TAI CHI

blog yazısı ekle !

TAI CHI

Tai chi, genellikle, oldukça nazik bir dövüş sanatı olarak kabul edilir. Çünkü, bu işte uzmanlaşmış kişiler, bu spor içerisinde ki hareketleri yaparken, dengelerini ve sağlıklarını geliştirmek için oldukça yavaş hareket ederler. Ancak aynı zamanda, daha sert ve hızlı hareketleri de içeren farklı bir branşı daha vardır.



Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara


Tai Chi Stilleri

Tai Chi' de 5 temel stil vardır. Hepsi de bu stilleri bulan ailelerin adı ile anılmaktadır.

- Chen Stili

- Yang Stili

- Wu Yu Stili

- Wu Stili

- Sun Stili

Bunlar içerisinde, en yaygın olarak kullanılanı, Yang stilidir.

Tai Chi' nin Tarihi

Tai Chi, 12. yüzyılda Çin de ortaya çıktı ve herhangi bir silah içermeyen, kendini savunma ve saldırı sanatı olarak kabul edildi. Zaman içerisinde, insanlar Tai Chi' yi, sağlıklarını geliştirmek için de kullanmaya başladılar. Tai Chi terimi de, dünyada birçok farklı dilde şu isimlerle tarif edildi; içsel dövüş sanatı, üst düzey boks, bağımsız yumruk, doğada ki zıt güçlerin dengesi. Bu dövüş sanatının en önemli ustaları, geliştirdikleri tekniklerde, 5 farklı hayvanın hareketlerini incelemişlerdir. Bunlar, Kaplan, ejderha, leopar, yılan ve kazdır. En sonunda bu hayvanlar içerisinden kazın ve yılanın hareketlerinin diğer rakiplerine daha üstün gelmelerini sağladıklarına karar vermişlerdir. İlk başlar da tamamen bu hayvanların hareketlerini taklit ederek başlamışlardır. Aynı zamanda, sağladığı felsefi gelişmeler yanında, dövüş sanatlarına, esnekliği ve zarafeti de katmıştır.

Tai Chi 'nin Sağlığınıza Faydaları

Genel olarak, Tai Chi daha yavaş bir spor olduğu için özellikle, yaşlılar ve çocuklar olmak üzere, tüm kişilerin sağlıklarını olumlu yönde etkilemektedir. Hatta yapılan araştırmalarda, bu sporun, eklem rahatsızlıkları, denge problemleri yaşayan kişilere faydalı olduğu görülmüştür. Aynı zamanda kas gelişimini, esnekliği, zayıflamayı ve stres yönetimini de sağlamaya yardımcı olmaktadır.