NİNJUTSU TEKNİKLERİ VE HAREKETLERİ

blog yazısı ekle !

NİNJUTSU TEKNİKLERİ VE HAREKETLERİ

Ninjutsu savunma dövüşünün tekniklerine baktığımız zaman kendini koruma düşüncesi olduğundan tehlike anında uygulanacak hareketler sert ve zarar verici niteliktedir.

Ninjutsu teknikeri 4 farklı şekilde sınıflandırılmıştır;

1.Tai jutsu; bu tekniğin püf noktası tai sabaki hareketi ile bağlı olmasıdır. Ayrı düşünmek hata yapmaya ve beraberinde başka riskleri de beraberinde getirir. Tai sabaki hareketi rakip ile uzaktan yapılan vuruşları karşılar. Bu şekilde hareketlerin etkisi azaltılarak tai jutsu tekniği ile yakın mesafeli dövüş başlar. Burada el, kol vücut, zihin hepsi bir bütün olarak eş zamanlı ve uyumlu çalışmalıdır. Tai jutsunun başarılı olması için üç şart vardır.

  • Zamanlama, rakipten gelen hamleleri soğukkanlı bir şekilde suyun sakinliği ile hazırlıklı olmak gerekir.
  • Refleks, oluşan ve oluşması muhtemel hareketler için hazırda beklemektir.
  • Hissetmek, sezgilerde devreye girer. Bunun için meditasyon veya yoga gibi aktiviteler ile desteklenerek geliştirilesi gerekir hislerin.

  • Jet Spor Kulübü

    Ümitköy

    devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

    Krav Maga Ankara

    Eryaman

    devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

    Jet Spor Kulübü - Çukurambar

    Çukurambar

    devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara



    2.Jutai jutsu(yakın dövüş); tai jutsu ve tai sabaki yöntemler gibi mesafe uzun değildir. Tam tersine rakip ile mesafe daha küçüktür. Diğer savunma sanatlarından aikido ve judonun etkileri burada hissedilmektedir. Hedef, rakibin kıskacından kurtularak etkisiz hale getirmek ve hamle yapmasını önlemektir. Bunun için ayak hareketleri, duruşu önemlidir. Jutai jutsu sarılmak, çekme, itme gibi hareketleri de vardır.

    3.Kobu jutsu; silahlı olarak yapılan harekettir. Silah olarak, sopa, kılıç, mızrak, bıçak, nunchaku en bilinenlerdir. Kobu jutsu da amaç bu silahları kullanmayı öğrenip kendini savunma stillerini de beraberinde öğrenir. Bu şekilde silahlı yapılan yönteme örnektir.

    4.Tai sabaki; bu teknikteki sabaki diğer savunma sporlarında da uygulanan bir yöntemdir. Burada önemli olan odaklanmaktır. Kendini rakibe karşı ne kadar iyi odaklarsan hata yapman o derece azalır. Aynı zamanda hızlı düşünüp karar vermek şarttır. Rakibin karşısında hızlı düşünüp bu düşünceleri eyleme dökmek rakiple yarıştığı kadar zamanla da yarışır. Böylece bütün durumları ninpo kendi lehine çevirmesi kolay olacaktır. Bu hareketin samuraylar tarafından oluşturulduğu bilinmektedir. Tai sabaki hareketi rakipten gelecek ön ve yan vuruşlara karşı ayak hareketleri ile bunları önlemeye çalışır.