TAE BO TEKNİKLERİ VE HAREKETLERİ

blog yazısı ekle !

TAE BO TEKNİKLERİ VE HAREKETLERİ

Tae bo daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi savaş ve dövüş sporlarının sentezlerinden oluşmuş bir spordur. Aslında Tae bo ya spor yerine egzersiz dememiz çok daha doğru olacaktır. Çünkü insanlar özellikle de bayanların en çok tercih etmesinde ki sebep yağ yakıcı olması, formda tutması ve güzel bir vücut görüntüsüne ulaşmanıza yardımcı olmaktadır. Hem de buna sadece 20 dakika ve haftada ise 3 gün çalışarak bile ulaşabilirsiniz.



Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara


Peki, ama Tae bo derslerinde hangi hareketler ve hangi teknikler kullanılır? Bu sorunun cevabını aslında daha önceden de vermiştik. Yani Tae bo savaş ve dövüş sporlarının hareketlerini ve tekniklerini kullanır. Tek farkı karşınızda rakip ya da düşman yerine hayali düşmanlarınız vardır ve bunlara karşı savaşırsınız. Kullanılan hareketler ve teknikler ise karate, Taekwondo, kick boks gibi dövüş ve savaş sporlarında ki hareket ve tekniklerin biraz daha yumuşatılmış halidir. Burada ki amaç kendinizi korumak ya da savunmak değil hareketlerin sahip olduğu yükse tempodan dolayı size katmış olduğu çevikliği ve hızı kazanmaktır. Tae bo teknikleri ve hareketleri, uzman hocaların ve antrenörlerin kararıyla daha yumuşak hale getirilmesinde ki en önemli etmen her yaştan ve her kesimden insanın kolaylıkla Tae bo sporunu yapabilmesidir. Aslında bu konuda da oldukça başarılı olunduğu aşikârdır. Bu gün tüm dünyada ve özellikle ülkemizde ki en çok tercih edilen egzersizlerin başında hiç şüphesiz Tae bo yer almaktadır.

Tae bo bilindiğinin aksine sert hareketleri olan bir spor değil yumuşak ama yüksek tempolu hareketler barındıran ve bu hareketleri de müzik eşliğinde uygulayabileceğiniz bir egzersizdir. Müziğin ritmine kendinizi bıraktığınız zaman Tae bo hareketlerini yapmak oldukça kolaylaşır ve çok kısa bir süre içerisinde hedefinize ulaşmanız mümkün hale gelmektedir. Ayrıca birçok ebeveyn de bu sebeple çocuklarının da Tae bo ya daha küçük yaşlarında yönelmesinde hiçbir sakınca görmemekte ve hatta kendileri bile yönlendirmektedir. Tabi bunun en önemli sebebi uzman Tae bo hocalarının, Tae bo derslerine katılan öğrencilerin seviyelerine en uygun çalışma planı hazırlamasıyla ve uygulanacak hareketlerinde bu duruma en uygun şartlarda olmasını sağlamaktadırlar.