TÜRKİYE’DE TAE BO

blog yazısı ekle !

TÜRKİYE’DE TAE BO

Tae bo aslına bakılırsa kökü çok ta eskilere dayanmayan bir egzersiz türüdür. 1990'lı yıllarda ortaya çıkmış olan Tae bo kısa bir süre içerisinde tüm dünyaya yayılmıştır. Kısa bir süre içerisinde ülkemize de gelmiş olmasına rağmen burada ki gelişimi ne yazık ki gelişi kadar da hızlı olmamıştır. Yaklaşık 25 yıllık bir geçmişi olan Tae bo sporunun ülkemizde ki gelişimi 10 yıl öncesine dayanmaktadır. Çünkü buna sebep olan birçok etmen olduğu için Tae bonun gelişim pek te mümkün olmamıştır. Birçok savaş ve dövüş sporunun bile federasyonlarının ve temsilciliklerinin kapatılarak gerilemesine neden olan zaman dilimine denk gelen Tae bo bir süre boyunca pek tutulan bir spor olamamıştır. Fakat ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmelerin yanı sıra, spora verilen desteklerinde artmasıyla birlikte ve bunun da yanında insanların bilinçlenmesiyle egzersizlere aslında ne kadar ihtiyaç duyulduğu fark edilmiştir.

Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

Ankara Yaşamkentte bulunan Tuğcu Fight Club PT Studio salonumuzda milli antrenörler eşliğinde ister birebir ister grup dersi olarak Pilates, Aletli refomer boks muay thai kick boks ,mma branşlarını yılların tecrübesi olarak vermekteyiz.

Tuğcu Fight Club PT Studio birebir özel dersler ayrıca grup dersleri boks, muay thai, kick boks ,mma branşlarında milli antrenörler eşliğinde özel dersler verilmektedir.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara


Tae bo işte bu aşamadan sonra çok kısa bir süre içerisinde özellikle bayanlara hitap eden çok özel bir egzersiz türü haline gelmiştir. Tae bo dersleri, günümüzde spor salonları ve spor merkezlerinin sayılarının her geçen gün daha da artmasıyla birlikte herkse hizmet verebilecek konuma gelmiştir. Tae bo gerek çocukların gerek orta yaş bayan ve erkek sporcuların gerek ise de üst yaşlarda bulunan bayan ve erkek sporcuların yani herkesin ihtiyacını karşılayabilen bir egzersizdir. Ülkemizde sağlığın bir zamanlar oldukça kötü koşullarda olmasının sebebi spor ve egzersizlerin tam anlamıyla anlaşılamamış olmasıydı. Artık milletimizin de bilinçlenmesiyle birlikte artık Tae bo ya gereken önem çok daha iyi koşullara ulaşmıştır.

Türkiye'de tae bo 2000'li yıllardan sonra büyük bir gelişim sürecine girmiştir. Artık hem devlet tarafından desteklenmesiyle hem de halkın bilinçlenerek tae bo egzersizlerine yönelmesiyle tam anlamıyla bir gelişim sürecine girmiş ve çok kısa bir süre içerisinde ülkemizde de tae bo alanında uzman antrenörler ve hocalar yetiştirilmesi sağlanmıştır. Halen daha günümüzde bu gelişim sürecinin tam olarak tamamlandığını söyleyemesek te gelişmiş olan birçok ülkeden daha ileri seviyede olduğu de bir gerçektir.