TAE BO DERSİ HAFTADA KAÇ SAAT SÜRER?

blog yazısı ekle !

TAE BO DERSİ HAFTADA KAÇ SAAT SÜRER?

Tae bo hakkında birçok konuyu detaylı olarak diğer yazılarımızda yazmıştık. En çok dikkat çekici olan ise tae bo bir egzersiz sporudur ve diğer savaş ve dövüş sporlarında ki birçok hareketi de içerisinde barındıran bir çalışma olduğundan bahsetmiştik. Fakat bu hareketler her ne kadar dövüş ve savaş niteliği taşımasa da vücutta kas, kemik ve eklem dokularını geliştirici özellikleri vardır.


Tae bo oldukça yüksek tempolu, yüksek hız ve çeviklik gerektiren hareketlerin yapıldığı bir egzersizdir. Bu egzersizde hareketler yapılırken insanları motive edici bir de müzik size eşlik eder. Bu sayede yaptığınız hareketlerden çok daha iyi bir sonuç almanız sağlanmaktadır. Ama bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sizin bünyeniz ve metabolizmanız bu tempoya uyum sağlayabilir mi? İşte bu sorunun cevabı uzman tae bo hocalarının yaptığı çalışmalarla belirlenir. Eğer bünyeniz yapılacak çalışmalara hazır değil ise günlük olarak yaklaşık 1 saatlik ek çalışmalarla sizi tae boya hazırlayacaklardır. Eğer ki durumunuz tae bo sporunu yapmaya uygun ise hafta da yaklaşık olarak 3 gün olarak ve 1 ila 2 saat aralığında çalışmalar yaptırılır.

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara


Doku oluşumunu sağlayıcı sporların mümkün olduğunca aralıklı olarak yapılması hem sağlık açısından hem de kas, kemik ve eklem dokularının gelişimi açısından çok büyük önemi vardır. Bu nedenle tae bo da bu sporlardan biri olduğu için bir gün çalışma bir gün dinlenme olarak hafta da 3 gün olarak yapılması en iyi sonuçları verdiği gözlemlenmiştir. Çünkü özellikle kas ve kemik doku çalışma sırasında yıpranır dinlenme safasın da ise kendini yenileyerek kendini artırır. Ayrıca günlük 1 ila 2 saat arasında yapılması ise az gibi gözükse de aslında 1 saat bile oldukça fazladır. Çünkü tae bo çok yüksek tempoda bir spordur. Yani siz aktif olarak 1 saat çalışma yapmanız bile oldukça zor bir durumdur. Tae bo bir takım çalışması değil, kişisel bir çalışma yöntemi olduğu için herkes bu çalışma süresi boyunca aktif olarak çalışmalara katılmaktadır.