NİNJUTSU ANTRENMANLARI

blog yazısı ekle !

NİNJUTSU ANTRENMANLARI

sNinjutsu savunma sanatı, kullanılan teknikler ve hareketler açsından Ninjaların uyguladığı bir aktivitedir. Ninjalar da ninjutsunun hareketlerinin gerektirdiği özellikleri taşıması gerekir. Yani esnek, dayanıklı, hızlı, gerektiğinde kendini saklama, kılık değiştirme gibi farklı yöntemleri uygulayabilmelidir.

Ninjutsu antrenmanları ile sporcu yukarıda saydığımız nintutsunun özelliklerini kazanacak ve yeteneklerini geliştirme imkânını yakalayacaktır. Antrenmanların amacı ninjutsunun teknik kısmına dâhil olmayan ancak teknik için gerekli olan özellikleri antrenmanlar ile kendini geliştirmektir diye biliriz.
nin

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara


Ankara ninjutsu kurslarında sunulan hizmet ile doğru antrenman çalışmaları için sizi ninjutsu derslerine hazırlamaktadır. Antrenmanlar çoğu insanlar tarafından basit ve önemsiz gibi algılanmaktadır. Öyleyse bu algıları değiştirelim; ninjutsu antrenmanları ile sporculara uzman kişilerin yardım ve yönlendirmesi ile bilimsel gerçeklere uyularak, insanların yaralanmadan veya sakatlanmadan bilinçli ve düzenli spor yapma, gerektiğinde dövüş yeteneklerini de korkusuzca kullanacağı yetenekleri oluşturarak yapılan fiziksel aktivitelerdir.

Antrenmanlar sırasında çalışmalara istekli katılması da önemlidir. Böylece çalışmalar esnasında sıkılma, yorulma, odaklanamama gibi sorunlar oluşmadan verimli ve eğlenceli bir süreç yaşanır. Antrenmanlar sporcunun ihtiyacı olan kondisyon, güç, dövüşme alışkanlıkları, kuvveti sporcuya uzun vadede kazandırır ve her durumda hazır olmasını sağlar.

Antrenmanlar ısınma hareketleri, rahatlama -gevşeme çalışmaları, ağırlık çalışmaları, esneme hareketleri çalışmalarını kapsar. Bu çalışmalar sporcunun yaş grubuna ve yeteneklerine yönelik olarak zorluk derecesi antrenör tarafından ayarlanır. Sporcuların antrenör tarafından gözetim altında olması bu derslerde veya antrenman çalışmaları sırasında profesyonel desteğin önemini göstermektedir. Buna bağlı olarak yapılan hataların görülerek düzeltilmesini, yanlışların nereden kaynaklandığını görerek bu problemleri en iyi şekilde gidermektedir sporcular.

Ninjutsu antrenmanlar esnasında fiziksel gelişmenin yanı sıra sporcu sabır öğrenir. Başarılı bir Ninja olmak için zaman ve düzenli çalışma gerekir. Çalışırken de basit ve kısa süreli uygulamalar yerine zor, yoğun aynı zamanda sürekli tekrar ile iyice pekişme sağlanır. Bu çalışmalar bir kere yapıp bırakmak ne kadar doğru olur ki? Sürekli tekrarlar sayesinde sporcu teknikleri ve hareketlere alışkanlık kazanarak eyleme yansıtmada zorlanmadan, duraklamadan seri ve hareketler arası geçişlerde akıcılığı yakalayacaktır. Ninjutsu antrenmanlarına sabır önemlidir hatta anahtar kelime diyebiliriz.