe Jandarma Yakını) Gölbaşı - Ankara


Savunma sporlarının Japon sembollerinden biri de karmaşayı durdurmaktır. Savunma sporu olarak kullanılması dışında dış etkenleri de yok etmek konusunda kullanılmaktadır. Karate sayesinde de iç uyum ve iç güç elde edilir.

Ne giymeliyim?- Üniforma satın almam gerekli midir?

Başlangıç seviyesindekilerin üniforma giymeleri gerekmemektedir. Bu süreç de üç ay sürmektedir. Hafif olan ve kolay bir şekilde hareket edebileceğin her elbise sizin için uygundur. Aynı zamanda da başlangıç seviyesinde olan öğrenciler isterlerse üniforma satın alabilirler.

Daha önceden savunma sporları konusunda deneyimim olmalı mı?

Hayır, çoğu yeni üyemizin daha önce deneyimi bulunmamaktadır. Eğer daha önceden başka bir savunma sporunda ya da karatede deneyim kazandıysanız, elbette yine size eğitim verebiliriz.

Ne kadar sıklıkla karate yapmalıyım?

Başlangıç düzeyindekiler ve gelişmiş düzeyde olanlar da düzenli bir şekilde karate yapmalıdırlar. Teknikleri etkili bir şekilde öğrenmek ve aynı zamanda kötü alışkanlıklar elde etmemek için düzenli bir şekilde egzersiz yapmak gereklidir. Genel olarak ne kadar çok eğitim alırsanız o kadar hızlı öğrenmeye başlarsınız. Haftada üç kez başlangıç seviyesinde olanlar için makul bir hedeftir. Haftada iki kez tamamdır. Ama öğrenmek gitgide daha yavaş olur. İlerleme çok yavaştır ve kötü alışkanlıklar haftada iki kez egzersiz yapınca ortaya çıkmaktadır.

Başlangıç seviyesinde olan kişilerin hemen sonuç beklememeleri önem taşımaktadır. Karate sabır ve dayanıklılık gerektirir. Ne kadar eğitim alırsanız alın ilerleme sağlamanız yıllar alır. Aynı zamanda hayatınızla eğitimi dengelemeniz gerekmektedir. Çok fazla karate yaparak hayatınızdaki diğer ögeleri göz ardı etmeyin.

Bir çocuk karateye başlamadan önce kaç yaşında olmalıdır?

Bu tamamen çocuğun olgunluğuna ve dikkatine bağlı bir durumdur. Bu aynı zamanda yetişkinlerde de farklılık göstermektedir. Genellikle 8 yaş minimum yaş olarak düşünülür. Küçük çocuklara savunma sporlarını öğretmenin yararları tartışılır. Çocuklar küçük yaşta karateye başlayınca genellikle genç bir yaşta karateyi bırakırlar. Bunun nedeni de çocuğun yeteri kadar fiziksel bir olgunluğa sahip olmaması ya da istekli olmaması olabilir.

Yetişkinler karate yapabilir mi?

Karate kişi sağlıklı olduğu sürece her yaşta yapılabilir. 50 yaşından daha büyük kişiler için fiziksel bir sınav ve doktor onayı yeterli olacaktır. Yirmi yaşlarında olabileceği kadar insan elli yaşlarında esnek, güçlü ya da esnek olamaz. Ama yine de karate sporundan yararlanabilir.