THAİ CHİ ANTRENMANLARI

blog yazısı ekle !

THAİ CHİ ANTRENMANLARI

Antrenman; kelime anlamı olarak gayret veya ısınma çalışmaları olarak karşımıza çıkar. Böylece antrenman thai chi sporuna başlamadan önce bedenimizi, zihnimizi ve ruhumuzu hazırlamak, konulan hedefe ulaşmada kullanılan hazırlık aşamasıdır.

Thai chi derslerinde performansın yüksek olması gerekir. Bunun ön koşulu antrenmanlar ile sağlanmaktadır. Şöyle ki, thai chi hareketleri sırasında bedenin fiziksel, kondisyonlu ve odaklanma ile başarı sağlanacaktır. Thai chi antrenmanındaki amaç, kurulan sistem içerisinde ulaşılmak istenen en iyi performansı sağlamayan çalışmalardan oluşur.



Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Okay Köksal Güreş Okulu

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. No:58 Batıkent - Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara


Thai chi savunma sanatının kişiye kazandıracakları sonucunda bedene yüklenecek olan performans niteliklerine geçiş aşamasıdır thai chi antrenmanları. Thai chi kurslarında antrenörlerin hazırlayacağı programa göre doğru ve bilinçli yapılması önemlidir. Antrenmanlar sayesinde thai chi de kullanılacak enerjinin artmasında olumlu katkısı vardır. Bu cümleyi biraz daha açıklayalım; iç sistemin merkezi olan kalp-damar sistemini geliştirerek thai chi sporcusunun mevcut oksijen (güç) miktarını arttırır. Böylece bağlantılı olan bütün hareketleri yorgunluk hissetmeden rahatlıkla yapabilir.

Antenman aktiviteleri olarak uzun mesefali yürüme, tempolu koşma, bisiklet sürme, yüzme, aerobik dansı, jimnastik hareketleri, ağırlık kaldırma, direnç aletleri ile esneme hareketleridir. Haftada thai chi derslerine başlamadan ya da boş günlerinizi değerlendirmeniz için yuğun olacaktır. Antrenman süreleri en az 20 dakikadan başlayarak performansınıza göre bu süreyi arttırabilirsiniz.

Böylece dersler kadar thai chi antrenmanları da form kazanmanızda yardımcı olacaktır. Bütün kas ve sinir sistemlerini çalıştırdığı için kalori yakmanız hızlanacaktır. Böylece şikâyetçi olduğunuz bütün kilolarınıza elveda edeceksiniz. Buna bağlı olarak da kendinize sağlıklı bir sayfa açabilirsiniz.

Thai chi antrenmanların düzenli yapılması önemlidir. Çünkü vücudun ihtiyacı olan esnekliğinin devam ettirilmesi önemlidir. Thai chi derslerinde oluşabilecek muhtemel kazalara, yaralanmaları azaltarak, çalışmalarınız kesintiye uğramadan devam eder. Bu durum sizin kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Antrenman aktivitelerinden nefes çalışmaları ile kalbin düzenli çalışmasına yardımcıdır. Bu tür çalışmalar kalp vurum sayısındaki düzeni de sağlayacaktır.

Antrenmanın sürekli olmasını söylemiştik. Şimdi ise neden sürekli olmasının öneminden bahsedelim; iki türlü enerji oluşumu vardır. Osijenli ve oksijensiz. ortamda kaslar için gerekli olan enerjiyi atp işleme katılır. Eğer Oksijen yoksa gerekli maddeler enerjisiz kullanılır. Bunun sonucunda yan ürün olan laktik asit oluşur. Sürekli çalışmalar ile laktik aside olan direnç arttırılır.